Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Prvá generácia je klasika, druhú beriem ako príjemnú zmenu. Tretia je fajn, keby niet tej 6. série, v ktorej sú skoro všetky postavy diametrálne odlišné oproti predošlej sezóne. Ako beriem, ľudia sa menia, ale tuto sú tie zmeny až moc pritiahnuté za vlasy (hlavne Frankie, nechápem.). Plus majú tvorcovia za jednotlivé časti, ktoré nás vťahujú vždy do života inej postavy, a tým robia každý diel výnimočným a zameraným na aktéra, ktorého názov nesie epizóda :) A aby som nezabudla na Skins Fire, Pure a Rise: nie zlé, nie zlé.. ale Fire sa mi pozdával najviac (aj s Emily a Naomi). ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentujem po prvej sérii, pretože k ďalším sa už asi nedostanem. Skins prichádza s mixom komédie a drámy. Dramatické časti sa vydarili na jednotku, úplne najlepšie boli posledné dve epizódy a záver celej série s piesňou Wild World – to je niečo čo mám veľmi rád. S humorom to už je horšie, smial som sa veľmi málo a občas som len krútil hlavou nad zvláštnym konaním hlavných postáv. Hercom nemám veľmi čo vytknúť, vyzdvihnem len Mikea Baileyho, ktorý svoju postavu zahral najlepšie. Veľmi dobré ☆☆☆. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skins neukazuje mladé tak jako v jiných seriálech, kde se neustále řeší vztahy, co si na sebe obléct, kdo s kým a různé další zákeřnosti. Skins nabízí tak trochu kontroverzní, ale za to realistický pohled na mládež. Příběh ani děj není nějak složitý. Ukazuje svět mladých takový jaký opravdu je. Na první pohled se může zdát, jakoby nikdo z nich neměl nic lepšího na práci než jen drogy, nikdy nekončící párty či sex. No stačí trochu nakouknout pod pokrývku a ukáže se, že pravda je jiná. Problémy postav jsou reálné a lehce je zpozorujete i mezi lidmi s kterými se běžně vídáte. Ať už jde o pocit osamělosti, vnitřní problémy, různá tajemství, hladání vlastního místa či snaha o začlenění se. Dospívání není vždy procházkou růžovou zahradou a je opravdu těžké najít sám sebe. A o tom Skins jsou. Seriál nám neukazuje pouze pěkné chvíle plné štěstí a radosti, ale i ty ošklivé a nelítostné stránky života. Postavy, stejně tak jako děj, působí skutečně a člověka si rychle získají. Každý z nich má nějaké problémy, i když se tak na první pohled vůbec nemusí zdát. Každá z generací je něčím jedinečná a odlišná od těch ostatních. Nikdo není stejný, a každou generaci tak tvoří směsice různorodých charakterů. To máme 6 sérií, ve kterých se nám představily tři různé generace. A potom poslední 7. sérii, kde se vrátili 3 postavy typické pro svoje generace. Seriál Skins si na nic nehraje, nic přepřikrášluje. Je realistický, otevřený a vmnoha směrech i vulgární a právě tím, si podle mého dokázal získat tolik příznivců. Co se týká oblíbené generace, tak tou je a vždy pro mě bude 2. generace. Pokaždé se mi stalo, že jsem minimálně jednu postavu v každé generaci nějakým způsobem nemusela, ale v této se mi to nestalo ani zdaleka; všichni jsou tam buďto tak roztomile naivní, přiblblí a nebo úžasní. V mém srdci jediné místo patří jedné postavě a tou je Cook. Dost zvláštní osobnost, která má v sobě nejen kus nenapravitelného devianta, ale také lásku, radost, soucit a pochopení, které střídá bolest a utrpení. Cook je podle mého jedna z mála skvěle napsaných postav a to hlavně proto, že člověk ani nemusí nic moc vymýšlet, ale pouze stačí čerpat z reality každodenního krutého života jednoho životu napospas odsouzeného teenagera. - "Nothing good ever stays with me, absolutely nothing." ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Skins se snaží být realističtější, naturalističtější a syrovější teen seriál, než jeho američtí kolegové. Samozřejmě tlačí na pilu stejně jako za mořem, jen opačným směrem. Zatímco ve většině amerických seriálů se nemluví spostě, neberou drogy a nesouloží (alespoň bez oblečení), tak ve skins prakticky nic jiného nevidíme. 1.série 80% - Zpočátku trochu nezvyk, po chvíli si tuhle bandu ale oblíbíte. 2. Série 70% - Lehký ale naštěstí nijak výrazný kvalitativní propad, uzavřeno se ctí. 3. Série 90% - Vyměnění celého castu kromě Effy byl výborný nápad. Nová parta se mi zdá lepší, navíc přinesla po slabší dvojce oživení, Emily rulez. 4. Série 60% - Těžký scénáristický kiks, z dříve sympatické Effy je totální smažka, díly jsou bez šťávy, navíc vražda jedné nejmenované postavy patří mezi největší wtf, co jsem v televizi viděl. Závěr slabý, celá sérka vyzní do ztracena. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Představte si hromadu těch nejhorších a nejdrsnějších problémů a zážitků ze života teenagerů. Potom se podívejte na Skins a (pravděpodobně) zjistíte, že vaše představy byly jen zlomkem toho, co se děje hrdinům tohoto seriálu. Naprostá deprese a emocionální ždímačka. Velkou zásluhu na atmosféře má povedený soundtrack (který vyšel i na CD). Hudba zde totiž hraje velmi často a tak je zážitek ze sledování ještě sugestivnější. Ale abych z toho zase nedělal nejdepresivnější počin na světě: Skins mají i své příjemnější, vtipnější a milejší stránky - je to zkrátka jako na houpačce. Hodnocení sérií: První série byla nejlepší, a jednoznačně bych jí ohodnotil plným počtem. Druhá série byla velice povedeným pokračováním té první. Občas byl nějaký díl slabší, ale jako celek super. No a pak přišla série třetí. Obával jsem se, protože všichni na ni nadávají. Začátek třetí série mi přišel zvláštní. Žádná hlavní postava z dřívějších dílů tu není (jen Effy zůstala). Pár vedlejších postav tu však zbylo (učitelé, Pandora, rodiče...) Po čase jsem si začal zvykat na postavy a některé si docela oblíbil. Jen Cooka z hloubi duše nesnáším. Po pár dílech jsem se docela vžil do nového konceptu a nakonec jsem i této kritizované sérii propadl tak, jako těm předchozím. Uznávám, že třetí série je slabší a už to není to co bývalo, ale seriál tím zabitý rozhodně není. Třetí série je prostě jiná, počítal jsem s tím, smířil jsem se s tím a začal jsem si to užívat. Teď už se těším na 4. sérii. 4. série: Čtvrtá série se pro mě stala tou nejkatastrofálnější částí Skins. Koncept seriálu se změnil, každý díl se zabýval téměř striktně jen jednou postavou, takže propojení všech postav bylo takové nezajímavé a skoro úplně vynechané. Samotná náplň dílů byla povětšinou zcela nudná nebo přehnaná – zkrátka už vařili z vody – a co hůř, zápletky téměř vůbec nenutili ke sledování dalšího dílu. 5. série: Nová generace, nový seriál - horší seriál. Zkrátka, po několika dílech jsem sledování 5. série Skins prostě vzdal. Čeho je moc, toho je příliš. Skins svoje kouzlo ztratili už o jednu a půl série dřív. 6. série: Přesto, že jsem nedokoukal 5. sérii jsem s několikaročním odstupem zkouknul sérii šestou. Takže nakonec jsem i 6. sérii dokoukal, ale ptákovina to je neskutečná. Všechny situace jsou vyhrocené do tak extrémních výšin, že to není ani možné. Když se má něco stát, stane se to nejhorší. A to chování postav taky nějak nedává smysl, všichni jsou to magoři. 7.série REDUX: speciální závěr seriálu s návratem ke starým postavám - brzy na našich obrazovkách... Série 1: 5*, série 2: 5*, série 3: 3*, série 4: 2*, série 5: 2* (už jsem nedokázal dokoukat), série 6: 3*. Oblíbená hláška č.1:(lehký spoiler) Sid: "New York? Why would I want to go to New York?" Tony: "She’s thin, she’s blond, she says WOW a lot." ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • V 8. epizodě 2. série s názvem ''Jal'' Jalandra (Larissa Wilson) říká španělsky: ''Dentro de ocho meses Tendre un bebé.'' V titulkách je napsané: ''Za šest měsíců budu mít dítě,'' má tam ale být 8 měsíců. (GreatestFan)
  • V 8. epizodě 2. série s názvem ''Jal'' má Jal (Larissa Wilson) po svém návratu k bytu Chrise (Joe Dempsie)na zádech tašku. Ta ale pak zmizí a při záběru zevnitř se opět objevuje. (GreatestFan)
  • Na konkurz obsazení na druhou generaci přišlo okolo 1 500 uchazečů. (GreatestFan)

Reklama

Reklama