Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 511)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že tohle je po marketingové stránce ta nejvýdělečnější červená knihovna, co jsem kdy viděl. A to jsem se přitom na film podíval jenom proto, že jsem očekával nějaké změny ve světové kinematografii. Nedostalo se mi ale ničeho krom jednoho trošku zvláštního vztahu, který ale neukáže prakticky nic. Jenom nějaký to bičování a jednu skromnou mučednickou místnost. Dorian Gray je sice magor, ale pořád se chová racionálně a tak se s Dakotou nic moc nestane. Závěr pak slabota, protože mi je jasný, že ta dominance Dakotě nevydrží dlouho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pred troma mesiacmi: nie ani za toho boha si to nepozriem. Nezaujíma ma to. Nie som predsa nejaký násť-ročný zasran, ktorý sa tu potrebuje vzrušovať nad nejakými odtieňmi. Šedými ešte k tomu. Či sivými ? Skratka päťdesiatimi! Ani ma nehne. Ne,ne. Neprehovoríš ma. Po troch mesiacoch: tak som sa k tomu konečne dostal a náhodou je to celkom slušné. Teda nie, že by to bolo dobré a zdravé, ale nie je to ani zlé a nekukatelné. Samozrejme v Unrated verzii je to pozeratelnejšie. Videl som už hocijaké čačky, mačky, sračky a zástrčky, ale toto ma celkom prekvapilo hlavne čo sa postav týka. Kopec filmov odhadnete dopredu, ale tu sa nielen režisérka, ale aj Danny Elfman snažili (a vytvorili) celkom zaujímavý (a miestami tak trochu záhadný) pár. Keď to porovnám s inými filmami, ktorých je milión a hrajú na tu istú notu, oceňujem iný prístup. A na dvojku sa neteším, ale keď mi príde k nohám, nebudem ju prekračovať. Obľúbený soundtrack: Shades Of Grey, Ana and Christian. 55% - 3* ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neumím si představit, jak strašlivá je předloha, protože číst porno mně přijde rozhodně ulítlejší než ho třeba natáčet. Film u mě ale vlastně uspěl, protože jak jsem do minulého týdne mučednické hrátky na seznamu "Co bych rád prubnul" neměl, tak teď jsou docela vysoko. Erotičnost skryla naprostou nezajímavost všeho ostatního, jen teda místo Dakoty bych si tam uměl představit dáááleko větší kostičku. Pro místní experty mám jedno drápnutí, že by možná neškodilo nejdřív vědět, co to ten sex vlastně je, než půjdete do kina. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když několik let o něco zakopávám při každém vstupu do knihkupectví, dříve nebo později mě to přijde strašit. Nejlépe v podobě předvídatelné romantiky, která se přibližně ve třetině transformuje do paradoxního ostudného čehosi. Paradoxního z toho důvodu, že kdo někdy byť jen okrajově v intimních hrátkách experimentoval, má toho pravděpodobně za pár večerů na kontě o dost víc než v sobě skrývá celá smlouva pana Greye. A ostudného čistě proto, protože hlavní hrdinkou je nemožná Ana v podání rovněž nemožné Dakoty Johnson. To Jamie Dornan, jakkoli má úlohu takřka neuhratelnou, dokáže veškeré šílenosti, které se do scénáře z předlohy procpaly, odříkat ve sveřepém výrazu s až překvapivou ctí. Jen mě zkrátka mrzí, jak obrovský humbuk se kolem tak fatálně zbytečné podívané objevoval, objevuje a u dalších dílů opět objevovat bude. Pokud by v Christianově herně opravdu ležel jen ten Xbox, bylo by nám všem mnohem líp. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate 9 a 1/2 týždňa pre súčasnú generáciu. A nezabúdajme, že ani tá veľká klasika (síce o dosť lepšia) nebola bohvieakým ternom. 50 odtieňom šedi hrozne chýba tá milá debilita, kvôli ktorej som si celkom obľúbil niektoré časti Twillightu, toto je iba debilné. Prvú tretinu som mal pocit, že pozerám paródiu na daný film a nie na originál. Ale dalo si na to zvyknúť.V podstate je remeselne lepšie urobená Steelovka z ktorej nie sú odstrihnuté erotické scény. Kamera, hudba, výprava, strih a podobné veci sú úplne v poriadku a vďaka tomu to nie je až také peklo ako som sa obával.To však nie nič platné, keď musia všetci tí profíci pracovať s takto nezáživne vymyslenou a napísanou story. Najväčší problém je, že hoci je herecké duo typovo dobre vybrané a celkom sa aj snažia, vôbec nefunguje chémia medzi postavami. Nie je to romantické, vzrušujúce ani pôsobivé. Je to celé také, ehm...šedivé. Proste to nie je dobrý film. Ale aj napriek tomu nevidím dôvod na prehnanú nenávisť. Keď sa na to človek nepozerá ako na film ale ako na produkt pre svoju nenáročnú cieľovku, je to akceptovateľné. A 2-3 scény dokonca fungujú veľmi dobre. Už to v živote nechcem vidieť ale dvojke sa nebránim. Najlepšie by však bolo samozrejme na ňu najať Verhoena alebo Cronenberga, dať im voľnú ruku a vykašľať sa na cieľovku. Tak či tak to bude obrovský hit. 4/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Dakota Johnson (Anastasia) natáčení lechtivých scén nesnášela: „Je stresující být nahá a připoutaná k posteli před celým štábem." Po natočení každé postelové scény Jamie Dornan (Grey) svoji hereckou partnerku vždy ohleduplně přikryl dekou.
    (vika.evil)
  • V Zimbabwe byl film silně cenzurován. Distributor ho poté z kin stáhl, protože měl pocit, že silná cenzura by ohrozila integritu filmu. (hippyman)
  • Spisovatelka s pseudonymem E.L. James svůj úspěšný román "Padesát odstínů šedi" vytvořila ze série vlastních fanouškovských povídek "Master of the Universe (MOTU)" inspirovaných knižní a filmovou sérií Stmívání, které vycházely na internetu. (denisakv)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama