Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 512)

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate 9 a 1/2 týždňa pre súčasnú generáciu. A nezabúdajme, že ani tá veľká klasika (síce o dosť lepšia) nebola bohvieakým ternom. 50 odtieňom šedi hrozne chýba tá milá debilita, kvôli ktorej som si celkom obľúbil niektoré časti Twillightu, toto je iba debilné. Prvú tretinu som mal pocit, že pozerám paródiu na daný film a nie na originál. Ale dalo si na to zvyknúť.V podstate je remeselne lepšie urobená Steelovka z ktorej nie sú odstrihnuté erotické scény. Kamera, hudba, výprava, strih a podobné veci sú úplne v poriadku a vďaka tomu to nie je až také peklo ako som sa obával.To však nie nič platné, keď musia všetci tí profíci pracovať s takto nezáživne vymyslenou a napísanou story. Najväčší problém je, že hoci je herecké duo typovo dobre vybrané a celkom sa aj snažia, vôbec nefunguje chémia medzi postavami. Nie je to romantické, vzrušujúce ani pôsobivé. Je to celé také, ehm...šedivé. Proste to nie je dobrý film. Ale aj napriek tomu nevidím dôvod na prehnanú nenávisť. Keď sa na to človek nepozerá ako na film ale ako na produkt pre svoju nenáročnú cieľovku, je to akceptovateľné. A 2-3 scény dokonca fungujú veľmi dobre. Už to v živote nechcem vidieť ale dvojke sa nebránim. Najlepšie by však bolo samozrejme na ňu najať Verhoena alebo Cronenberga, dať im voľnú ruku a vykašľať sa na cieľovku. Tak či tak to bude obrovský hit. 4/10 ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Nedá se o tom říct nic jiného, než co padlo už o knížce, a sice že existence takového kvanta mařen, které nejenom zjevně nikdy neměly pořádný sex, ale navíc netuší o existenci solidního literárního porna, je vskutku depresivní. PS: člověk by musel být slepej, aby přehlídl, že nejde o nic než o hodně špatnou fanfikci Stmívání. Kvalitativně naneštěstí Nového měsíce, a navíc bez všech těch úletů, díky nimž byl Nový měsíc snesitelný. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak do Jamieho bych se zamilovala i já! Sexy uhrančivý pohled jeho hnědých očí by zcela jistě na atomy rozložil i mě! Vrrrrrrrr ... Nicméně ta "sádra malta" mě nějak nebere. Navíc moc nejsem na kreslené zajíčky, i na ty černé s motýlkem kolem krku, abych se vyznala v takovýchto řemeslných praktikách. Netuším, co všechno obnáší a jestli ten závěrečný výprask bylo to "to nejhorší!" z trestů, který pán svému otroku může na záda nebo na prdel naložit ... nebo na jiná místa ... Troufám si odhadnout, že v této praxi existují i horší věci než výprask páskem.  Ta potřeba smluv na kdeco mě ale rozesmála! To se jako v tomhle případě fakt dělá? :-) Námět výborně zpracován i skvěle zahráno! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám to za sebou a kupodivu nemám potřebu kydat na tuhle moderní romanci hnůj. Blboučký (ne tak roztomile jako třeba v Transformerech) a nesmyslný příběh v závěru i dojde k jakési pointě. Docela překvapivé, pokud jste děj neměli vyspoilerovaný předem. Dokonce ani nesklouzne k vyloženému Troškovskému hnoji. Herecky jde o příšernou změť nesympatických lidí, z nichž jediná poměrně sympatická postava je (onen chorobně postižený) pan Gray. Přítelkyně u toho usnula po první puse a já to zalomil když už jsem si myslel, že je konec (10 minut před koncem opravdovým). Dokoukáno na první Máj. Mám splněno. P.S: Elfmanova hudba velice příjemná. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I don't make love. I fuck. Hard. Kdo by to byl řekl, že z bestselleru Padesát odstínů šedi, který již od pohledu není a nebude kandidátem na Nobelovku a je určený spíše dámskému publiku, nebude Oscarový trhák? Božínku, to je tak překvapivé, že se z toho šoku nemůžu vzpamatovat! A co teprve zdejší páni kritici, kteří kvokají blahem nad létajícími auty v rychlém a zběsilém tempu, nad filmem, v němž se cvičená opice dostat do systému Interpolu za dvě sekundy a závěrem, kde na hlavního hrdinu čeká za rohem vždycky kozatá modelka. Takový film je nicméně pro nás, tupé slepice, až příliš intelektuální a inteligentní. Ale teď ve vší vážnosti - kdo nezkritizuje Padesát odstínů, jakoby nebyl. Kdo to nepovažuje za debilní, je sám debil. Osobně si myslím, že inteligentní člověk si vyvodí již z prvních řádků na čsfd (nebo na databázi knih, chcete-li) v jakém duchu film proběhne. Jenomže to by nebyli pánové s mindrákem z malého pinďoura, kdyby se nemuseli povznést nade všechny a nade všechno. Ovcovitost a pozérství lidí mě pravděpodobně nikdy nepřestane překvapovat. Zkopírujte pár slovíček z online slovníku, okořeňte to pár kundami a davy z vás budou šílet. Hm. Upřímně, film není ničím jiným, než klasickým hollywoodským produktem, s několika poplácáními a prsama navíc. A s absencí šťastného konce. Knižní předlohu jsem nečetla, ani mě nijak zvlášť nelákala. A účast Jamieho Dornana byla trochu zklamáním, protože díky The Fall vím, že má na víc. Do filmu jsem tedy nešla s vysokým očekáváním, ale závěrem můžu říct, že to bylo celkem milé překvapení. Troufám si říct, že nebýt špatně napsané hlavní hrdinky, byl by film opravdu hodně příjemnou jednohubkou. My ženský víme to, co žádný hodný Honza prostě nikdy nepochopí - záhadní a chladní muži nás přitahují jako magnet, protože sníme o tom, že takové zničené mučedníky napravíme právě my. Jakkoli nemožné to je, doufáme, že my budeme tou jedinou, která v něm probudí dobráka od kosti. To ale hlavní hrdinku neopravňuje, aby se chovala jako dvanáctiletá zamilovaná husa. U těch adolescentů jsou kousání rtů, hihňání v nevhodných situacích a hloupé otázky možná roztomilé, ale od studentky literatury je to nepřípustné a otravné. Škoda, protože bez tohoto typického klišé charakteru "neviditelné tuctovky" s mozečkem o velikosti hrášku by to překvapivě fungovalo. Mimochodem, moc mě potěšil odkaz na The Fall! "Provaz ,páska, kabelové svorky, vy jste úplný sériový vrah!"- "Dnes ne." ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Jamie Dornan (Christian Grey) nesnáší holení. Kvůli filmu se ale musel holit denně. (Hepy13)
  • Práva na sfilmovanie rovnomennej knižnej predlohy išli na dračku. Bilo sa o ne až 10 hollywoodskych štúdií. (ČSFD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama