Reklama

Reklama

Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou – musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (154)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Menší nemotorný brat 24 Hour Party People. 24 Hour Party People bolo rozprávaním divokým ako punk sám, ženúcim sa neustále vpred, chŕliacim štipľavé poznámky a hovoriacim o scéne bez pátosu a mýtizácie, v CBGB chýba už základná esencia punk rocku - riadny rytmus. A "nápadité" komixové elipsy, pár pôsobivých simulácií ikôn, ani nič podobné tomu nepomôžu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký znalec hudby. Prostě poslouchám to co se mi líbí a mám dosti ucelený názor o tom co stojí za to poslouchat. A co se týče hudby, která zazní ve filmu, tak to je hudba, která se mi zamlouvá. A taky se mi líbilo provedení filmu. Vyprávění je trochu chaotické a pro lidi, kteří se v daném období neorientují to působí trochu složitě a já jako divák jsem si nedokázal úplně pospojovat všechny postavy, které se tam objevily. Ale o tom v tomto filmu zas tak nejde. Jde o to, nebo mě to alespoň přišlo, že celý film je pocta a poděkovaní a je dělán z lásky a pro radost a ne pro peníze. A taky se mě líbili ty komiksové vsuvky, který sloužily k zjednodušení vyprávění. Nechci film nějak srážet, ale tady rozhodně nejde o nějaké velké herecké výkony, ale výkony, které nejlépe popíšou atmosféru a mentalitu lidí, kteří tento klub provozovali. Alan Rickman si odehraje svoje a jeho nenucený výkon je fajn. Hodně mě potěšili herci ve vedlejší rolích jako Johnny Galecki, Rupert Grint nebo Stana Katic, kterou teď naprosto žeru v Castlovi. CBGB je hodně povedený film, ve kterém hraje hodně luxusní hudba a je vidět, že je dělán z lásky. A to mi stačí. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

úprimný avšak dosť hyperealisticky natočený biografický príbeh jedného neboráka a smoliara s kuracej farmy ktorý sa stal krstným otcom punku a podľa mňa ani sám nevedel ako sa to stalo. šťastie, smola a obrovský nános náhody spravili s klubu CBGB legendárne a kultové miesto kde sa stretávali známi hudobníci zo začínajúcimi... Pobavili ma Ramones, Televison a Dead boys (O tých posledných som netušil že boli také hovädá). Hoci ma vo filme bavilo všetko a punk mám rád (avšak iba ten starý proste to čo tu ukázali novšie vlny priamo neznášam) forma akou to bolo interpretované ma vôbec nebavila a priam štvala (výstreky všeliakých komiksových karikatúr a bublín sa sem totálne nehodili). Tak isto zvuk v klubu mohli trocha ohlučiť a znížiť kvalitu. Sám hrám v kapele a verte mi že žiadna krčma nedokáže ani s najlepším zvukárom vylúdiť zvuk ako na originálnej nahrávke. Fantastický výber hercov ! ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvělý Rickman a překvapivě dobrý Grint jako pankáč z Dead Boys. Ve filmu mi dost chyběl větší děj, no ale když je to film o zrodu hudby, kterou miluju, rád mu to odpustím a proto i tak 4*. Obzvlášť se mi líbil výběr herců na jednotlivé kapely a interprety, obzvlášť Ramones, Blondie, Iggy Pop a Lou Reed vypadali jako by hráli sami sebe před 40 lety. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Dostat to do rukou někdo schopnější, tak bych se posral blahem, takhle je to jen lehký a dost neautentický průměr a hlavní roli hraje odporný Troška nebo jeho odporné US dvojče!!!! PS: Takovouhle muziku už dnes nikdo neumí, byl to asi poslední velkej hudební boom ve světě, ta dnešní hudba se nedá poslouchat, jsem buď moc starej a nebo tady už všechno bylo, nic nového není a nebude, jdu si pustit Wolfganga... PPS: Pokud Kristal byl něco takovýho, jak to tady zahrál ten vocas, tak to byl hroznej a neschopnej kokot. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme je niekoľkokrát možné zazrieť na rohu ulíc Bleecker Street a Bowery označenia ulíc písané bielymi písmenami na zelenom podklade. V sedemdesiatych rokoch 20. storočia však boli ulice na Manhattane označené čiernymi písmenami na žltom podklade. (beso74)
  • Plešatý taxikár, ktorý vo filme povie, že neznáša punkrockovú muziku, je Cheetah Chrome, skutočný gitarista skupiny Dead Boys, ktorá sa v snímke objaví. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama