Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Po pilotu 80 %. Děj vás rychle vtáhne a svižně odsýpá. Herecké obsazení skvěle zapadá. Uvidíme, čím nás BBC překvapí dál, ale já osobně si myslím, že nás nezklame :). ////// Po první sérii hodnocení nechám, možná ale uberu pár procent na 75 %. Každopádně se ale jedná o velmi kvalitní dobovou detektivku. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Trochu americký "Sherlock (2009)", trochu britský "Whitechapel (2008)". Předpokládáte-li však, že musí kombinací těchto dvou skvělých (filmových / seriálových) počinů vzniknout něco mimořádného, budete nejspíš zklamáni. "Ripper Street" není špatný seriál - dobový nádech mu sluší, ústřední trio je solidní, příběhy nenudí. Nic z toho však nedokáže zaujmout tak, jak by mohlo, a to se zkrátka přehlédnout nedá... 1. série: 60%. 2. série: X%. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

CSI: Viktoriánský Londýn dochucený skoro vším, co je v současné seriálové tvorbě populární. Osobně z Ripper Street mám zatím takový nemastný, neslaný pocit - nějak nedokážu k postavám přilnout, i když mordpartě šéfuje fešák Matthew Macfadyen, maják zdravého rozumu a správné výslovnosti (jeho angličtina je boží!). Tomuhle serilu chybí osobnost, originalita a drive. Škoda, všechno, co Ripper Streek potřebovala k nadprůměru tu teoreticky bylo. Protože jsem líná vymýšlet jiné důvody, svalím vinu na britskou potřebu podlézat hloupému americkému divákovi (tohle je ostatně koprodukce s BBC America). ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Atmosféra super, postavy sympatické... ale nějak mě to nevtáhlo do děje v takové míře, že bych přímo hltal jeden díl za druhým s tím, že už se nemohu dočkat, co se stane v tom dalším. I když zakomponování kdysi skutečně žijícího sloního muže a jeho skonu byl určitě fajn, o tom žádná. Po dvou sériích za mě lepší průměr. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Policajná stanica a verejný dom "The Brown Bear" sa stále nachádzajú na ulici Leman Street. (Carol Pifková)
  • Joseph Merrick, známy ako Sloní muž, ktorý sa objavil v druhej sérii seriálu, žil i v skutočnosti. Narodil sa 5. augusta 1862 a zomrel 11. apríla 1890. Od mala trpel deformáciami tela a vystupoval v panoptiku vo Whitechapel pod spomínanou prezývkou Sloní muž. Naozaj musel spávať v sede, ako je uvedené v seriáli. Dôvodom bola jeho abnormálne veľká zdeformovaná hlava. Príčinou jeho smrti bolo pravdepodobne udusenie, keď sa snažil spať po ležiačky ako ostatní ľudia. (Carol Pifková)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama