Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO FILM JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÝCH ODVÁŽNÝCH ČINNŮ“..... /// Tým. Manželé a otcové. Poslední noc doma.... patosáckej úvod a solidní teroristický uvedení do reality....záchranná akce slečny Moralles může začít. Přehlídka vybavení speciálních jednotek (holkám učaruje parádní klobouk, kterej drží i pod vodou...) a zábavná ukázka utrácení prachů daňovejch (zůstaň v klidu - Americkejch) poplatníků. Jo, akce je víc než dobrá a má (i díky zajímavýmu střihu) solidní tempo. Vlastně všechny cca 3 akce šíří radost a spokojenost. Jen ty dialogy ... (...jedna větvička se zlomí, ale svazek zůstane pevný...). Celkově, ale tahle snaha o jakousi autenticitu a vzdání pocty mužům a ženám, kteří se obětovali za svou vlast nevyznívá vůbec špatně. Ke spokojenosti chybí jen víc piva v (mojí) ledničce (za což tvůrci (asi) nemůžou) a víc (mých) emocí (za což tvůrci (určitě) můžou). Schází mě ten pocit, že su tam snima, že umřeli i za mě, že.... prostě třeba....že bych chtěl bejt členem SPECNAZ. 3* nebo 4*? Von ten příběh prostě nepsal žádnej ,,Ajnštajn“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád lidi, co plněj truhly těly. 2.) Jsem módní návrhář a chcu vidět tu novou vestu (která není určená vobyčejnejm iráckejm křupanům). 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S podobnými filmami, ktoré majú za úlohu naverbovať do US army ďalších bláznov mám trochu problém. Na jednej strane perfektne zvládnutá akcia, na druhej strašné, ale strašné žvásty o službe vlasti, súdržnosti rodiny, hrdinských predkoch a o tom, akým bude mariňák správnym otcom...Keď si v polovici filmu vytiahne jeden z mariňákov poskladanú americkú vlajku z vrecka!!! , tak ma skoro načisto jeblo...Nalejme si čistého vínka...Je toto normálne???Kto z vás nosí českú či slovenskú vlajku 2x1m zloženú vo vrecku? Spomalené zábery na každého umierajúceho, či raneného amerického vojaka sú už povestné, to som čakal, dokonca i ten nablýskaný pohreb plný hrdých Američanov, ale ja toto vážne nemusím...Naložil som mu, ale film stojí za to aspoň kvôli akčným scénam, ktoré sú fakt na úrovni. Ak dialógy nebudete brať vážne a pri záberoch na americkú vlajku zavriete oči, tak si ten film možno užijete viac ako ja... Ja jednoducho neverím, že po zuby ozbrojený mexický kartel má iba jeden granát...60%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O "Act of Valor" se mluvilo jako o "nejrealističtějším akčním filmu všech dob", což je opravdu odvážné až naivní tvrzení a podtrhával to i fakt, že z jiných stran se mluvilo o jakémsi filmovém zpracování veleúspěšné počítačové série "Call of Duty" u které o realitě opravdu nemůže být řeč. Kde je tedy pravda? Možná někde uprostřed. "Act of Valor" by ve své podstatě mohl být další obyčejný akčňák, ve kterých se v 80. letech pohybovali umaštění svalovci, (konkrétní jedince snad ani nebudu jmenovat) ale jelikož je zde nová doba a dnešní mládež by nikomu kulturistu s kulometem nesežrala, rozhodli se jít tvůrci jinou cestou a akčňák o boji s nelítostnými teroristy, kteří odpalují zmrzlinářská auta v obležení malých dětí se snaží ukázat v trochu realističtějším světle, což se jim překvapivě daří. V reálu to funguje asi tak, že hrdinové nenaběhnou do objektu s 30-ti podezřelými, které bez problému vykosí, ale taktizují, pomalu postupují a když už dojde na střelbu a akci jako takovou, tváří se opravdu reálně a divák má pocit, že by to tak nějak mohlo vypadat i ve skutečnosti. Tvůrci pečlivě volí záběry, používají ruční digitální kameru a pro herní nadšence zde nechybí ani pár "first person" záběrů, které se opravdu dají označit za cool. Když je akce, je na co koukat a i když je ona realita občas podřízena příběhu nebo situaci, pořád to vypadá dobře. Problém tak nastává v případě, kdy "zbraně utichnou" a začne se mluvit. A zde je hlavní kámen úrazu. Možná kvůli zmíněnému pokusu o realitu, možná z nedostatku peněz, každopádně, známou tvář by divák ve filmu nenašel a vybraní herci jsou amatéři, kteří vypadají dobře, jen ve chvíli, kdy si hrají na vojáky. Dialogy jsou opravdu slabé a je vidět, že všichni zúčastnění nemají s prací herce žádné zkušenosti. Ne, že by to nějak kazilo výsledný dojem a ruku na srdce, jaký akčňák má dobré herce a uvěřitelné dialogy, (Skálu tentokrát vynecháme) ale právě tyto chvíle ukazují, že ani tvůrci ani herci, ještě nemají potřebné zkušenosti pro prvotřídní "velký" film. Je to ale věc, kterou divák bažící po kvalitní akci rád opomene, protože akce je opravdu kvalitní a je jí dost. Pokud tedy máte rádi akci pobavíte se dobře, pokud ulítáváte na "Call of Duty" a nervózně vyhlížíte další díl, budete zde jako ryba ve vodě a možná vás to i donutí "Modern Warfare 3" sjet ještě jednou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickovo natocena akcia vs. postavy, ktore v lepsom pripade mate na haku vdaka tomu, ze su jednorozmerne nudne a v horsom pripade ich nenavidite za to, ze su vykresleni ako ti najlepsi a jedini spravnaci na svete. U mna to je prvy pripad. Nevadil mi ten agitacny ton. Vadilo mi, ze je mi totalne u prdele, ci to good guys preziju.Vlastne som sa v nich ani neorientoval. Schytal to good guy, ktory ma 5 deti, alebo good guy, ktory sa prvykrat stane otcom? Who cares? A to je u mna zasadny problem. Pokial hrdinom nefandim a zaporakom neprajem bolestivu srmt (tato banda anonymnych opiciakov, ktora len tak vyhadzuje do vzduchu kopu malych deti, posobi vdaka snahe urobit z nich absolutnych parchantov trapne), tak film strati moju pozornost. Musim ale pochvalit technicku stranku. Akcia je kvalitne natocena (reziseri maju evidentne v malicku videohry, ktorymi sa zjavne inspirovali), vdaka spolupraci s armadou posobi Act of Valor napriek mikrorozpoctu, za ktory sa bezne tocia hnusne Bulharske videofilmy, ako solidne vyzerajuci kinofilm. Som dost zvedavy na ich dalsi film. Pokial dostanu do ruky poriadny scenar a aspon stredne velky rozpocet, tak nas caka slusna pecka. Snad im ten pripravovany projekt s Arniem vyjde. Nakoniec davam neutralnych 5/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Ve scéně, kdy cheif Dave rozmlouvá s poručíke Rourkem u řeky před záchranou agentky Moralesové, je jasně vidět, že Davova puška je osazena zaměřovačem EoTech 553. Ve scéně, kde se vojáci vynořují z vody uprostřed řeky, na ni ale má Aimpoint M3 a v další scéně opět EoTech 533. (clikclikCZ)
  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama