Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 7
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 7

Recenze (143)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Už v prvním dílu se dá krásně utvořit názor na postavy - které vás budou bavit, které vás budou srát a se kterými z nich se člověk dokáže ztotožnit. To mě taky na "Holkách" nejvíc bavilo - ne tolik vyumělkovaný svět s ne tolik vyumělkovanými problémy, nýbrž parta obyčejných kamarádek prožívajících něco dost skutečného. A i když Lenu Dunham naprosto nemůžu vystát , jako celek to má prostě něco do sebe a dýchá to hořkosladkým životem, ne čtyřma tunama make-upu a plastikou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi niečo takto dobre nesadlo. Všetky postavičky sú krásne napísané a zahrané. Je tam kvantum životných múdrostí a snahy o realistické zobrazenie pocitov u jednej generácie. Aj keď hrdinky sú dievčatá, ich problémy sú problémy každého mladého človeka. Charakterovo odlišné, ale každá so silnými miestami a trefnými vtipmi robia s každej hrdinky skutočnú krásku. Všetky chlapčenské postavy podliehajú rovnakým princípom. Najlepšou chlapčenskou postavou je tak pre prvú sériu Adam Driver v úlohe Adama, ktorého jednoduchosť a citová komplexnosť zásobuje seriál o skutočné hodnoty a neuveriteľnú srandu. Veľmi sa teším ako sa seriál bude vyvíjať. Veľké plus seriálu je Lena Dunham, ktorý hrá, režíruje a píše tento seriál a ukazuje nám svoj mikrosvet v najlepšom možnom svetle. Veľmi príjemná a nenásilná záležitosť, ktorá možno nenesie atribúty dokonalosti ako by sa na daný seriál patrilo, ale jeho úprimnosť je rozhodne balzamom na dušu. A Chris O´Dowd vládne. 1 Séria 90%. All you need is love. Druhá séria vládne väčšou dávkou úprimnosti a drámy. Vzťahy začínajú byť komplikovanejšie, ale všetko je to namixované v správnom pomere. Bohužiaľ tam začína byť náznak presne zaužívaných motívov. Ak to pôjde takto aj v tretej sérií je celkom možné že kvalita seriálu pôjde nižšie - čo je škoda. Takto ale zostávam stále na 90% - hlavne za posledný diel a posledné minúty. 2. Séria 90%. Práve som dopozeral poslednú časť tretej série. Čo viac môžem k tomu napísať? Lena Dunham vytvorila skvelú sondu do duše mladých ľudí. Vzťahy sa krásne vyvíjajú. Nič nepôsobí silene a každý diel má tendenciu prekvapiť, ale tým skutočným spôsobom. Ako keby tie príbehy písal sám život. Neuveriteľne si užívam každú epizódu. 3. séria- 100% 4. séria sa nesie v znamení veľkých zmien a možno trochu prekombinovaných skutočností. Niektoré sú v pohode. Iné sú značne cez čiaru ( Hanin otec je gay atď.) Stále si to drží určitý nadhľad ale dievčatá majú v tomto omnoho väčší priestor nesprávať sa vôbec rozumne a v tomto prípade je to skôr smutné ako veselé -4.séria 70%. Bál som sa že séria bude upadať, ale našťastie nie. 5 séria je návrat k tomu čo som mal na Girls tak strašne rád. Rôzne príbehy podfarbené smutnokrásnou atmosférou, niekoľko nuáns skutočností a absurdít a nejaké tie prasačinky. V zásade ale veľmi nad vecou, a znova veľmi trefné. 5. séria - 100%. Dosť veľké sklamanie. Niektoré motívy boli fajn - ale inak sa jedná o tak strašný vývar všetkého čo sme videli pred tým, pričom koniec ako taký je značne neuspokojivý. Je to fakt škoda.. Takto je to tak na pol cesty. A predposledný diel mal väčšiu silu ako ten posledný. Najviac ma mrzelo že mužský protagonisti nemali toľko priestoru ako inokedy. A to len umocňuje hlúposť hlavných hrdiniek. 6. séria - 50% ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Hanna je tak nekoukatelnej formát, že ani moc nechápu, jak jsem dokázal dát dvě série během jednoho a půl týdne. Na druhou stranu Lena Dunham jako představitelka i jako autorka je neuvěřitelně kreativní a odvážná. Často zůstávám s ústy dokořán. Děje se tu spousta věcí, které nikdo vidět nechce. Ale pár postav včetně Alexe a Adama baví moc. Takhle si holky představujou drsný a zoufalý kluky..... ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Hnusná odporná ženská, ktorú by nepokefoval ani posledný bezdomovec s kanálovým poklopom na hlave, sa tu tvári, že ju chce každý ošukať jak Miss Oregon. Už po pár sekundách som neveriacky pozeral, čo za ozrutu to na kástingu vybrali, až potom som s úľavou zistil, že ten žabí ksicht si to aj sám režíruje. Neskutočne vulgárny potratový výplod, pri ktorom sa vám aj osratý kus toaletného papiera bude zdať ako Mona Lisa. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

No, stáhnout šel každý pátý díl, nicméně o nic jsem nepřišla a zbylé díly nebo "mezidíly" ani vidět nepotřebuji. Jak něco takového může dojít až k šesti řadám, to nepochopím. Humor žádný, děj žádný, do toho koukat šest sezón na někoho, jako je Dunham - to je snad drzá reklama na věstonickou Venuši, ne? Jediné plus vidím v anglickém smrádečku prostředí, byť teda anglické tam není nic, a to včetně humoru, což je obrovská škoda. Na afektované, sprosté holky, které se snaží být vtipné - to mi stačí občas se nechat svést metrem a ne si kvůli tomu stahovat tuhle kravinu. Vzhledem k ocenění je však smutné, jak málo dnešní společnosti stačí k dobrému snímku. Co budu živa tak nepochopím, proč Amerika Dunham tak opěvuje. Protože se prezentuje tak jako žádná herečka? - tak, že nevíme, kde má prdel a kde tvář? ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Jména čtyř hlavních postav Hannah Horvath (Lena Dunham) , Marnie Michaels (Allison Williams), Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) a Jessa Johansson (Jemima Kirke) jsou aliterační. (zuza99)
  • Několikrát v seriálu zazní, že Marnie (Allison Williams) je podobná Audrey Gelman. Ta je ve skutečnosti nejlepší přítelkyně Leny Dunham, představitelky Hannah. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama