Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

FTP 

všechny recenze uživatele

Bez Jirky Mádla bych si to absolutně nedokázal představit, scény bez něho jsou nudný jak ksicht režisérova synáčka. Vorel mladší prostě není herec, a svýmu multifunkčnímu taťkovi jenom škodí, mladej si holt musí nějak vydělávat. Pan Kraus svými gesty a ksichty pobavil, a moc příjemná Josefíková dělala scény s Vorlátkem aspoň trošku zajímavé. Hodně jsem se smál a bavil (Mádl, Kraus, Bydžovská), a hodina a půl utekla jako voda. Čili jediným, leč velikým, záporem mi byl hlavní "herec". Čtyři hvězdičky pro českou komedii, kterou hodnotím a oceňuji úplně jinak než zahraniční filmy. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekala, to jsem taky dostala. Žádná kvalita se nekonala. Jediný, co se mi líbilo, byla hudba. Herecký výkony mě moc nepřesvědčily. Film na mě celou dobu působil hrozně amatérsky, ale asi to tak bylo myšlený. Děj se dost táhnul, i když má film docela krátkou stopáž. Ve srovnání s Gymplem tohle bylo o něco horší. 40%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nečmáral na zeď, nefetoval a ani nikoho neuplácel, protože se nerad špiním od barev, rád vím o světě a nemám čím uplácet. Bylo mi zkrátka jasné, že tohle nebude film natočený dle mých tužeb, ale byl jsem zkrátka zvědavý, zda se kdysi zajímavému Vorlovi podaří natočit něco ještě pitomějšího než byl Gympl. Nepodařilo, protože tohle bylo o něco lepší. A přestože trestní zákoník kriminalizuje nejeden nesmysl, tak § 228 odst. 2 podle mého smysl má a všem, kdo jej porušují, bych nastříkal koule na brčálově zeleno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě hodně podobné Gymplu a jednoduše řečeno, více téhož. Ovšem proč ne. Gympl mi tenkrát sednul a Vejška víceméně nezaostává. Pořád je to sranda, stále je to plné neuvěřitelných až absurdních situací, ale dokáže to zabavit... 90%...[6.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gymplácké dobrodružství stavím určitě výše, nicméně je příjemné se znovu setkat s našimi hrdiny. Škoda jen že tenhle sraz po létech se neprotáhl do pozdějších hodin. 75 minut se nedá skoro považovat ani za pilotní díl seriálu. V malinké roli potěší Péťa Čtvrtníček. V českém rybníku se jedná o jedno z povedenějších navázání, nicméně se u mě často dostavuje pocit, že to mohlo dopadnout i o dost lépe, protože Gympl byl vynikající. 55% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu dělá Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) hasicím přístrojem graffiti na stěnu ve vestibulu metra Smíchovské nádraží. Po natáčení bylo graffiti umyto, ale zůstaly po něm masivní fleky. (stepan_s)
  • Všechny policejní hlídky ve filmu používají jeden automobil Škoda Octavia Combi druhé generace s registrační značkou 2AP 5397. Vůz je pouze filmařskou napodobeninou, skutečná policejní auta nemají maják na nosiči, ale je přichycený přímo na střechu a vnější kliky a zpětná zrcátka nejsou stříbrně lakovaná, ale v barvě černého plastu. Stejný vůz se pak objevil i ve filmu Život je život (2015). (Martin_L)

Reklama

Reklama