Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 3

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (428)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám hodně ráda Meryl Streepovou, ale přestávám mít ráda filmy, ve kterých hraje. Tu ordinérní Druhou šanci jsem jí už pomalu začala odpouštět a ona na mě tímto! Vrcholně nudnou podívanou, ve které je sice jedna mrtvola, ale hemží se to připomínáním její smrti příliš často, takže se zdá, že je zde nezvykle mnoho mrtvých. A k tomu Violet pomalu a jistě za mohutného pálení úst umírá také. Ono z toho šlo natočit drama, ona šla natočit komedie, ona z toho mohla být kombinace obého. Takhle jsou to dvě hodiny tlachání o ničem v podání nejlepší americké herečky. Bezzubé, bezduché, bez nápadu, a tak bez zájmu vypínám. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie nastalo na konci, vážne som si myslela, že to koniec nemá. Stručne, tieto rodinné trampoty chápem tak plne, ako len viem, preto neodsudzujem správanie ani jedného člena. No a keď som odhodila všetky svoje zaujaté predsudky voči Julii, s čistým svedomím ju uznávam ako naozaj kvalitnú herečku. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už když jsem zjistil, oč v tomto filmu jde, jsem si říkal, že tady mě můžou uhranout maximálně tak herecké výkony. Nakonec byl jeden a zajistila mi ho právě Meryl Streep, která rok, co rok předvádí, že je na hereckém vrcholu. Jenže ona na tom vrcholu už je několik let, ne li desítek let. Fakt klobouk dolů. Film jako takový nicméně nemá nic, čím by mě výrazněji zaujal. Nápad dobrý, ale zpracování takové, že nebýt Meryl, budu tenhle film považovat za další rodinné existenciální drama o ničem, kterých je tuny. Přiznám se, že nevím, čím by mě samotná hra, podle které je natočen tento film, mohla zaujmout. Každopádně chápu, že je to pastva pro dobré herecké výkony. To je ale podle mě od tvůrců dost egoistický. Dvě hodiny jsou totiž dost úporná doba na takový film. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Divadelní gala představení na filmovém plátně, kde září každý aktér a každý dialog. Přestože Meryl Streep ve své vrcholné formě pouští smrtící hlášky i grimasy jak na běžícím pásu, nejsilnějším magnetem je tady Julia Roberts. "Eat the fish, bitch!" Nepamatuju, že by nějaké drama takhle provětralo mojí bránici. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty (divadelní) konverzační komedie, v nichž se skupina lidí sejde v uzavřeném prostoru a strašně se pohádá? Typicky třeba Bůh masakru, nebo z poslední doby francouzské Jméno. Tak tohle je něco podobného, akorát mnohem krutější. Úsměv na rtech rychle zhořkne, protože když si zdejší postavy říkají zlé věci, tak to myslí vážně. Meryl Streep tradičně výborná a Julia Roberts v životní formě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • "Life is very long," v překladu "život je velmi dlouhý," citát otevírající celý film, je od T. S. Eliota, který byl použit v jeho básni. Film je nápadně podobný nejen básni, ale také Eliotovu životu. Příběh odehrávající se na západě USA vypráví o prázdnotě lidského bytí. Také jméno hlavní postavy Violet (Meryl Streep), často zkracováno na Vi, je velmi podobné jménu Eliotovy manželky Vivienne. (jezurka42)
  • Jeden z kritiků uvedl, že příběh nejen ve filmu, ale také na divadelních prknech, je velmi podobný filmu The Little Foxes (1941). (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama