Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 2

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (803)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff.. Moderní klenot Asijské kinematografie. Raid 2 je bezkonkurenčně nejlepší, největší a nejbrutálnější martial/akční flick pod sluncem, Iko Uwais připomínajícího mladého Jet Li se stává martial art hvězdou současnosti alespoň pro mě, Gareth Evans je nejzručnější akční režisér na naší planetě, ten chlap je génius, má dokonalý vizuál, nejrealističtější akční scény, které kdy ve filmu byly natočeny a perfektní práci z kamerou. Násilí a brutalita ve filmu obsažena se jasně vysmívá veškerým PG-13 akčním filmům a rozpočet 4,5 milionu se ještě více vysmívá všem vysoce rozpočtovým Hollywoodským blockbusterům. Nejkrásnější byl však příval akčních sekvencí od zabláceného vězení (nekontrolovatelný chaos), fantastická automobilová honička, o které se bude mluvit ještě hodně dlouho, vynikající akční scéna s dvojčaty, při které míru brutality mohou rivalovat pouze horory a finální fight, který vám vyrazí dech od intenzity a šílenství. Člověk při sledování nadává a řve jako při hokejovém mistrovství světa, zpotí se a vyčerpá jako při maratonu 20 kilometrů a hlavně kouká s otevřenou pusou na něco, co v životě neviděl. Takový zážitek jsem si z filmu snad ještě neodnesl, mám chuť se na film koukat pořád dokola. Olala to byl, ale randál ! 10/5 ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Což o to. Choreografie bojových scén a celkové nasnímání je na neskutečné úrovni - stejně jako u jedničky. Ale to je tak všechno. U prvního dílu byl člověk možná až hypnotizován výše zmíněným. Tady to už ale prostě nestačí a na tak přepálenou stopáž už vůbec ne. Snaha o vícevrstvé zápletky se cení, ale každá je plochá jak zednická lžíce a vytvoření alespoň náznaku pořádného děje se nedaří. Recyklovaná jednička - 60%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že není možný napěchovat 150 minut akcí a tak přišel na řadu poměrně zajímavě vyprávěný mafiánský podtext jenže ten zase není možný slepovat dlouhejma akčníma scénama na efekt. Ve výsledku má tenhle film mnoho zdlouhovaých dialogů a akčních scén, který film naprosto zbytečně natahujou a berou mu údernost a svou táhlostí ztrací film na tempu. Závěrečný souboj je fantastický, něco takovýho jsem zřejmě ještě neviděl a už kvůli němu stojí za to tenhle film vidět, jen je škoda že na stejný úrovni jako je závěrečný souboj není celý film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak právě mám za sebou asi nejrozporuplnější film jaký jsem za poslední dobu viděl. Byl jsem zvědavý jak to dopadne po všech těch ódách na to, že se bude jednat o akční nářez roku a kdesi cosi. Mno co na to říct zůstala po tom všem taková divná pachuť, měl jsem obavy z té více jak dvouhodinové stopáže a potvrdili se v plném rozsahu. On je to totiž film dvou naprosto rozdílných polovin. Ta první je zoufale nudná, ukecaná a kromě té vězeňské bitky se tam vůbec nic neděje. Fakt mě to zhnusilo a někdy kolem 80 minuty jsem měl chuť to vypnout a hle najednou se rozjela druhá půlka a já to nepoznával. Fakt jsem měl pocit jako bych se koukal na úplně jinej film. Takže takhle možná v dohledné době přehodnotím první díl. Tam mi sice hrozně vadilo to totálně amatérský zpracování, ale byla to řežba od začátku až do konce. Tady má ta druhá půlka fakt grády a scény jako masakr v metru, automobilová honička, nebo závěrečný finále jsou naprosto boží, ale na druhou stranu je pak třeba si položit otázku proč takhle nemohl vypadat celý film. No nic asi tu zůstanu nepochopen. Hlavně vás prosím za žádnou cenu nečtěte můj komentář a když už si ho přečtete, tak na něj rozhodně nedejte! Já jsem totiž neobjektivní a zaujatý a nejzábavnější na tom je když mě z tohohle obviní člověk co má ten film v oblíbených a přitom ho ještě ani neviděl. No co už vím, že asi patrně zase půjdu proti všem, ale pro mě osobně než bych šel z davem nebo hodnotil jako slepá ovce je daleko cennější, že mám vlastní názor a nenechám se nikým ovlivňovat. Za ty souboje bych i ty 3* dal, ale ta první půlka mě fakt neskutečně nasrala. Prostě to nejde. Bohužel.45% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

10. nejlepší film mýho života a 3. nejlepší martial arts film v mým životě... 1 000% dávka ADRENALINU, nemám slov na komentář, jdu si to pustit znova ... Takže po druhém slédnutí teď večer píšu toto ... Nejlepší bojovej film všech dob po Bruceho Enter the Dragon a Tonnyho Tom Yum Goong .... z vizualu, barev sem sral ... to bylo jak od Argenta prostě ... Z hudby sem sral ještě víc ... pořád hraje strašná peckoidní skladba, GORE jak v některých slasherech, krve galony, nejlepší kamera snad v dějinách filmů s bojovým uměním, skvělý postavy, souboje jsou pak kapitola sama pro sebe .. krutý, bolestivý zákroky a páky, příšerný útoky na lidský tělo, rychlost, střídání bojových stylů, boj s kálí sticks ... prostě u všeho sem šílel blahem a řval na celej barák a rval si vlasy v andrenalino-dopaminovém orgasmu, jako by mne holka při orgasmu nastřelila methem do trubky a do toho nechala potáhnout anglickýho amoniakovýho cracku, jo ... možná tak mi při tom filmu bylo a vždycky je !!! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Ani jeden z herců se nenechal zastupovat kaskadérem, a to ani při automobilové honičce, která byla během natáčení fyzicky nejnáročnější a také nejvíce nebezpečná. (Yoshitsune)
  • Ve filmu byly jako zbraně použity basebalová pálka, kladiva, mačeta, kámen, záchodová mísa, sporák a tahač. (Rakosnicek77)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama