Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Quint k tomuto seriálu (1)

Takoví normální Američané (2013) 

Americký špionážní seriál The Americans nahlíží na studenou válku z nezvyklé perspektivy. Hlavními hrdiny jsou agenti KGB, operující pod skrytými identitami v Americe, a jejich protivníky jsou agenti FBI, kteří se ruské špiony snaží odhalit. Seriál nelíčí hlavní postavy černobíle jako hrdiny či padouchy, ale čistě jako agenty s protichůdnými zájmy, kteří jsou věrni své zemi a plní rozkazy svých nadřízených, i když s nimi ne vždy souhlasí. Napjaté vztahy mezi oběma stranami se dokáží velmi snadno vyostřit, a hlavní napětí vychází z toho, že všichni agenti musí za všech okolností jednat velmi obezřetně. Nejsou tu žádní bondovští psychopati, kteří by chtěli zničit svět. Žádný z agentů si nepřeje třetí světovou válku. Oběma stranám jde především o udržení rovnováhy sil. Seriál se drží více při zemi než např. další současný seriál o agentech Homeland. Jedním z jeho tvůrců je totiž bývalý agent CIA (Joseph Weisberg), který se místo vypjatých akčních scén soustředí především na běžnou rutinu špionů (rekrutování agentů, jejich vedení a vztahy mezi nimi). Seriál se dá zároveň brát jako netradiční manželské drama. Hlavní hrdinové, dva ruští agenti, se totiž vydávají za typickou americkou rodinku se dvěma dětmi, která žije na typickém americkém předměstí. Vedle plnění špionážních misí se tedy snaží také vychovávat děti, udržet si své utajené identity a zároveň neztratit sovětskou disciplínu. Seriál se přitom vyhýbá jakémukoliv patosu a syrově evokuje dusnou a chladnou atmosféru studené války. Maskéři, kteří hlavním hrdinům vymýšlejí neustále nové převleky (s falešnými vlasy a knírky), by si určitě zasloužili nějakou cenu. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama