Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuffff, sterilní kastrát největší francouzké akční pecky století v americkém hábitu.Je mi líto, že poslední film Paula Walkera je zrovna taková mizerná kopie, modleme se, že se tvůrcům FAF 7 povedlo důstonější rozloučení s touhle filmovou legendou.To, co ve Francii působilo svěže, neotřepaně, mělo to šmrnc a neskutečný náboj a akční sekvence z níchž se tají dech, to v americe vypadá jako vykleštený vřed bez ducha.Pár scén je pozměněných, ale jinak jde v celku o přesnou kopii originálu.Paul Walker se k takovému stroji jakým je David Belle zoufale nehodí, je unylý a toporný a jejich akční souboje působili jako když se dva malí klucí perou ve školce o krabičku Pokémonů.Akční sekvence tragicky sestříhané, souboje nemají vůbec žádnou šťávu a jejich choreografie je směšná.Walker prostě není Cyril Raffaelli a bylo to znát doslova na každém kroku.Navíc scénář, který byl i u originálu dosti chatrný, ale schoval se za kadenci nářezové akce a vypiplaného vizuálu budoucnosti Paříže, tady je vše tak okleštěné a vykastrované, že všechny ty strašné píčoviny ve scénáři vás bijí do očí a když na konci udělají z hlavního padoucha matku Terezu, chtělo se mi doslova zvracet.Špinavý a brutální originál vystřídala americká toporná uhlazenost.Jako by někdo vzal Okrsek 13 a ufiknul mu koule.Jediné pozitivum které na tom vidím je fakt, že se David Belle snad konečně dostal do širšího podvědomí amerických režisérů, protože takových jako jen on je zatraceně málo a scéna, kdy Walker nestači Belleovi a propadne k němu stropem.Jinak opravdu zoufalé a 2* jsou jasně pouze z uctý k památce Walkera.Sterilní a hlavně zbytečný kastrát dokonalého originálu.30%. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl štěstí, že jsem neviděl originál. Já totiž měl tu smůlu, že jsem viděl pokračování Okresku 13 a to pro mě byla taková žumpa, že na první díl nemám nejmenší chuť. No, ale od štěstí, smůly a náhod pojďme do reality. Vlastně ani nechápu, tak hrozně negativní hodnocení a komentáře mých oblíbených uživatelů. Jistě je to blbost na entou co nedává smysl. Jenže tahle blbost, mě nenechávala často řešit jak moc velkou blbostí je, protože se tam stále něco děje a já se nemám čas nudit. PW je fajn a je ho velká škoda. Protože by časem určitě dokázal sám utáhnout něco ambicióznějšího. Tato jednohubka mu už byla malá a podle mě to sám i cítil. Takže pro mě poslední film PW není žádnej průser. Je to sice zábava na jedno odpoledne, ale pořád zábava. 60 procent. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná pokud bych neviděl "Okrsek 13" jehož "Doupě" remakuje, byl bych z filmu výrazně nadšenější, ale takhle, nemůžu jít výše. Akčňák slušný, ale Delamarre není dobrým režisérem (jedná se o debut, dříve byl pouze střihačem - také žádná sláva) a do snímku nepřináší nic, čím by se od původní verze odlišil a vše viděné, dokonce vypadá hůře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stříhal třetího Kurýra, Útěk z MS-1 nebo Colombianu, a v úvodní honičkové sekvenci Doupěte je to znát. Teď to Camille Delamarre zkouší coby režisér a na jeho tupou hru je docela obtížné přistoupit. V daném žánru jsme zvyklí na cokoliv, ale tady je to, co se příběhu, situací a dialogů týče, natolik odfláknuté, že mnohdy ani neplatí ono známé: oči a uši připravit, mozek odstavit!! Všichni jsou zkorumpovaní, všichni odklánějí zrak a zodpovědnost od obřího izolovaného ghetta v prohnilé části Detroitu. Mezi hlavním duem to nefunguje, Belle může přeskočit nebo proskočit co chce, ale stejně to bude nuda, Walker si zasloužil konzistentnější předčasnou tečku za svou kariérou. A u Bessona nevíme, jak moc si dělá srandu, nebo to myslí smrtelně vážně. A abstinující děda na konci? Raději už bez komentáře!! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přesná kopie Okrsku 13. Úplně stejný příběh, stejné scény. Jako film je to dobrý, na hranici 3-4 hvězdiček, Paul Walker a hlavně David Belle jsou skvělí. Hudba taktéž velice dobrá a skvělá úvodní scéna. Ale prostě díváte se na něco, co jste už viděli v jiném filmu. A jelikož skvělému Okrsku 13 jsem dal 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu méně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Všechny repliky Davida Belle byly kvůli jeho silnému francouzskému přízvuku předabovány. (Mr. Filuta)
  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)
  • Doupě je posledním filmem, který Paul Walker dokončil před tragickou smrtí – zemřel v listopadu 2013 ve čtyřiceti letech při autonehodě. (Zdroj: 2media.cz)

Reklama

Reklama