Reklama

Reklama

Návrat na Planetu opic

(TV film)
  • USA Back to the Planet of the Apes (více)

Obsahy(1)

Člověk Farrow najde ztroskotanou raketu a v ní dva lidi, kteří přežili. Vytáhne je ven a schová do jeskyně. Brzy raketu najdou opice vládci na planetě a rozhodnou se nález zatajit, protože nemohou přiznat, že jsou lidé schopni sestrojit tak složitý stroj. Oficiální názor, že jsou lidé ve srovnání s opicemi méněcenní, by tím byl nabourán. Kosmonauti Allan a Pet se v jeskyni proberou, Farrow jim přinese šaty, ale nejvyšší rada o tom ví a začne je pronásledovat. Allen a Pet zjistí, že při průletu rakety radioaktivní turbulencí proletěli časovou deformací a ocitli se sice na Zemi, ale v roce 3085. Zvídavý mladý šimpanz Gailan se jich vyptává, jaké to bylo v jejich světě, a stále víc začíná pochybovat o opičí nadřazenosti. Snaží se kosmonautům pomoci, ale sám se proto stane pronásledovaným. Peta napadne, že kdyby se jim podařilo obrátit sled událostí, zaznamenaný na magnetickém nosiči v lodi, mohli by se vrátit zpět (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o čistý "kopirák" seriálu z roku 1974 pozostávajúci z dvoch častí - Escape from tomorrow a The trap. Seriózne som zvažoval dať tomuto filmu odpad už len z princípu, lebo takto "žmýkať" legendu je už naozaj neúnosné. Načo je preboha dobré robiť kópiu seriálu a na nej vlastne postaviť nový reboot opičej ságy. Veď to už je choré. Jednu hviezdičku dávam naozaj z úcty k pôvodnému filmu, o ktorom táto miniséria pojednáva. 15 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Proti předchozím filmům (Bitva o pl. opic, Dobytí pl. opic ad., mimo samozřejmě prvních dvou filmů) je se opět na co koukat...podobné jako původní film - ztroskotají astronauti, ovšem zde přežijí 2 - Allan a Pete, spřátelí se se šimpanzem Gailanem, je tu znovu doktor Záius či generál opičí armády Urko....objeví se i pár odkazů na film Planeta opic a Do nitra planety opic.. ()

Reklama

Igwar 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení tohto filmu treba nutne brať do úvahy, že vlastne ani nejde o film ako taký, pretože vznikol pozliepaním 2-3 dielov seriálu "Planéta Opíc" z roku 1974. Seriál mal 14 dielov, po ich natočení to tvorcovia vzdali. Z týchto dielov boli v roku 1981 pozliepané asi 4 TV filmy a tomu zodpovedá aj nevalná výsledná kvalita. Seriál je vlastne nepriamym pokračovaním posledného filmu o planéte opíc (Bitka o planétu opíc) a načrtáva ako by sa vyvíjala opičia civilizácia v daľších storočiach po Cézarovej smrti. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Podle mě příběh úplně obkreslený z původního filmu Planeta opic z roku 1968, což nebyl zrovna nejlepší nápad, hudba je taky téměř jak přes kopírák a ten závěr jedna velká katastrofa. Ale ty dvě hvězdy si neodpustím za stále vynikající masky opic s perfektní mimikou a geniální pohyby herců, kteří se rolí šimpanzů, goril a orangutanů ujali. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Jeden z naprosto nejlepších filmů navazující na původní Planetu opic. Tohle vysoké hodnocení je z části na vzdor všem omezencům, kteří hodnotí film odpadem na základě davového šílenství, ale hlavně taky proto, že si ho film skutečně zaslouží. Ta část filmu, kdy jsou lidi a opice nuceni spolupracovat je naprosto dokonalá a už jen kvůli tomu si na film jednou do roka čas najdu. Kdo skutečně viděl a vnímal předchozí díly chápe, proč lidé mluví a proč mají vlastní osady. Kdo to nepochopil jen dává najevo, že hodnotí jen z davové nenávisti vůči opičímu pokračování. Tak nebo tak, těch pět hvězd filmu prostě dát musím. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama