Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Tyhle šikmovoký, tyhle černý, tyhle negři, ty nám zaplavili Francii a vzali práci." - "Ale no tak, dcero, nesmíte se nechat unášet nenávistí." - "Já nemluvím o vás, otče, vy byste zasloužil bejt bílej." Kromě tohohle se tu najde i pár dalších povedených vtípků, námět výbornej, ale celkově slabší. Jako jedna z posledních rolí kdysi krásné a slavné Bernadette Lafont spíš rozpačité, než dobré. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Milá francúzska miestami až "crazy" s dobrými dialógmi a nádherným výkonom pani Lafontovej ... pre mladých asi nič moc (ešte sa nevedia celkom vžiť do toho čo ich čaká, ale nám .. starším babám ... ale nám to už dačo hovorí. :) "Aké je Vaše ctené meno madam ? ... Altzheimer !!!" hihi .. podobných milých dialógov je tam viacej..., scénka prepadnutia dealerov s hračkárskymi zbraňami ... bola bravúrne bláznivá ... :) Slušné štyri b. r. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu a zpověď Paulette je skvělá a některé hlášky v průběhu děje se přidaly. Pro mě bohužel jako by postupem času docházel filmu dech a vše stojí jen a jen na Bernadette Lafont. Zahrála skvěle a sama to utáhnout nemohla. Ze zajímavého a povedeného námětu se dalo určitě vymáčknout o něco víc a zejména u Francouzů jsem to čekal. Je to ale úsměvné a hudba to podržela také na slušné úrovni. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulette je dáma v starších rokoch, ktorá si svoj dôchodkový vek veľmi neužíva. Život v Paríži za 600 € je utópiou. Postupne prichádza o majetok, odpoja ju od elektriny . Všetko v jej živote ide od desiatim k piatim. Paulette však nachádza riešenie v neriešiteľnej situácii. Na staré kolená začne dílovať. Do kedy jej tento kšeft vydrží? Zábavný snímok potláčajúci veškerú logiku samotného príbehu. Žáner komédia si to, ale môže dovoliť. Príjemná priemerná jednohubka. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama