Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip, Lars a Jozeph jsou tři mladíci po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Jenže jsou stále panicové. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Hasta la vista! vypráví příběh o lásce, síle přátelství a chtíči. Příběh o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací, o silné touze jako největším hybateli lidské snahy bořit hranice. Člověk ovládaný touhou dokáže věci, o kterých netušil, že je může zvládnout. Přitom její naplnění bývá až druhotné.V této road movie je cesta důležitější než její cíl. Film vznikl na motivy skutečného příběhu Asty Philpota a jeho přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Hasta la vista / COME AS YOU ARE / Hasta la vista!) - Stejné téma opakující se téměř na každém festivalu a já se ho už trochu přejídám. Vše od začátku do konce nalainované, bez nějakého překvapení... - 1. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 60% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavá sonda do života handicapovaných, která na první pohled vypadá lacině (viz stokrát omleté téma panictví), ale ve skutečnosti je to trochu o něčem jiném, což je nejlépe znázorněno na příkladu Josepha. Ale nebudu dál spoilerovat. Nejvíc mě zaujala postava Larse a také jeho mladší sestry, byla to malá rolička, ale zajímavě napsaná i skvěle zahraná. Humoru není zase tolik, jak bych očekával, ale o to více oceňuji, že tvůrce v tomhle ohledu na nic netlačí a nechává jen na divákovi, kdy a čemu se bude smát a neservíruje žádný povinný sentiment, čehož si cením asi nejvíce. Vážné scény se v rychlém sledu střídají s humornými, leckdy jsou situace tak absurdní, že je otázka, zda se ještě jedná o komické. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale protože road movie mám docela rád a část námětu je vypůjčená z mého oblíbeného Klepání na nebeskou bránu, dávám nakonec slabší čtyři. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakmile se dozvíte diagnozu jednoho z hlavních hrdinů, je vám jasné, jak to skončí. Nicméně i tak je to dobrý film, který dokáže pobavit. Tahle cesta tří mrzáků za snem, to je trochu netradiční road movie, ve které jde všechno až moc snadno, což je trochu mínus. Každý, kdo o těhle lidech něco ví, se musí pousmát, protože zase až tak vcelku hladce, by taková cesta nemohla proběhnout. No ale vem to čert. Nastartovat vozík, hrábnout do obručí, rozložit slepeckou hůl a hurá do španělského bordelu pro kriply. Ta cesta za to stojí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Smiech, slzy, dojatie, šťastie, krutosť - všetko namiešané do letného nenápadného príbehu, ktorý je naviac inteligentne natočený a netlačí zbytočne na pilu. Tieto "handicapované" komédie sú v kurze a po francúzskych Nedotknuteľných sa pochlapili aj belgičania. Nejde o nápad, keď si traja postihnutí mladí muži plánujú návštevu bordelu kdesi v Španielsku a pre svoj ciel prísť o panictvo urobia všetko... ide o spôsob nazerania na ich túžby a sny. Hoci sa všetko vyvíja podľa osvedčených receptov a je to predvídavé, nič to nemení na skutočnosti, že film ponúkne omnoho viac zábavy a zamyslenia, ako si myslíte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,662,000▐ film podivín, dosť nevyvážene a na silu sa tu tlačí na pílu, na komédiu dosť vedľa a na vážnu drámu to ide tiež dosť mimo lebo chlapci na vozíčku sú akurát tak maximálne otravní na to aby ste sa do ich situácie vžili, vôbec to ani z ďaleka nechytí za srdce ako to bolo v podobnom prípade ktorý vedel ako podať túto ťažkú látku aj z nadhľadom aj z citom: Nedotknuteľní /20%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Předlohou je skutečná událost, která se stala o pět let dříve. Na BBC se totiž objevil dokument tří britských postižených mladíků cestujících taktéž do speciálního nevěstince pro handicepované ve Španělsku. (DexMASTER094)
  • když se jeden z hlavních herců připravoval na roli, půjčil si invalidní vozík a vyjel si na něm do města. Po chvíli se pro něj ale stal nepřekonatelnou překážkou obrubník chodníku. několik minut čekal, že mu nějaký kolemjdoucí pomůže, ale po čase se z vozíku zvedl a přenesl ho na přes překážku. Přihlížející si mysleli že se jedná o skrytou kameru. (SLOTH)

Související novinky

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Reklama

Reklama