Reklama

Reklama

Útěk z planety Země

  • USA Escape from Planet Earth (více)
Trailer 1

Slyšeli jste už o planetě Baab? A věděli jste, že tam žijí zábavní modří ufoni, kteří mají dokonce svého národního hrdinu? Je to astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, u kterých mu nenápadně pomáhá jeho super inteligentní bratr Gary. Když na vesmírné stanici zachytí volání SOS z obávané planety Země, Scorch neváhá ani minutu a vydá se vstříc neznámému světu do hlubin vesmíru. Gary se ho snaží varovat, ale marně. Scorch se chytí do pasti a skončí v rukou lidí, kteří s ním nemají dobré úmysly. Garymu nezbývá nic jiného, než vymyslet dokonalý plán útěku z planety Země, aby zachránil Scorche a všechny své mimozemské přátele. (Mirius FD)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (105)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Čekal od toho snad někdo něco velkolepě inovativního? ~ Vypadá to pěkně, autoři si vyhráli s detaily, ale tohle nevzniklo kvůli Oscarům nebo dokonce něčemu dosud neviděnému. Tohle je standard přesně podle příručky. Najdete tu skutečně jen minimum něčeho, co byste již neviděli někde jinde. Ale víte co? Je to jedno. Odsejpá to a nebyl jsem natolik znuděn, že bych posouval v ději. Prostě jednohubka na jede deštivý večer (a je fuk, že dneska nepršelo :) ~ 2,5* ~ To stejné po sto padesáté. Ale uteče to, je to krátké ;) ~ (thx czmimi) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut mi ten film lezl celkem na nervy, ale nakonec z toho vypadl celkem příjemný animák. Postavy má překvapivě sympatické (až na tu koalokrysu, ta mě štvala), pak má dobrý příběh, včetně několika velmi zajímavých nápadů (kdo vyrábí mobily? kdo vymyslel sociální sítě?), místy je i vtipný a celkově se mi na to velmi dobře koukalo, dokonce ani nemůžu říct, že bych se někde nudil. Pravda, na mě osobně je ten film zbytečně akční a fekálního humoru v něm taky není málo. Poselství klasika, zase o rodině, ale tady mi to až tolik nevadilo. Ale jinak je ten film dobrý, uvažoval jsem i o slabých 4*, ale na ty tu něco chybí. Takže dávám silné 3* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Animák, který svými hláškami pobaví spíše rodiče („Georgi! Lucasi! Jamesi! Camerone!“) a neochvějně stojí na rodinných hodnotách, kde si bratři přes svou rozdílnost pomáhají a doplňují se, a kde synové prozřou, že jejich otcové jsou rovněž hrdinové. Hodně věcí jsem doufal, že se nějak lépe vyřeší / uzavře / vysvětlí / vypointí. Šedí mimozemšťané, ta podivnost s otcem hvězdářem (kde to mělo nějakou pointu?), i ostatní mimoni jsou jen do počtu. Celkově příjemně oddechové, s pár skutečně dobrými hláškami či vtípky, ale celkově nedotažené a scenáristicky vlastně vachrlaté (když to srovnám s propracovanými animáky jako Příběh hraček nebo Megamysl). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, průměrné zpracování. Parta mimozemšťanů se snaží utéct z nejnebezpečnějšího místa ve vesmíru - planety Země a přelstít šíleného generála, který si staví svůj paprsek smrti. Je to hezké, ke konci akční a pěkně animované, ale opravdu jen pro děti, plné klišé, sentimentu, rodinných hodnot (dva bratři kteří k sobě musí najít cestu) a velice infantilního humoru. První liga animáků je jinde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neschopnost natočit něco originálního v oblasti animovaného filmu je mi trnem v oku už docela dlouho. Nevím, jestli už je žánr skutečně tak vyprázdněný, ale copak jsme tu nedávno neměli "Planetu 51"? Ta měla stejnou zápletku, akorát z cizí planety se chtěl dostat člověk. Tady unikají ufouni z naší. No, a to je vlastně celé. Že by zase někdo přišel s něčím novým? Vezme si tuhle výzvu na triko zase "Pixar"? Nějaké projekty se u nich rýsují, tak uvidíme. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Film byl produkován již od roku 2007. Kvůli soudním sporům však byl dotočen až v roce 2013. (Terva)

Reklama

Reklama