Reklama

Reklama

Film se odehrává v texaském Austinu a je inspirován tamní rokenrolovou scénou. Sleduje čtyři vzájemně propojené milence, kteří čelí výzvám jak v hudební kariéře, tak v intimním životě. Ve světě poháněném mládím, vášní, chtíčem, drogami a kreativitou se příběh zaměřuje na dvojici, která hledá způsob, jak se vyrovnat s chaosem moderního světa a najít smysl existence. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (119)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Faye, ktorá chcela tak veľmi žiť zaujímavý život, že brala všetko čo jej ponúkol, ale zabúdala byť sama sebou. BV, ktorý opustil obyčajný život, aby sa stal "niekým", stihol sa zaľúbiť, byť oklamaný a zistiť, že to pravé je ten obyčajný život a láska v ňom. Cook, ktorý si myslel, že je boh a môže všetko, ale nemohol. Rhonda, ktorá sa ocitla v úplne inom svete, z ktorého mala strach, ale nedokázala ho nechať za sebou. Malick nám vyrozprával príbeh, spôsobom sebe vlastným, ale veľmi zrozumiteľne. Príbeh, ktorý je plný nešťastných ľudí .... a lásky. Vybral nádherné lokality a skvelé miesta. O Lubezkiho kamere netreba hovoriť a miestami zaznela fakt skvelá muzika. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komplexná, harmonicky vykreslená paleta pocitov snád všetkých fáz partnerských vzťahov. A keď si pomyslíte, že do vykreslenia vôbec všetkých životných pocitov vo filme chýbajú už iba vzťahy hlavných postáv s rodičmi a nejaké to úmrtie, Malick domaľuje aj tie. K tomu pre dámy romantický Gosling a drsnejší Fassbender (déja vu jeho role zo Shame), a pre pánov živočíšne príťažlivá Portmanka či lezbické iskrenie medzi Bérénice Marlohe a nebudem prezrádzať kým. No neber to! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jeho předchozího počinu "Knight of Cups", i zde Terrence Malick dává na odiv precizní kameru, jejíž detailní záběry herců odkrývají všechny drobné emoce, které by jinak zůstaly skryty. Bohužel, se zbytkem už to tak slavné není, za což může v první řadě šílená stopáž, u níž jsem místy vážně trpěl. Co se samotné kostry příběhu týče, režisér se nebojí jít do hloubky, přičemž rozkrývá vztahová témata až na holou kůži, na níž jdou všechny přetvářky a smutky vidět jako na rozpáleném letním slunci, byť je ke konci už značně "roztahaná". Snímku rovněž napomáhají skvělé herecké výkony všech zúčastněných, z nichž však nejvíce vyčnívá Michael Fassbender, jenž si svou roli užívá každou sekundu. „We thought we could just roll and tumble, live from song to song, kiss to kiss.“ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vyprázdněná narace filmového postupu má v mém diváckém oku místo (Gerry, Twentynine Palms), ale poslední snímky Malicka nevypovídají záběrů jeho optiky. Filmová poetika nikdy nebyla tak bez rozsahu, významu scén, bez hloubky postav a vztahů, jako v Song to Song. Každá scéna, každý pohyb herce - vyumělkovaný. Herci prakticky nevědí, co hrát, jaký má smysl daná scéna. Scenáristicky bez myšlenky. Lubezki je velký kameraman, jeho záběry na postavy přes slunce jsou nádherný, ale bez hlubšího významu postav, jako například v Tichém světlu od Zabého, nebo v Tenkrát v Anatolii od Tiryakiho. Nevěra, alkohol, falešnost propojená s optikou přírody? To je výpověď Terrence Malicka. Neodpustitelný. [Aff, 2017] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Typický Malick. Povrchné putovanie po emóciach a pocitoch, ktoré podporuje Lubezskieho kamera, ktorá ale ani v tomto prípade nemá čo zachytiť. Song to Song je ukecanejší ako predchádzajúce filmy a s dejom, ktorý má určitý naratív, hoci časovo to skáče z miesta na miesto. Tento štýl mi príde už značne nudný. To, čo v Strome Života rezonovalo ako túžba ukázať akúsi poetickosť sa stáva umeleckou masturbáciou. Buhú, že je všetko tak nespravodlivé a že láska je dakedy komplikovaná. Chytiť za srdce film nechytí. Ale hudba je super a Natalie Portman je v tomto filme neskutočné krásna. Tri hviezdy kvôli tomu, že je to iné. Ale znova pozerať to asi už nebudem. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Název Song to Song byl odhalen až v lednu roku 2017, dřívější názvy byly „Limitless“ a „Weightless“. (griph)

Související novinky

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Reklama

Reklama