Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas), a to je přesně to, co se mu líbí. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. A tak zatímco vyhlíží svůj velký realitní konec, tráví čas ve svém domě se čtyřmi byty. Svým sousedům se většinou vyhýbá, tedy pokud si tedy zrovna nestěžuje na hluk, který dělají jejich děti, nebo když jim nezabere celou příjezdovou cestu svým mercedesem. Dokonce i Leah (Diane Keaton), která Orena navzdory jeho nevrlosti vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Snese se s jediným člověkem, kterým je jeho stará přítelkyně a kolegyně Claire, a to jen proto, že se znají už celá desetiletí a hlavně proto, že dokáže být sarkastická a protivná stejně dobře jako on. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah, o jejíž existenci Oren neměl ani tušení. Když se Sarah doslova zjeví u jeho prahu, Oren neochotně souhlasí, že ji vezme dál. Bleskově ji ale přehodí na Leah, která nedokáže odmítnout Orenovo absurdní očekávání, že ona jednoduše zvládne všechno tak, aby on mohl dál pokračovat ve svém dosavadním životě bez jakékoli změny. Sára ale Orena a Leah postupně sblíží a umožní jim vidět i odvrácenou část toho druhého. Oren brzy zjistí, že Leah je víc než jen pár rukou navíc, které mu pomáhají se Sarah. A Leah pozná, že Orenův nepřístupný zevnějšek je jen slupka, která zakrývá lidskost snažící se prodrat ven. A tak se společně perou s vtipnými, radostnými, trapnými a někdy silnými chvílemi jejich nové reality. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (114)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I think it’s best if you hang out with grandma and grandpa right now. Chápu jeho lhostejnost, chápu její pláč. Zatímco on je tím chladným mužem nesnášející celý svět, ona je to milou dámou celý svět hladící horkou dlaní po tváři. Co tedy mají tihle dva společného? Chybí jim láska. Láska milovaného, láska k milovanému. Láska k sobě samému. Leah ani Oren ji nehledají, jelikož v ní již ani jeden nevěří. A pak přijde zázrak v podobě malé holčičky, která jim oběma zamotá hlavu a navždy ukradne srdce. Není to komedie, není to tragédie. Je to směsice všech emocí, co barvitá duše člověčí zahrnuje. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Poslední dva filmy od Roba byli moc fajn a tak jsem si i přes nízké hodnocení nemohl nechat ujít tohle. Nebylo to špatné, ale rozhodně jsem očekával více. Diane Keaton kterou mám docela v oblibě a v Lepší pozdě nežli později jsem ji věřil, že by dokázala pobláznit i někoho jako je Keanu Reeves tak tady mě moc nenadchla. Hlavně to její zpívání. :) Jednoznačně největším tahounem je měnící se Michael Douglas za, kterého to jsou příjemné 3*. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasická americká komedie průměrného ražení, kde nebýt skutečně skvělých herců, nejspíš ji snadno přehlédnete. Douglas je skvělý ve všech polohách, stejně tak i Keaton. Jen škoda, že je to celé takové prvoplánové a dostává to z vás emoce přesně tak, jak čekáte. Nebýt té srdcebolnosti, bylo by to určitě lepší. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho jsem tento film odkládal. Abych si připomněl, proč jsem si určitý film v minulosti pořídil, tak si jej takzvaně proklikám. A ono nebylo nic, proč bych si řekl "tak to chci vidět". A opravdu, tento film není ničím výjimečný, vypadá velice průměrně a může lákat jen svým obsazením. Jde o to, že v jednom domě u řeky jsou sousedy starý morous Michael Douglas, který vůbec nemá rád lidi a jeho vrstevnice Diane Keaton, která je jeho pravým opakem. Jejich vzájemné soužití dělá tento film lepším než průměrným. Jde víceméně o takové to klišé, že postarší lidé mají také právo žít a milovat. Celý film je provázen velice lehkým humorem, který mně osobně sedl jak prdel na nočník. Opravdu jsem měl příjemný a pohodový zážitek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miloučký ničím neurážející americký film s Michaelem Douglasem, co hraje otrapu, který nikoho nemá rád a zároveň nikým není milován. Jeho chování ale postupem času vzbudí soucit u některých sousedů a tak se i s příchodem tohoto soucitu vytvoří emoce, které dokáží zaplnit hodinu a půl příjemně ubíhající film, který mi až moc připomínal Lepší pozdě nežli později s nedostatkem zapamatování hodných scén. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických státech Connecticut a Kalifornie a v anglickém hrabství Greater Manchester. (Terva)

Reklama

Reklama