Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když v Aktech X chybí Mulder, Scully, a vlastně i celá FBI, je dost velká šance, že se následování stejné dějové stavby nepovede. Přestože se povinné detaily objeví a I am ready to believe zazní. Rodinka mě bohužel nechala drobet chladným, děj ovšem celkem ušel. Ocenil bych ale, kdyby z toho nedělali crossover Paranormal Activity a odpustili si ty kamery... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: komentář obsahuje implantáty S P O I L E R Ů mimozemského původu! Jo jo, tyhlecty únosy... To vždycky začíná slibně. Nejdřív jsem se tetelil blahem, krásně se bál i lekal. A u spousty rámečků, ze kterých zmizely fotky, mě opravdu pořádně zamrazilo. Všechno v cajku až do zjevení prvního E.T. V té chvíli si bohužel scénárista uprostřed noci odskočil na cígo na balkon, tam ho čapli emzáci a na své lodi na něm provedli pár vědeckých pokusů, včetně lobotomie. Zbytek scénáře podle toho taky vypadal. Maminka spatřila v dětském pokojíčku zrůdu, ale manžel jí převědčil, ať z toho nedělá zbytečně drama. To, že jejich synáček prochází zamčenými dveřmi jako duch, aniž by spustil alarm odbyli v duchu: ty děti, ty děti... Pak už to nebavilo ani jako komedie. Slintající vlčák (jasná vzteklina) byl dobrý nápad, ale zapad. A ani nerafnul některého ploskolebce do jeho latexové prdele (a pak zmizel z příběhu - asi skončil u emzáků v papiňáku :-). A ti emzáci taky nebyli zrovna Einsteinové. Asi zapomněli na to, že umí procházet zamčenými dveřmi a místo toho pracně vytáčeli vruty z bednění (a tím vytáčeli i mě). "Možná jsme ve vesmíru úplně sami a možná ne. Obě možnosti jsou stejně hrozné." Ale ještě hroznější je představa, že někde na druhém konci Mléčné dráhy právě teď nějaký zelený debil natáčí podobnou (původně slibnou) ptákovinu o nás lidech, plnou nelogičností. Takže: jedna hvězda za tu působivou první část filmu a další dvě hvězdy za „Byla jsi zlobivá holka!“ a za tu první pusu. Už jen kvůli téhle boží scénce nakonec přece jen nelituji peněz za lístek do kina.  P.S. Do vás vložené implantáty se nepižlají doma! S tím se chodí k obvoďákovi ;-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo štylisticky funkčný, ešte hororovejšie ladený "remake" Signs, kde sa pomaly kopírujú aj jednotlivé scény, nielen spôsob nakrúcania. Shyamalanovský sa snaží byť aj záver, kde síce začne klasická retrospektívna osvetľujúca montáž, ale tá vlastne nič špeciálne neprinesie. A je to veľká a večná škoda, pretože prekvapivý záver mohol byť alfou a omegou úspechu tohto filmu, pričom sa tu jeden priamo ponúkal, ale tvorcovia z neznámych príčin ostali pri nemastnej neslanej nedopovedanosti. Vo svojej podstate ale príjemné, intenzívne prekvapenie. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekedy v deväťdesiatom piatom by to bola pecka. Dnes už sú tieto hororové územia dávno prebádané a všetko čo sa ich týka značne prevarené. Asi do scény poslednej večere mi to ani výraznejšie nevadilo, len tam odzrazu v plnej kráse uzrieme vykrádačku Znamení, a predošlé privreté oči nad podobnosťami s PA, Insidious a Štvrtým druhom, sú v okamžiku jak keby znovu objavené. Nie je to zlý film a na televíznej obrazovke mu to bude celkom slušať, ale v kinách? Neviem neviem. Nabudúce viac mimozemšťanov a menej psychológie poprosím, pretože dookola rozpytvávať to isté a čakať, že to bude mať na diváka nejaký dopad, je trochu od veci. Rovnako ako natočiť takto obyčajný film. 45% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama