Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (409)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nunka vsetko napisala velmi vystizne aj za mna:) S privretými oboma očami aj mojim tretím okom to na tie **** vydá. Marketingová kampaň zabrala, kiná sú prekvapujúco (polo)plné, našťastie za tou všetkou reklamou nie je prázdno. Na herecké výkony najmä Marka Majeského ako ústrednej postavy som si musel najskôr zvyknúť, predsa len slovenská telenovelistická shitná produkcia zanechá v človeku stopy:) Ako celok veľmi SVIEŽI filmík, ktorý aj vďaka svojej formálnej stránke zaujme a najmä - ten cynizmus ohľadom prezidenta Potôňa, ten bol skutočne parádny ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na co hledat v rodokmenu příbuzenskou spjatost s Ľudovítem Štúrem a fingovat atentát, když můžete rozdat koblihy.. Karásek je takový malý bratislavský Tonko Scott, ale klipovým vizuálem to příběhové vakuum o politických manipulacích a ovlivňování veřejného mýlení příliš nezamaskoval. Ještěže členové strany Česko-slovenského přátelství (Dlouhý, Kubovčík) tu a tam vypotí v audio-odéru Dannyho 11 nějakou zdařilou slovní přestřelku.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo celkom vydarená satira. Formálne vypiplaná (až na ten zvuk) ale nie samoúčelne - jej strihové i filtrové vizuálne pojatie ide ruku v ruke s povrchnou efektnosťou sveta reklamy, do ktorého je zasadená. Humorom síce len občasne, ale zato trefne pretkaná. Prvý krát vo filme vyslovuje česko-slovenské fóry, ktoré si o to dlho žiadali (scéna v MacDonald’s kraľuje) a robí to vkusne, že sa zasmejú Slováci i Češi. Hlavná postava charizmatická a uveriteľná, Marek Majeský do nej dobre obsadený. Kandidát je veľmi slovenský film, ale nie v zlom zmysle slova. Reflektuje skrývanie absencie duchaplnosti za glamour "hodnoty", shoppingovosť a politickú diskutabilnosť krajiny. Štvrtú hviezdu nedávam, lebo si niesom istý, do akej miery to robí vedome. V tejto pochybnosti ma drží tiež rádoby prekvapivá záverečná pointa, našróbovaná na film umelo, aby mal divák potrebu s tvorcami debatovať o tom, ako to vlastne skončilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI SI NĚKDO MYSLÍ, ŽE LAMBERT NEDOKÁŽE Z NĚJAKÉHO IDIOTA UDĚLAT HVĚZDU, TAK SE VELMI MÝLÍ. TOHLE JE VÝZVA JÁ JI PŘIJÍMÁM! A PŘEDEVŠEMI PROHLAŠUJI, ŽE Z NEZNÁMÉHO KOKOTKA UDĚLÁM PREZIDENTA TÉHLE ZEMĚ!“… /// Taková hovadinka o tom, jak se z neznámýho kandidáta měl stát prezident. Moderní a dobře koukatelnej háv to má. Taky rychlej střih alá Tony Scott, střídání hudebních nálad, krátký dialogy, vo ftip se staraj česko-slovenský průpovídky, který vobčas i úsměv vylouděj… Trochu mi to připomíná Ulovit miliardáře, jen tady je to takový…trefný, politický absurdní (i když jak vypadá taková politická absurdita?) a neuvěřitelně ,,na pohodu“. Vodsejpá to, zajímavej satirickej námět, ucházející herci… Je mi jasný, že se na to nebude dát čumět furt. Ale pro jednou si nechám takovejhle svěží vichr z Petržalky líbit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román ,,Kandidát - Denníky z odpočúvania“, kterej v roce 2012 napsali Maroš Hečko a Michal Havran ml., číst nebudu. 2.) Mám rád filmy s rafinovaným smyslem pro humor. 3.) Mám dělat na prezidentský kampani. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZA TOTO SKONČÍME V PEKLE." ,,TAM UŽ JSEM PÁR KRÁT BYL. TROCHA LEPŠÍ ŽRÁDLO A JSOU Z TOHO PÍŠTANSKÝ KOUPELE." __ Úspech ,,Kandidáta" u slovenského publika spočíva predovšetkým v tom, že okrem odvážnej a príťažlivej formy, rieši globálny problém vtipne a s nadhľadom, čím sa vymyká tradičným a už nezaujímavým komorným príbehom o jednotlivcovi na okraji spoločnosti, na ktoré je naša kinematografia a priori zameraná. Celá scéna fenomenálneho Kubovčíka diskutujúceho s Dlouhým v McDonalde o vzájomnom postupnom odcudzovaní sa Čechov a Slovákov je pre príbeh v podstate zbytočnou, svojím podaním je však neskutočne vtipná (Hradec Králové - Trenčín Traktoristi) a dlho som sa tak dobre nezasmial. Vulgarizmy mi nevadili, akurát bočná dejová linka s Lambertovou manželkou je až zbytočne zamotaná. Zrejme preto len tie 4*. (3602. hodnotenie, 292. komentár k filmu, P.S. môj komentár č. 900) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Keď Lambert (Marek Majeský) otvára v nemocnici dvere na záchode, má popol na jeho cigarete ani nie pol centimetra. Keď ju v nasledujúcom zábere vtlačí do úst "starému námorníkovi", tak má asi 2 cm. (De Large)
  • Text na tričku "危険", ktoré má Michal Kubovčík počas celého filmu na sebe, je v japončine a v preklade znamená nebezpečenstvo. (Marian555)
  • Adam Lambert i jeho predstaviteľ Marek Majeský oslavujú narodeniny v ten istý deň, konkrétne 23.8. (De Large)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama