Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedalo sa to pretrpieť ani so skúseným Mádlom a talentovanou Josefíkovou, protekčný Vorel je na obrazovke strašný. Bez tatínka by zametal ulice. Celkovo je to trapné, samý chlast a drogy, blbosti zo sprejovaním, ženské ako sliepky plus dementný raper Vladimír 518 a jeho pesničky sú len ďalším pokleskom. Režisér ako Vorel st. by mal točiť maximálne nejaké videa na mobile. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na to, jak to "v Čechách nemá úroveň", se Vejška víceméně povedla.:) Drogy, úlety, nevěra, sprejování (nebo malování? ač za umění to nepovažuji ani náhodou) - ano, dá se říct, že se opravdu jedná o celkem důvěryhodný náhled do života dnešních mladých okořeněný dnešní hudbou (bohužel). Ten doprovodný hiphop je to jediné, co mi vyloženě nesedlo. Jinak si troufám říct, že s hodnocením by byl film úspěšnější, kdyby se někdo nerozhodl ošálit diváky škatulkou "komedie" - o komedii se totiž nejedná ani náhodou. Je pravda, že Vorel neumí příliš hrát, je na něm znát málo zkušeností a celkově je zábavný asi tak jako jeho postava. Zaujal mě Mádl, který konečně projednou nebyl za stydlivého floutka - a Josefíková taky zahrála prvotřídní svini, která by těch facek zasloužila daleko víc. Celkově se mi to líbilo, rozhodně víc, než jsem předpokládala. Hlavně mě opravdu oslnil konec, kdy oba kluci zvedli kotvy - k tomu mám opravdu blízko:) PS: Bydžovská by už konečně mohla něco udělat s tím jejím vyslovováním, nebylo jí rozumět půl slova. Na tak obsazovanou herečku je to vážně ostuda. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že Vladimír 518 tam dodal správnou atmosféru. Ovšem celý příběh je takový mdlý a celkem o ničem. Čekala jsem nějaké vzrušení nebo akci jako v Gymplu, čehož se mi nedostalo. Herci předvedly téměř srovnatelné výkony jako dřív, ale nyní bylo i na co koukat v ženském podání, což je velké zlepšení. Řekla bych, že takový průměr. Gympl je rozhodně lepší a propracovanější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Vorel nebo ne, je to jen další hovadinka z rodiny extrémně nepovedených filmů ve stylu Probudím se včera. Takže určující je opět hlavně ten Mádl, v druhém plánu pak jedna póza vedle druhé, ten Kohák, to posezení v kavárně Nové scény, případně ve Slavii. A to už to pomalu vypadalo na druhý zajímavý projekt z prostředí vejšky čili pořád zůstává jediným smysluplným jen ten Kendy na FAMU a Šafránek na medicíně. Ach jo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neskutečná prdel, celý film jsem se kompletně prohýbal smíchy, protože je to prostě něco výbornýho a neuvěřitelně vtipnýho. Když si k tomu přičtu perfektně vybrané pražské lokace, výtečné herce (Evičku na rukou nosit! excelentní Kraus s Mádlem!) a báječný soundtrack - och bože, nemám za sebe problém napsat, že lepší český film jsem letos neviděl. Nedoceněný skvost, pro nějž je 5 hvězd málo. Bezprostředně po zkouknutí téhle fantastické pakárny by člověk snad vzal na milosti i graffiti, haha. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Tomáš Vorel chtěl Vladimira 518 už pro film Gympl (2007). Tehdy ho odmítl, a proto se ho bál u Vejšky znovu oslovit. Díky smluvené schůzce přes Pastu, spoluautora scénáře, ale na novou spolupráci kývl. (MTHRFCKR)
  • Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. (MTHRFCKR)
  • V čase uvedenia filmu do kín bol v skutočnom živote partnerom Evy Josefíkovej Jiří Mádl (Michal Kolman). (De Large)

Reklama

Reklama