Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (277)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nesnáším český vztahový nevtipný komedie. Nesnáším. A už mi lezou na nervy všichni ty Budařové, Taclíci, Wilhelmový, Macháčci.... Je to všechno jak přes kopírák, nenápaditý zápletky, karikovaný a neživotný figurky. Kde jsou ty doby, kdy Smoljak natočil Vrchní, prchni... Nebo aspoň devadesátý léta, kdy to mělo nějakej drajv a nápad. Fakt bych chtěl vědět, proč se v týhle zemi točí deset takových blbostí za rok. Kdo na to chodí? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vyhodil bych učitelku baletu, která neumí hrát a Chlumskému to asi nevadí, naučil bych pana scénáristu, že obvykle si dílky bábovky nepodáváme do ruky, a taky že v Česku se ještě pořád plácá místo give me five. Nemuseli to tolik přehánět s produkty, které jim film zaplatily, a Krausovu linku mohli buďto dotáhnout nebo nazačínat anebo nejlíp ho do filmu vůbec nebrat, jinak je ale film s pitomým názvem milou a na české poměry povedenou komedií. Můžete namítat, že se někdo pokouší o druhou Poledňákovou, to se ale od dob S tebou mě baví svět dá říct o všem, v čem hrajou malý děti. Milým překvapením je pro mě Marek Taclík, který jako jeden z mála českých filmových manželů není ichtyl jako třeba Chmela v Rodina je základ státu. Film je trochu výkladní skříň Matonohy, který tu má být (a je) dokonalý, Kristýna se svlíkala úplně zbytečně, ale to nám chlapům ani trochu nevadí, a štěchovičtí hasiči mohli míň stříkat, aby to nevypadalo, že o dva metry dál ani nekápne. Moc se mi líbil způsob, jakým zahrál Ľubomír Paulovič (je prototypem Jiřího Zahajského), a pak taky Tereza Chlebovská, která přišla v restauraci na wécko, když Kristýna vytírala. Dorota Nvotová si jen štěkla. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od filmu mnoho a ani jsem neměl chuť se na něj dívat, ale přece jen jsem se zadíval a byl vcelku mile překvapen. Sice se nejedná o nijak světoborný film, ale vtáhl mě svou pohodovou atmosférou i tématem, které je mi v současné době blízké. Bohužel se nedočkáme nových nápadů a film se hemží příběhovými klišé a upozorněními na sponzory, ale obsazení je nadmíru sympatické, reálie povedené a pohledné a občas se setkáme i s nenuceným vtipem. Komedie nejspíše na jedno zhlédnutí za "uherský rok", ale na první dojem povedená. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka moderní české komedie. Je to o lidech, je to neoriginální, je to o konfliktu, ale s tím, že nakonec všechno dobře dopadne. Skoro záletná manželka, neschopný manžel, který sám stejně nikdy nic nezvládne, Taclík, kterého moc nemusím, tohle prostě není dobrá kombinace, která by měla skončit úspěchem anebo alespoň tím, že se budu smát. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tak malé hodnocení. Film je chytlavý a převyšuje české poměry. Někdo by mohl říci, chabý pokus o hollywoodský scénář. Dalo by se říci, že základní myšlenak byla hollywoodem zfilmována již mnohokrát, ale čeští herci a produkce tomu dává zcela jiný nádech. Já osobně jsem se takhle dlouho nepobavil a to mám o českých filmech velice špatné mínění ;) 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Film je věnován ženám u příležitosti Mezinárodního dne žen. (jenik71)
  • V závěru filmu jede Vendula (Kristýna Boková) bílým mercedesem k TJ Sokol Vršovice, ale fakticky je neprve na Francouzké ulici (prakticky za rohem u sokolovny), pak je na magistrále u Hlavního nádraží a pak nad Florencí. Tedy jede celou cestu od sokolovny. V následujícím stříhu ale stojí u ní. (Lvísrdce)

Reklama

Reklama