Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je to lepší než Gympl. Ale ne o tolik, aby si to zasloužilo o hvězdičku víc. Vorel mladší mi nikdy nepřišel herecky zajímavý, což vyniká ve dvojici s Mádlem, který si svého hajzla s chutí užívá. Slušná kamera i střih, hudebních tracků by mohlo být víc než ty dva, co se pořád opakovaly. Scénář opět podivně kostrbatý. Jak se asi bude jmenovat příští díl? ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stejná jízda jako předchozí film. Všemu vévodí Mádl s Krausem, kteří si to znovu neskutečně užívají. Hudba je taky na jedničku. Nechybí největší bomba z posledního Vladimírova alba. Postsynchrony, které jsou navíc jak od samotného Trošky, to samozřejmě sráží o třídu dolů, ale svůj důvod zřejmě mají, i když mě nepřestanou srát. Přes lehce pozitivní konec doufám, že Vorel bude mít koule na epické zakončení možné trilogie. Gympl - Vejška - Pracák. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se někdo relativním komerčním úspěchem jednoho projektu nechá přemluvit k jeho pokračování. Gympl byl v rámci možností fajn a zábavný. Vejška nemá děj, vtip ani nový nápad a neustálý kolotoč opakujících se motivů začne lézt brzo na nervy, stejně jako soundtrack. Tohle se nepovedlo. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedalo sa to pretrpieť ani so skúseným Mádlom a talentovanou Josefíkovou, protekčný Vorel je na obrazovke strašný. Bez tatínka by zametal ulice. Celkovo je to trapné, samý chlast a drogy, blbosti zo sprejovaním, ženské ako sliepky plus dementný raper Vladimír 518 a jeho pesničky sú len ďalším pokleskom. Režisér ako Vorel st. by mal točiť maximálne nejaké videa na mobile. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Eva Josefíková byla nucena během natáčení jedné ze scén kreslit levou rukou, přestože je pravačka, aby kamera mohla přes rameno točit, co nakreslila. (morgos)
  • Na väčšinu nebezpečných scén mali herci dalbérov a kaskadérov. Avšak Jiří Mádl (Michal Kolman) si svoje "šoférske" scény - aj tie nebezpečné - odšoféroval všetky sám. (De Large)
  • Tomáš Vorel starší spolupracoval na filme aj s ľuďmi z reálnej graffiti scény. Na scenári sa napríklad podieľal najznámejší český streetartista Pasta Oner, ktorý taktiež dabloval Tomáša Vorla mladšieho (Petr Kocourek) v scénach, kde hlavní hrdinovia sprejujú. Ako poradca spolupracoval už na Gympli. Svojho dabléra dostal aj Jiří Mádl (Michal Kolman). (Sufferer)

Reklama

Reklama