Reklama

Reklama

Bitva roku: Tým snů

  • Česko Battle of the Year: The Dream Team (více)
Trailer 2

Battle ofthe Year je pro tanečníky breakdance něco jako olympiáda. Na tomto turnaji se každý rok potkají ti nejlepší z nejlepších, ovšem žádná americká skupina nevyhrála už patnáct let. Proto se losangeleský hiphopový magnát a bývalý b-boy rozhodne, že je na čase vrátit USA na vrchol a najme kdysi schopného trenéra, aby sestavil hvězdný tým. Blake má pouhé tři měsíce na to, aby dal dohromady dvanáct talentovaných jedinců, kteří spolu dokážou spolupracovat a dotáhnou to až vysněnému titulu. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (59)

bestlama 

všechny recenze uživatele

Sójer ze Ztracených si s sebou z ostrova přitáhl bandu napomádovaných a elegantně upravených b-boys jemně mixnutých s tamními opicemi. Tak nesympatickou bandu elektroškovaných hošošlápků jsem neviděl už od dob Heverly Debills 90210. Z bandy si zapamatujete tak maximálně George nebo to byl John? David?. A po filmu si tak maximálně vzpomenete, že měl kouč problémy s pitím. "Batl of d jr" je přesně ten typ filmu, který by měl být zakázaný dříve než se vůbec odsouhlasí. Nudné, levné, barevné jak volební program SPD. A z děje nevytřískáte nic víc než, že John? David? Pepa? si jedou pro výhru na nějakou nejprestižnější soutěž v předvádění se na světě. I přesto, že je v týmu morálka horší než ve frontách na máslo, tak stačí párkrát: "bububu, pojedete zpátky na ostrov, kokoti" a všichni jsou přítulní a a poslouchají jak po frontální lobotomii. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

B-boying není cool, tak se bude trénovat crew, do toho dáme nějakej hip-hop, hlavně mít v srdci ten správnej oheň, a jestli žabožruti něco uctívaj, tak je to tanec... twe o čem se to tam mluvilo? Ta děcka fakt umí dělat kousky, proti tomu žádná, ale založit na tom film je stále WTFoidní, podobně jako další ty moderní taneční dojáky a div ne životní drámata. Potud to byl špatný vtip. Naštěstí se do toho neprděla žádná romance, takže se nic ničím zbytečně ještě více nerozmělňovalo a postupně se, světe div se, transformovalo do jakéhosi sportovního dramatu. Bohužel se ve scénáři dost brutálně škrtalo anebo jsou scénáristé prostě pakoni, protože najednou nastal střih a šup, bylo finále. Chyběla tomu nějaká gradace. Unylosti nepomohly ani dvě naprosto zbytečné postavy "přidržpíšťalky" a "choreografky", z nichž mohla být klidně jen jedna postava se smysluplnou rolí v příběhu. To hopsající drásavě epické a fatální finále to celé zase poslalo pěkně k čípku (ano, čípku). Kdyby se to nebralo tak vážně, mohla to být pěkná ukázka hopsání do rytmu s akrobatickými vsuvkami a jakýmsi dramatickým gradováním. V tomhle případě jsem ale na začátku a hlavně ke konci stále čekal nějakou sofistikovaně humornou pointu, protože mi přišlo, že to autoři asi nemyslí vážně. Prostě nemůžou. (A oni asi mysleli...). ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to připravený na zkouknutí už od chvíle kdy se vědělo, že v tom bude mít hlavní roli Holloway, kterej je strašnej sympaťák, navíc jsem ještě zjistil že tam hraje Sarah z Arrowa, což byl takovej bonus. Hodnotit samotnej breakdance nebudu, protože tomu prd rozumim a nijak mě to nenaplňuje, i když nějaký ty kousky nejsou nejhorší. Ale i tak to bylo USA klišé, s průpovídkama do duše, respektováním pravidel a celkem populárním koncem, kdy vítězství tak, tak unikne... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Bud už nejsou taneční filmy cool a nebo mě to už přešlo , ale poslední dobou nebyl natočet žádný taneční film který by mě zaujal a tento opravdu není vyjímkou . Ani by mi tak nevadilo že je celý prolezlý všemi možnými klišé , to už k tomuto “ žánru “ patří , ale v tomto filmu to nefunguje . Ušlo to , ale sobě podobným filmům se nevyrovná . Ani závěrečný tanec nezaujal . ( 21.3.14/MAC ) ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych řekla, že jsou moje pocity dost rozházené, a do teď sama nevím, jak bych chtěla tento snímek hodnotit. Jenže ať je to jak chce, mě se tahle taneční věc Battlu hrozně líbila. Jistě byla tady vidět American style, a i komerce nepopošla o moc dál, ale pořád se The Dream Team nemůže srovnat s těmi ubohými tanečními lacinostmi, počínající od Let´s dance a konče u Fame..Myslím si, že Battle of the Year možná má pár chybek, ale úroveň celého filmu je mnohem výš, než u těch ostatních romantických tanečních, teenagerských a sladkých radovánek, bez kvalit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Anise, jednoho ze členů amerického Dream teamu, hraje Francouz Anis Cheurfa. Ten break dance provozuje jen okrajově a známý je především díky sportu zvaném tricking, ve filmu předvádí hlavně salta a různé akrobatické prvky. (serger)
  • Malé cameo si ve filmu zahraje i zakladatel a organizátor soutěže, o které film pojednává, Thomas Hergenrother. (Terva)
  • Dream Team tvoří skuteční a nejlepší tanečníci, s nimiž štáb vedle Los Angeles natáčel také v Montpellier, kde se každoročně Battle of The Year koná. (Terva)

Reklama

Reklama