Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

Davosh 

všechny recenze uživatele

Do půlky nejlepší z Futuramských "filmů", konečně jsem se zas jednou u Futuramy bavil. Ale co naplat, když v druhé, pánoprstenovské části film ztrácí většinu vtipnosti a opět posílá tento film do průměru. Možná se tvůrci měli vykašlat na direct-2-dvd filmy a radší pokračovat tam, kde umí - v seriálovém světě. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Miestami vynikajúce, miestami veľmi dobré a miestami nuda. Zopár nápadov je skutočne veľmi vtipných, väčšinou je však Futurama: Bender's Game len úsmevná a občas, ako som už spomenul, je to nuda. Najextrémnejším príklad nudy je potom nemastná-neslaná scéna parodujúca(?) teleshopping, ktorú tvorcovia z nejakého nepochopiteľného dôvodu natiahli na poldruha minúty, ktorá mi vďaka nevtipnosti tejto scény pripadala ako 20 minút. Nie až tak dlhých, ale podobne nudných okamihov nájdete v tretej filmovej Futurame niekoľko, čo celkom zamrzí pretože niektoré nápady sú fakt vynikajúce a hlavne porovnateľné s tými najlepšími okamihmi pôvodného seriálu. Napríklad miniparódia na Impérium vracia úder bola výborná, paródia Pána Prsteňov, ktorá zaberá vyše tretiny filmu, však ostala miestami nevyužitá; celkovo je ale Bender's Game ešte stále nadpriemernou zábavou. Počas sledovania filmu som však nadobudol pocit, že predchádzajúce dva Futurama filmy som trochu nadhodnotil, od tretieho sa totiž príliš nelíšia. A štyri hviezdičky sú v prípade tomto, a tiež aj v prípadoch predchádzajúcich, tak akurát. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako stará Futurama! Ovšem pouze úvodní dvě až tři minuty. Poté ne moc dobré, ale stále dostatečně vtipné a chytře si se slovy hrající. Jenomže "lotrovská" pasáž to celé posílá do hrobu hned vedle Tolkiena, takže se v hrobě otáčí nejenom on (což by mi bylo i jedno), ale především samotná Futurama. Místo tradičního inteligentního situačního humoru se tu nepochopitelně sází na "parodii" à la Disaster Movie. Kratičký trapný a provařený gag roztažený na třetinu filmu. To se na mě nikdo nesmí zlobit, ale tomu se smát fakticky nehodlám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Futurama" si vzala na paškál tentokrát fantasy žánr a pustila se do klasiky největší, do "Pána prstenů". Musím uznat, že ten příběh v první půlhodině vypadá naprosto jinak, ale nakonec se k tomu podstatnému dostaneme. Osobně se mi tenhle díl moc nelíbí, ale opět zde jsou momenty, které prostě vtipné jsou. "Futurama" nemůže nikdy úplně zklamat, alespoň tehdy, pokud vám sedí seriál. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Na jeden zátah možná geniální, ale po dílech, po kterých se to u nás vysílá v TV, je to prostě takové polovičaté. První polovina je úžasná, plná vtipu a parodování. Druhá část je taková už trošku ujetá a pro to jsem asi neměl smysl. Každopádně platí to, co u předešlých dílů, že na těch 90 minutek, je to vždy dobré. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Film se netradičně bude odehrávat ve fantasy prostředí - Bender si zahraje na rytíře, Lee na kentaura. (Matrinx)
  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)
  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)

Reklama

Reklama