Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow tak to byl ulet mozna sem se nechal unest ale tohle posledni letiste je bezkonkurencne nejlepsi presne jak jsem podle zdejsich komentaru ocekaval aspon ten Campbell ma rozum a pochopil jako ja co se tenhle film snazi rict samozrejmne ze to nelze brat vazne je to predevsim explozivni trash ty doby se skvelym Delonem kteryho mam z Francouzskych hercu nejradsi a Kennedy mu zdatne sekunduje s cim vsim si tohle duo musi poradit je vec nevidana nejdriv raketa pak stihacka a aby toho nebylo malo zacne se pri druhym letu concord rozpadat za pochodu exluzivni zabava ja sem unesen tak jako uz dlouho ne a serie letiste dosahla sveho vrcholu cim min vazne je to totiz mineno tim lip se na to kouka zajimavosti je ze ani toto letiste neuniklo vykradeni opet ze strany Freda olena raye ktery vsechny zabery na letici concord i to pristani do siti bezostysne vybrakoval do svyho teroristickyho komanda teda Frede ze se nestydis ovsem na zabavnost tohoto snimku nedosahujes vrcholem vseho je pak ten negr co huli Jointy na hajzlu hraje pritom na saxofon a kdyz zahlasi hybe se podlaha dostane se mu odpovedi jsi zhuleny hochu u mne proste za pet hvezd a uz mne tu s tema vasima chytryma komentarema neserte ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, podle mě celkem vydařený akčňák na jedno zkouknutí, sice pravda dnes již trochu úsměvný ale i tak. Delon je skvělý jako vždy(jako herec fakt sympaťák). Další herci též dobří.Nevím hodnocení tady mi přijde trochu moc malé, film opravdu dnes ničím nevyniká, ale věřím že ve své době musel být dobrej. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som náhodou nevedel prísť na názvy filmov s najviac za vlasy pritiahnutým scenárom, po dosledovaní tohto snímku budem mať v zálohe určite tento. LETISKO 79 sa pohráva so zvratmi ledabylo ako prišlo, postavy berú svoje situácie presne opačne ako by reagovali v skutočnosti a nikomu na palube ( a mimo nej ) nepríde vôbec na um, že niečo nieje s celou tou situáciou v poriadku. Jeden z posledných katastrofákov zlatých 70tych a rozhodne jeden z tých najmenej vydarených. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pribil posledný klinec do rakvy rýchlosti Concordu upadajúcej letiskovej sérii. Z celej tetralógie je film najslabším, väčšinu času pôsobí veľmi nudným a zmäteným dojmom a neustále atakovanie lietadlo začína byť v závere až smiešne. Navyše, ako už bolo povedané všetko vyzerá tak, akoby z toho chceli spraviť komédiu, pričom však scény okolo záchodu, nahulený černoško (príšerne predabovaný do slovenčiny) a ďalšie samoúčelné ,,vtipné" hlášky (,,...vitajte v Paríži.") pôsobia naopak veľmi trápne. Aj s pomerne dobrého obsadenia vzišli skôr nesympatické postavy, len drobnou útechou je, že George Kennedy tu konečne dostal viac priestoru. Dolietali frajeri. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Pouze jedna hvězda a to za opravdovou hvězdu a tou je Concord. Jinak to je opad. Nesmyslný příběh kvuli novinářce je paťák schopen jít do rizika sestřelit letadlo plné lidí a to dokonce několikrát. Obličové grimasy a skeče Delona a ostatních se vůbec nehodí pro daný žánr a o vyšetřování nebo opravě letadla během mezipřistání se tam raději ani nezmínili. Blbost, ani na to nekoukejte. Opravdu jediné co stojí za jsou krásné záběry Concordu za jeho letu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Výrobní imatrikulace letounu Concorde byla F-WTSC. Ovšem pro film ji má změněnou na F-BTSC. (Robbi)
  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)
  • Letecká společnost Federation World Airlines vlastnící Concorde je smyšlená, jejím předobrazem je Trans World Airlines. (Robbi)

Reklama

Reklama