Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (300)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám u animáků celkem nízké nároky a pokud to není vyloženě pitomost, jsem schopen tomu napálit plný počet. Pixar se pak obzvlášť vyznačuje takovou kvalitou, která je mnohdy až tak vysoko, že je většinou v animáku ukryto dost k přemýšlení i pro ty odrostlejší kusy. U tohoto snímku jsem však se silami v koncích. I pro ty nejmenší, kteří už ve třech paří hry na mobilu, musí být tohle jen výsměch a celkový průser. Příběh bez nápadu a postavy bez duše. Takové kreslené Odcházení. 40% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodný dinosaurus je druhým Pixarem roku 2015. Stejně jako vždy se může opřít o parádní animaci, které vévodí především vodní scény. Stejně jako v posledních letech se může popřít o poměrně dětinský a jednoduchý příběh, který zaujme ty nejmenší, avšak neurazí ani postarší. Tentokráte však chybí ona parádní originalita, nápaditost příběhu či hláškovací orgie. Na druhou stranu nabízí Hodný dinosaurus přesně to, co chybělo filmu V hlavě. Máme tu jednoduchý nosný děj, který je nejen nesmírně zábavný, ale také dosti emotivní a po duši hladící. Druhá pixarovka roku 2015 tedy vyrovnává misky vah a nabídne sice jednoduché a zdánlivě nezajímavé dobrodružství, které má na druhou stranu perfektní spád, výborné postavy, vtipné momenty a hlavně mu nechybí emoce a podtržený rodinný duch. Kombinací obou zmíněných filmů bychom dospěli k dokonalosti, takhle mohu udelit pouze stejné hodnocení, jako pro film V hlavě, avšak za jíné kvalitativní položky Poctivé 4* ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Pixar si dává oddech. Krásná animace nepřebije slabý příběh, který, až na pár pro děti strašidelných momentů, nenabídne fakt nic nového. Film ale ubíhá velice svižně, takže stopáž se mi zdála ještě kratší, než je ve skutečnosti. Není tam ale ta přidaná hodnota, kterou Pixar vždy ve svých animácích má. Nápad, že asteroid mine Zemi, dinosauři nevyhynou a celá evoluce se bude vyvíjet jinak přímo vybízí k daleko odvážnějšímu projektu, vymýšlení různých kravinek, nových zvířecích druhů apod. To se mi zdálo hodně odfláknuté. Zbyl prostě jenom nádherně udělaný příběh o málo zajímavém putování nesourodé dvojice za svými blízkými. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pixar tentokrát cílí na mladší publikum a je to cítit. Dospělí divák se příliš nepobaví, a těch pár pomrknutí je zbytečných a ze snímku spíše nepříjemně vybočují. Za docela (od)vážný, avšak nedostatečně rozvinutý /a tím ještě amorálnější/ moment považuji chvíli, kde se hlavní hrdina sebestředně rozhodne, že nenechá svého ochránce a společníka shledat se svou rodinou, ale bere ho na svůj hřbet směrem k dinosauří farmě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, či x-tá variácia na dôležitosť rodiny je to, čo očakávam od ďalšieho Pixaru. Funguje to stále po emocionálnej stránke veľmi slušne, ale nie je to už nič výnimočné a príbeh z praveku tiež nepatrí medzi tie najoriginálnejšie nápady, aké pod skákajúcou lampičkou dostali, viď napríklad rozdiel s minuloročným Coco. V krásne realisticky zobrazenej prírode tu poskakuje želatínové zelenô, na ktoré som si nejakú dobu musel zvykať, ale jeho psie oči nakoniec dostanú aj cynikov. Inak ale fajn zábava, zo zvieracej ríše ma najviac potešili hadie nohy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Původně ve filmu měl zaznít také hlas Joan River, která byla zvažovaná na nadabování jedné z postav. Ovšem k tomu nakonec nedošlo protože Joan Rivers v září 2014 zemřela. (Patw)
  • Boj mezi tyrannosaurem a velociraptory napodobuje ten ze snímku Jurský park (1993). (hansel97)
  • Režisérem filmu byl původně Bob Peterson a datum premiéry byl stanoven na 30. května 2014.  Peterson měl problémy, jak správně pojmout třetí část filmu, a tak byl z režisérského postu sesazen a premiéra odložena na listopad 2015.  Aby měli tvůrci více času na dopracování snímku, byla premiéra filmu Hledá se Dory odložena na červen 2016. Peterson se pak ujal jiného snímku pro Pixar, zatímco Denise Ream nahradil Johna Walkera jako producenta a 21. října 2014 byl Peter Sohn oficiálně jmenován novým režisérem. Děj filmu byl poté upraven a některé původní myšlenky naprosto odstraněny, jako ta, že dinosauři budou farmáři. Naopak byl přijat nový koncept, že příroda bude sama o sobě protivníkem hlavním postavám. (Patw)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama