Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som náhodou nevedel prísť na názvy filmov s najviac za vlasy pritiahnutým scenárom, po dosledovaní tohto snímku budem mať v zálohe určite tento. LETISKO 79 sa pohráva so zvratmi ledabylo ako prišlo, postavy berú svoje situácie presne opačne ako by reagovali v skutočnosti a nikomu na palube ( a mimo nej ) nepríde vôbec na um, že niečo nieje s celou tou situáciou v poriadku. Jeden z posledných katastrofákov zlatých 70tych a rozhodne jeden z tých najmenej vydarených. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Pouze jedna hvězda a to za opravdovou hvězdu a tou je Concord. Jinak to je opad. Nesmyslný příběh kvuli novinářce je paťák schopen jít do rizika sestřelit letadlo plné lidí a to dokonce několikrát. Obličové grimasy a skeče Delona a ostatních se vůbec nehodí pro daný žánr a o vyšetřování nebo opravě letadla během mezipřistání se tam raději ani nezmínili. Blbost, ani na to nekoukejte. Opravdu jediné co stojí za jsou krásné záběry Concordu za jeho letu. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Concorde má vypnuté motory aby se vyhnul tepelně naváděným střelám, které na něj vyslala "ničí" stíhačka. Concorde padá volným pádem směrem k mořské hladině a když je cca. 100 metrů nad ní a motory jsou stále vypnuté, ledově klidný hlavní pilot pronese: "úplně cejtim jak se mi potí nohy". 20% ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Třetí film z Letišť je vyždímaná dřeň, která zůstala po předchozích filmech. A je plný přímo nehorázných logických a technických nesmyslů, které divák aspoň trochu při smyslech těžko rozdýchá. Následuje přiblblý a přeplácaný scénář. Celkově vše funguje spíše jako parodie (některé scény by se klidně daly střihnout do Připoutejte se prosím a nikdo by nic nepoznal). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Velké SPOILERY! Poslední díl Letiště jsem si na rozdíl od předchozích dal poprvé a žasnu nad tím jak to šlo dolů. On to místo katastrofáku je dementní thriller - reportérka odhalí, že její milý šéf výzkumu zbraní pašuje zbraně do ciziny. A ten se ji pokusí zabít. A protože to nevyjde, vyšle na letadlo experimentální střelu z tajného centra. OK, to by ještě šlo, ale záporák má ještě další dva pokusy. Z toho jeden je stíhačka s raketama a kulometem. A dopravní letadlo kličkuje, uhýbá raketám! pilot otevře okno!! střílí z kabiny světlice jako klamné cíle!!! To vše s příšernými efekty. Reportérce to ovšem nedojde a v mezipřistání mu ještě brečí na rameni, že ho pořád miluje a jak ji zklamal. K tomu blbé vedl. postavy, nefungující romance, skoro žádní herci a z Joe Patroniho se po mechanikovi, šéfovi provozu a konzultantovi stal pilot! George Kennedy to naštěstí hodně táhne, Delon svým charismatem také dělá co umí (ale nedivím se že Hollywood vzdal). A závěr s rozpadajícím se letadlem nad Alpami má konečně napětí a grády. Díky tomu nakonec těsně 2*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Výrobní imatrikulace letounu Concorde byla F-WTSC. Ovšem pro film ji má změněnou na F-BTSC. (Robbi)
  • Červené letadlo, určené ke zničení bezpilotním letounem, je stíhačka McDonnell F-4 Phantom II. (Stejšn)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži, Los Angeles a vo Washingtone. (dyfur)

Reklama

Reklama