Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (409)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko víc a ne jen samé rádoby hlášky slovenského herce,který i když nechápu proč byl předabován Martinem Stránským.Film o tom jak fungují reklamní agentury a jak s někoho nevýrazného udělají pro ovce jejich vůdce.Nejlepší na filmu byl pro mě nejspíše Michal Dlouhý.Takže celkově 50 % a tři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na co hledat v rodokmenu příbuzenskou spjatost s Ľudovítem Štúrem a fingovat atentát, když můžete rozdat koblihy.. Karásek je takový malý bratislavský Tonko Scott, ale klipovým vizuálem to příběhové vakuum o politických manipulacích a ovlivňování veřejného mýlení příliš nezamaskoval. Ještěže členové strany Česko-slovenského přátelství (Dlouhý, Kubovčík) tu a tam vypotí v audio-odéru Dannyho 11 nějakou zdařilou slovní přestřelku.. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Slovenskú filmovú tvorbu nevyhľadávam a asi by som na prstoch jednej ruky vedela zrátať filmy, čo sa mi páčili v posledných pár rokoch. Aj ku Kandidátovi som preto pristupovala veľmi skepticky. Musím však povedať, že v tomto prípade film výrazne prekonal maje očakávania a pri vyratúvaní slovenských filmov, ktoré za niečo stáli pridávam ďalší prst. Čo tam po nepodarenom zvuku a po zopár "vybraných slovách" tu ide o príbeh a ten je výborný. Satirická ukážka súčastného stavu našej politickej prítomnosti. Samotný pán kandidát je veľmi výstižne bez tváre....naozaj nie je podstatný. Dávno som nevidela slovenský film, ktorý by bol tak aktuálny, výstižný a ešte k tomu aj vtipný a s pointou. Malo to samozrejme nejaké tie muchy, ale tie rada prehliadnem. Tento film ma jednoducho potešil! 85% Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší slovenský film ever! Až tak, že mu odpustím to množstvo nedostatkov, kopírovanie zo všade možne a fakt, že sa hrá na niečo čím nie je. Na Ameriku .. Čo ale neodpustím, je panelákový kretén v hlavnej úlohe, ktorý toho drsňáka zobral tak vážne, že celé kino (mimochodom, tak plnú sálu som nevidel od Avataru) plakalo od smiechu. Ono ale plakalo aj pri zvyšku filmu, pretože to bola skrátka "dobrá haluz (petržka, more)" a za tých 5 euro rozhodne stála. Slováci sa snažili natočiť západný film, vyšla z toho super komédia a slabé miesta neustálym odlahčovaním, obrátili vo svoj prospech. Guilty pleasure ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam Lambert Vs Ivan Muller. Dvaja "gladiátori v koloseu", v súboj o jeden z najvážnejších, politických postov. Kým Muller disponuje najväčším favoritom na víťazstvo v prezidentských voľbách, Lambert si vyberá verejnosťou neznámeho outsidera. Podarí sa mu svojho kandidáta, za pomoci všemožných zákulisných praktík, posadiť do kresla hlavy štátu SR? Mal by sa veľmi snažiť. V sazke je totiž celý jeho majetok! Pane Bože, si mi svedkom, aký som bol unesený prvou polovicou snímku! Neskutočne ma tento film ihneď od úvodu zaujal. To akým spôsobom bol točený, strih, hudba, na naše pomery, neskutočný nadštandard. Zápletka, pointa, DIALÓGY, no proste SATIRA na parádu. AVŠAK - napriek mnohým plusom sa postupne vďaka vývoji deja dostavilo, tak obrovské sklamanie, že som z vnútorného presvedčenia, udelenia (dokonca!!) 5 hviezd, "prepadol" až takmer na dve! Kandidát sa z ničoho nič stal tak prehnane rozvíjajúcim sa príbehom, že doposiaľ budovaná reálnosť story stiekla do pisoáru krčiem najnižšej cenovej kategórie. Cítim sa rovnako podvedený, ako väčšina voličov pri "parlamentných" voľbách. Je to smutné, no voliť sa NEOPLATÍ. A veriť už VÔBEC. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Titulnú skladbu filmu "Kandidát" napísal a narapoval slovenský raper Vec. Zaznie až v závere pri titulkoch. (vander19)
  • Po atentáte si v grafike televíznych správ môžete jasne všimnúť dátum 20.9.2012. O niekoľko scén neskôr ale Alena (Monika Hilmerová) vraví Lambertovi (Marek Majeský), že je máj. A na náhrobku Potôňa je uvedený rok smrti 2013. (Johnny.ARN)
  • Text na tričku "危険", ktoré má Michal Kubovčík počas celého filmu na sebe, je v japončine a v preklade znamená nebezpečenstvo. (Marian555)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno