Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 449)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dohromady úplně "normální craigovská bondovka", i když jasně, tentokráte s několika viditelně slabšíma chvilkama během psaní scénáře (houdiniovský útěk M, záchytná síť apod.). Mistr Mendes se ale každopádně ani napodruhé neutnul, furt z toho totiž cítím tu drsňáckou osudovost načrtnutou špinavým Skyfall, aneb 007 se dále vyvíjí skrze bolest a utrpení. Suma sumárum po kině velká spokojenost: kamerové přelety úžasné, akce patřičně syrová, hudba stylově rozmáchlá a gradující příběh zaujal. Teším se na druhou štaci. Hodně. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Spectre.... Nu, žel, není tak spektakulární, jako byl Skyfall, ten měl víc momentů, kdy se kamera od Bond-busteru (Ano, tohle je nová kategorie, halelujah) mnohem víc klonila k jisté artovitosti a hravosti, zde k tomu nemá tolik prostoru, jednoduše proto, že se valná část snímku odehrává v žluto-písčitých lokacích (poušť, maroko, poušť... Ani ten Mexikajální svátek mrtvých nehýří barevností) a padouch, jakkoliv je ikonický, je svým charakterem příliš podoben Skyfallskému Silvovi a v některých pasážích přechází do sebeparodie. Dost ale srovnání s předchozím filmem, tahle Bondí část totiž sehrává podobnou úlohu jako povstání temného rytíře, překonat předchozí nemůže, musí na to tedy jít trochu jinak - a to se daří, ať už návratem klasických propriet (gorilózní űbermensch ve službách zlořádu) a velmi mírným a o to příjemnějším nadsazení a suchému humoru. Je to dobrej film, je to dobrej Bond, pakliže se budou další části ubírat stejným směrem, já budu spokojen. Ať už u toho bude Craig, nebo ne. PS: úvodní song je to nejhorší co jsem letos slyšel, mé uši začali sami od sebe krvácet, koleno se samo od sebe vzbouřilo a chtělo prchnout z kinosálu a krční tepna se pokusila samu sebe zauzlovat PPS: Pakliže to Gladiator15 uvidí z kinoripu, jak tvrdí je to jen NEBETYČNÉ PRASE, NEHODNÉ POHLEDU a také ukázkový čuramedán ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes je bůh! Sam Mendes je všeumětel, co natočil legendární Americkou krásu a spásu bondovek v podobně vyhypovaného Skyfallu. Řekli si pánové a dámy v Sony a MGM, pozdrželi o rok natáčení v dobré víře, že vyčkají na mistra a vypilují scénář. Vypilovali ho tak detailně, že vznikly problémy, co jsou na filmu citelně vidět. Vtipné situace, zřejmě do scénáře vtěsnané na poslední chvíli, takovým problémem nejsou, až na výjimky nepůsobí nepatričně (cgi myš-zlodějka) a pokud člověk neviděl třeba parodii Kingsman, kde humor funguje výtečně, se i párkrát zasměje. Problémem je chaos. Bond cestuje po celém světě v naději ukázat co nejvíc. Ukázat alpské Rakousko, perfektně kulturně fungující Mexiko (chacha), jo a Asii...prokrastitapána, Čína dneska nemůže nikde chybět! (Já vim, bylo to Tokyo, ale vyzní to jako klasická orientální Čína). Víc než kdy jindy je ale vidět, že do každé lokace je třeba dát automobilovou honičku, nebo nějakou přestřelku. Jo, na tom neni nic špatně. Špatně je, že za Bondem se bezmyšlenkovitě honí Dave Bautista, kterej vypadá jak gorila v obleku, řekne dohromady tři slova a skape tak nudným způsobem, že se až nechce věřit, že tento snímek snímal skoro až legendární Heute Van Hoytema 😊 (to je ten, co snímal Interstellar). Například úvodní scéna v Mexiku je sice po kameramanské stránce naprostý majstraštyk, jenomže když jednou funguje kamera, musí prostě náhle z blíže nespecifikovaného důvodu spadnout celej barák, jenom proto, aby mohl 007 na poslední chvíli uniknout. Naproti tomu, stará parta ze Skyfallu funguje (M, Penny, Q) a pokud máte Craiga rádi, dostanete opět Bonda nového tisíciletí, tedy štramáka co nejde pro zadumčivý výraz a tvrdou ránu daleko neznajíc nějakých emocí...to je prostě jeho Bond a ten další postavu třeba uchopí úplně jinak, pokud je však toto konec jedné éry, je to škoda. A Chris Waltz? Rozhodně je ho tady málo, ovšem s výjimkou jeho první scény vlastně hraje to, co v Tarantikovkách, akorát nemá šanci vyniknout. Pokud jste viděli Šéfy na zabití 2, přesně taková slabota to je. A ano, má angorskou kočku ;) Celkově je teda dvacatá čtvrtá bondovka dva a půlhodinovým hledáním přízraku (ano název je dvojsmyslný), která je nakonec jedním velkým umíráčkem soňáků, jednou miliardou dolarů pro produkční tým a příslibem do budoucnosti, že Christopher Nolan snad jendou ukáže, jak se to má dělat. Nechci dát na cizí názory, ale víceméně se shoduji s MZ. SPOILERY : Pár maličkostí mě potěšilo. Konečně taky jednou neumřel záporák a Bond-girl, nesnášim, že podle mustru musí prostě někdo umřít, tentokrát to odnesl jen Bautista s Andrewem Scottem (kterej mě ale nebavil tolik jako v Sherlockovi)...60%...[5.11.2015_Cinema City IMAX_Flora] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA ORGANIZACE SE JMENUJE SPEKTRE…“ /// Craig pokračuje v nastoleným trendu agenta z masa a kostí, obdarovanýho neuvěřitelnou klikou a slabostí pro hezký ženský, co rány nejen rozdává, ale i poměrně dost schytává. Mrzí mě, že končí tímhle rozporuplným filmem. SPECTRE je OSOBNÍ a proto je to víc drama, než thriller, což by se dalo přežvejknout, kdyby tady bylo víc akce (ještě víc!). Mendez je v dramatech jako „doma“. Zřejmě proto je dramatickej Waltzův záporák. To může potěšit mě, ale nedramatickej divák se v některých pasážích prošťourá z nudy nosní dírou až někam k uchu. SPEKTRE pro mě není zklamáním, ale zkrátil bych ho. Když ale voni toho potřebujou tolik říct! Vidím, jak se snažej - nudný informace získavaj během fajnový honičky či sexu, ale bohužel je ta honička (i sex) na tenhle příběh strašně krátká. Vyřeším to šalamounky - ten film si 3* nezaslouží, ale čert ví, jestli jsme se neviděli naposledy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju příběhy, ve kterejch má brácha príma bráchu. 2.) Furt říkám, že Bond má bejt hlavně drama! /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V minulosti som s bondovkami skončil už pri predchádzajúcom diely, takže Spectre bol teraz pre mňa úplná premiéra a vzhľadom na až prekvapivo negatívne postoje, aspoň v rámci série som sa radšej pripravil na to horšie, ale nakoniec vôbec nebolo treba, som až prekvapivo spokojný. Zápletka je stále typicky bondovská, na čo sa neviem úplne naladiť a oproti predchádzajúcim Craigovým dielom mi to príde menej osudové a osobné, opäť je to ten agent, ktorému o nič osobné vlastne ani nejde, prakticky celý film sa len presúva z jedného miesta na druhé, kde niečo nájde alebo sa dozvie, čo ho posunie bližšie k jeho cieľu a v priebehu vystrieda niekoľko žien, čo ma nikdy nebavilo, takto mu ani nemám dôvod fandiť, keď mu o nič osobné nejde. Ale tentoraz mi to na moje prekvapenie ani moc nevadilo, konečne som sa ani chvíľu nenudil, tempo je svižné a má najideálnejšie rozloženie akcie a iných atraktívnejších scén. Takže nikdy netrvá dlhšie, aby sa zase udialo niečo zaujímavé. Čo sa týka obsadenia, tak Daniel Craig je už štandardne v poriadku, ťahá to úplne bez poblémov a veľmi ma potešil Dave Bautista, na ktorého strety s Bondom som sa vždy tešil. Klasické postavy ako Ralph Fiennes a Ben Whishaw nesklamú, ale hlavný záporák Christoph Waltz za moc nestojí, raz toho záporáka zahral skvelo, ale odvtedy nestojí za reč a nemá žiadny rešpekt a Léa Seydoux mi síce nevadí, ale hodí sa skôr na vrahyňu, než osudovú ženu, ktorú treba chrániť, na toto je moc chladná. S akciou nemám žiadny väčší problém, ani raz nedokáže skutočne strhnúť, ale tentoraz ma bavilo všetko, súboje, prestrelky a naháňačky na všetky spôsoby, vizuálne a aj technicky je to všetko výborne zvládnuté. A najlepšie je na tom súboj vo vlaku alebo snežná naháňačka s lietadlom. Ale všetka akcia je v poriadku. Technicky tu nemám žiadnych výhrad, Sam Mendes aj tentoraz odviedol skvelú prácu. Takže ani teraz to na lepšie hodnotenie nie je, v rámci žánru mám úplne iných favoritov, ale nemám nejaký väčší problém a spolu s Casino Royal je pre mňa práve Spectre tá lepšia Craigova bondovka. 66% ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • U příležitosti uvedení bondovky Spectre do kin připravila francouzská skupina France Télévision speciální kanál, který deset dnů vysílal jen filmy s agentem 007. (hippyman)
  • V hoteli si Madeleine Swann (Léa Seydoux) ľahne do postele oblečená v šatách a zaspí. V ďalšej scéne, keď sa prebudí, ma už na sebe nočnú košeľu. (Jayem)
  • V rakúskom lyžiarskom stredisku Sölden postavili interaktívne múzeum Elements 007. Je to jediný trvalý objekt na svete, ktorý sa venuje odkazu 007. Nachádza sa v nadmorskej výške 3048 m a návštevníkov tam vyvezie najvýkonnejšia lanovka na svete. Na ploche 1300 m2 sú inštalácie zamerané najmä na Spectre, ale obsahujú aj podrobnosti z ostatných 24 bondoviek. Každá miestnosť predstavuje iný element, napr. filmovú hudbu, lokality, rekvizity... Najpôsobivejšia je miestnosť so sklenenou stenou, za ktorou vidno zasnežené vrcholy Álp a v popredí visí vybuchnutá helikoptéra. (krasomama)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama