Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"The object of this year's expedition is to see if we can find any trace of last year's expedition."     Film zostavený zo skečov prevažne výbornej úrovne, iba s občasným miernym zakolísaním. Nekompromisne cynický humor Monty Python často s obľubou zachádza do prehnanej absurdnosti, ktorá hraničí až s roztomilou stupiditou, ale chlapi v tom proste vedia plávať. Aj keď nie som skalným priaznivcom Monty Python, ich satira je trefná, pričom smer jej ostria je ľahko rozpoznateľný. Toto mi navyše sadlo lepšie ako ktorýkoľvek ich celovečerný film (zostrih televíznych skečov môžem iba ťažko považovať za plnohodnotný celovečerný film), keďže to nie je zviazané akýmsi "príbehom" a ja som sa proste iba bavil a nehľadal v tom akýsi hlbší umelecký, či nebodaj filozofický zmysel. Z tých najvydarenejších scénok spomeniem tieto: "Maďarsko-anglický slovník fráz", "Gang starých dám" a "Expedícia na Kilimandžáro".     "Now, I would just like to point out that this film is displaying a distinct tendency to become silly." ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

Předělávka toho nejlepší od téhle cirkusácké skupiny. Některé skeče jsou lepší než ty původní. Pobavili tyranizující babky a závod debilů. Kvůli delší stopáži než jednotlivé díly seriálu se někdy vytrácí tempo. Doporučuju pokud možno vidět před seriálem. ......And Now for Something Completely Different- The Larch ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem tuhle píčovinu tak nějak přestal vnímat a pouze jsem přemýšlel, jak asi vypadá člověk, kterému něco takového může připadat alespoň trochu vtipné. Absolutní vrchol trapnosti toho nejhrubšího zrna. Všech zúčastněných herců mi bylo líto. Za předpokladu, že tento ubohý paskvil měl představovat kolekci těch nejlepších scének z létajícího cirkusu, tak bych se obával o svoje zdraví za předpokladu, že bych nabral odvahu vidět tu horší část. ...a to třeba na takový Život Briana nedám dopustit. Tiše závidím všem divákům, kterým stačí k pobavení tak strašlivě málo. [1 %] ()

Orbosh 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem v rozpacích. Jsou to moji oblíbení Monty Python a zároveň to není můj oblíbený Monthy Python. Sice jsou využity náměty ze seriálu, ale jsou natočeny nějak tak nemastně a neslaně. Pointy u některých skečů opravdu chybí (pokud znáte původní verze), kamera stojí jinde (většinou na horším místě) atd. Chybí tomu i ta nadšenecká živelnost, kterou jsem měl tolik rád. Přijde mi to spíš jako vývar z toho nejlepšího. A proč mít vývar, když můžete mít poctivý originál ? Originál, který je opravdu (a nejen rádoby) zábavný. Na druhou stranu si myslím, že si to vzali k srdci (přeci jen celovečerák potřebuje něco jiného) a další filmy MP jsou mnohem lepší. A to jsem byl v prvních dvou minutách nadšený..... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co mi přišlo vtipné tehdy, mi přijde vtipné i teď, většinou mám ale spíš pocit, že nový kabát těm starým dobrým skečům nepřinesl nic ještě víc dobrého navíc. Nejhorší mi přijde to, že si uvědomili, že nejsou v televizi, ale na plátně, a dál se chovali trošku jako v televizi a trošku jako naplátně. Jako je v Cirkusu výsměch televizním praktikám dokonalý, tak zde se žádný výsměch popkornovému publiku nekoná. Pouze si někdo za kamerou uvědomil, že může sem tam ukázat něco, co jsme ještě neviděli, třeba obličej herce zblízka. Jenže...! Neustálé close-upy na tváře a změny úhlu kamery mě chvílemi až rozčilovaly - ano, jsem rigidní a skeče musí být taky, přes to nejede vlak! Navíc se mi povaha Terryho animací taky zdála nějaká jiná, s tím, že to starší se mi líbilo víc. Jenže když se díváte na něco jako gang starých dam - no nechechtejte se tomu!? MAKE TEA NOT LOVE (mír s váma) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama