foto

Michal Kubovčík

  • nar. 17.5.1980 (40 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Cesta Michala Kubovčíka k herectvu bola pomerne zaujímavá a komplikovaná. Na štúdium herectva sa tomuto v súčasnosti jednému z najpopulárnejších hercov a obľúbenému "Baštrngovi" podarilo dostať až na tretí pokus.

Michal Kubovčík vyrastal v Bratislave, v Rači. Ako sám hovorí, práve račianske vinobrania ho do veľkej miery ovplyvnili v rozhodnutí stať sa hercom, keďže ich súčasťou boli vystúpenia mnohých známych zabávačov a kapiel. Jeho ďalšou obrovskou inšpiráciou boli, a dodnes sú, jeho sestry, vďaka ktorým bolo jeho detstvo veľmi šťastné a zábavné. Možno to boli práve ich spoločné hry, ktoré sa neskôr odrazili v jeho improvizačných schopnostiach.

Jeho cesta k herectvu však neviedla cez konzervatórium. Na strednej škole vyštudoval kamenárstvo. V tomto smere ho zas ovplyvnil starý otec, ktorý patril k zakladateľom umeleckých remesiel na Slovensku. Herectvu však bránila jedna závažná prekážka – račkovanie. Pracoval na sebe takmer dva roky a napokon sa mu dostalo odmeny v podobe prijatia na VŠMU.

Michal Kubovčík je dnes úspešným hercom a zabávačom. Ako herec spolupracoval s viacerými divadlami (SND, DAB Nitra, Túlavé divadlo). Jeho imitačné a improvizačné schopnosti sa mu veľmi dobre hodia do relácií typu Kredenc a tiež v obľúbenom Radošinskom naivnom divadle, kde ho môžeme vidieť napríklad v "Jááánošíííkovi po tristo rokoch" či v "Polooblačne". Veľký ohlas má aj jeho "Baštrng", čiže akýsi jemne parodický popularizátor svetovej a slovenskej literatúry.

Mária "lemonova" Jašurdová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Horná Dolná v karanténe (TV film)
Sommer-Rebellen
2019 Amnestie
2017 Cuky Luky Film
2016 ABCs of Death 2.5
Zázračný nos (TV film)
2013 Kandidát
M is for Malnutrition
2011 Filmoviedky: Dušičky seniorov (TV film)

TV seriály

2020 Horná Dolná (TV seriál)
Vlasy (S11E05)
Noha (S11E04)
Pomsta je sladká (S11E03)
další epizody (5)
2019 Horná Dolná (TV seriál)
Márovačka (S10E13)
Zmiznutí (S10E12)
„Zakopalipsa“ (S10E11)
další epizody (28)
2018 Horná Dolná (TV seriál)
Méďo a Béďo (S08E11)
Túra (S08E10)
Janko a Janko (S08E09)
další epizody (24)
2017 Divoký Zapadákov (TV seriál)
Horná Dolná (TV seriál)
Tornádo (S06E12)
Veľký únos (S06E11)
Infekčná (S06E10)
další epizody (19)
2016 Horná Dolná (TV seriál)
Karavan (S04E08)
Vykopávky (S04E07)
Kde je doktor? (S04E06)
2015 Horná Dolná (TV seriál)
Tour de... (S02E05)
Nákaza (S02E04)
Svadba (S02E03)
další epizody (13)
2014 Superhrdinovia (TV seriál)
Level (E09)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Ludsky & Ludsky (E07)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Fejs (E04)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Mesto tieňov (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

Dokumentární

2014 Film o filmu: Kandidát (TV film)
2013 Film o filme: Kandidát
2011 ...a já, Katarína Kolníková

Divadelní záznam

2016 Jááánošííík po tristo rokoch (divadelní záznam)
Sláva (divadelní záznam)
2014 Polooblačno (divadelní záznam)
2013 Len tak prišli (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Baštrng (TV seriál)

TV pořady

2014 Kredenc (TV pořad)
2012 Haló (TV pořad)

Host

TV pořady

2018 2 na 1 (TV pořad)
OTO 18. ročník (TV pořad)
2017 Pevnosť Boyard (TV pořad)
2016 Deň otvorených dverí 2016 (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2014 Kredenc (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Haló (TV pořad)
2011 Kinofil (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)