Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 12
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 12

Recenze (157)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu seriál šlapal jak hodinky. Jakmile jsme se seznámili se všemi postavami, začala tak trochu nuda. Oni ti lidi až zas tak zajímaví nejsou a i doktor Masters se vlastně ukáže jako nudný suchar, kterého by nikdo doma mít nechtěl. Tahle lidská komedie je vlastně příběhem pár lidí bojujících o místo na slunci, většinou málo úspěšně a hlavně smutně. Babrání se ve vztazích zabilo zcela druhou půlku první série, takže už jsem na druhou koukat nechtěl. 60% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Seriál spadající do 50.let minulého století s provokativním námětem, i na dnešní USA, zkoumajícím lidskou sexualitu. Spojení nezbytného cynického doktorsko-akademického humoru, dramatických zápletek, dobrých herců a chemických tělesných reakcí vyúsťuje k bravůrnímu zážitku. První sezóna: 90%, druhá sezóna: 80% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Něco tak úžasného jsem už dlouho neviděla. Jsem nadšená, miluji to a nedokáži se odtrhnout. Je pravdou, že pro Michaela Sheena mám obrovskou slabost. Slečnu do dvojice k němu vybrali famózně. Seriál je úžasný svým tématem...citlivostí provedené...kostými a svůdnou kamerou..je sexy. No a ty hlášky! Prostě famózní. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to vůbec možné, ale tak trochu jsou teď tři hodiny ráno a od pozdního odpoledne jsem se neodtrhla od tohohle seriálu. Zajímalo by mě, jestli by se o tomhle počinu mluvilo stejně tak moc, kdyby tam nebyla ta věc s výzkumem. Ty postavy....tak dobře napsané a zahrané, to jsem fakt dlouho nezažila. Je mi fakt líto, že jsem se poprvé s Lizzy setkala teprve nedávno se Save the Date a teď si to tady pěkně nakráčí do seriálu minulého roku. V každém díle tolik emocí, to je hrozný vážně. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Za zkoušku to stálo, zase nový pohled na "věc". Pomalu ve slabé chvilce dokoukáváme díl od dílu. Některé dějové linie silně zeslábnou a udržovaný vzorec drží pak nad vodou jen dvě nitě a i ty se určitě i přes atraktivní (nejen fyzické) herecké obsazení přetrhnou. To by se muselo stát něco fakt zásadního - a o to v průměrných seriálech zase ani nejde. ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)
  • Roli Williama Masterse měl původně ztvárnit Paul Bettany, který nakonec z projektu odstoupil. (BarboraM)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno