Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kukuřičnééé...placky...ne, děti. Sinister 2 je slabší, jak už to často u dvojek bývá, přesto je lepší, než většina duchařin z poslední doby. A to proto, že více než na duchy, hmm, zde to vypadá dokonce na poltergeisty, sází na drama rozpadající se rodiny. Nejsilnější scény jsou tak paradoxně ty, kdy se střetávají manželé, jejich synové, případně všichni dohromady. Film má místy své napětí, ale strašidelný není. Zábavným zpestřením je duchařská filmotéka - potěšili krokodýlové i krysy, kteréžto mučení vynalezli již hodně dávno Japonci. Kromě přikládání hrnce s vyhladovělou krysou na břicho, která pak byla skrze otvor ve dně drážděna rozžhavenou tyčí, aby se co nejrychleji pokusila uniknout přes útroby, byl častější způsob přikládání hrnce na zadek odsouzeného - ten často zemřel na šok dříve, než se krysa dostala do jeho těla. Podle svědectví ale uhynula většinou i krysa, jelikož se v nitru těla udusila. Jinak filmu podráží nohy nesmysly, kdy malý kluk přemůže rodinu (hlavně despotického otce), což raději není ukázáno, propuštěný zástupce šerifa přijede na místo popravy v autě, ale pak, čert ví proč, všichni prchají pěšky... Solidní průměr na jedno podívání. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Série záhadných vyvraždění celých rodin a zmizelých dětí pokračuje dlouho očekávaným druhým dílem. Když se na vás nalepí strašidelný bubák Bagul, budete srát mogul. Samozřejmě jen v tom případě, dopřeje-li vám pokakaný zážitek režisér a scenáristé. A tvůrci pokračování tak nějak pokakali (v tom horším slova smyslu). Scott Derrickson, lepší a zdatnější režisér, přepustil režijní sesli průměrně zdatnému Ciaran Foyovi. V nezměněném scenáristickém tandemu tvořeném s osvědčeným kolegou C.Robertem Cargillem dal vzniknout kříženci Kukuřičných dětí a Hellraisera (není to náhoda, jeden díl série Hellraiser má Derrickson i na svém režijním kontě). Nečekejte nic propracovaného. Po odchodu Ethana Hawka, už neměl pokračování kdo herecky "ošéfovat". Je nutno přijmout fakt, že v hlavních rolích je k vidění Shannyn Sossamon, která je spíše vděčná za to, že si na ni ještě někdo vzpomene, po jejím boku je k vidění mírně otravný James Ransone v roli soukromého detektiva, jenž je na stopě celé záhadě. Ta ho dovádí až k matce dvou nezletilých synů, jimž hrozí potenciálně velké nebezpečí. Jeden ze synů totiž začal komunikovat s přízraky ztracených dětí, kteří mu noc za nocí pouštějí na staré promítačce, za doprovodu hudby ze starých gramofonových desek, pásky, na nichž jsou zaznamenané vraždy jejich rodičů. Zpracováním se film blíží počinu, co je za normálních okolností určen rovnou na dvd. Do kin se film až tak nehodí, i když byl do nich distribuován. Vizuálně příliš nezaujme, dospělí herci jsou celkem průměrní, režie si vypomáhá slabým střihem scén, které často budí dojem slabé návaznosti jedné na druhou. Nejvíce pokračování oslní v pasážích, kdy se malý klučina konfrontuje s drastickým obsahem pásek a dětmi, které ho nutí k masakru. Pasáže, ve kterých je matka ohrožena násilnickým manželem, děj podstatně brzdí a hororově nijak nepůsobí. Zlověstný bubák Bagul je na scéně dost málo, divák si ho vůbec neužije. Kukuřičné pole, parta zle naladěných dětí a žací vražedný nástroj silně evokují sérii Kukuřičné děti. Derrickson v předchozím případě film svojí režií tahal z béčkovosti, Foy jej do ní zvolna noří. A jestli máte alergii na to, když je poslední záběr v hororu prudce debilní, tak tady vás to opět nemine. Vypadá to, že po diváckém nezájmu, se už dalšího dílu nedočkáme. Tohle levně vyhlížející pokračování je o poznání méně zajímavější než jeho kompaktní předchůdce, který alespoň v něčem překvapil. V pokračování se také našla pozitiva, film je v lecčems i sympaticky mrazivý a strašidelný, ale předpoklady extra kvalitního pokračování určitě nebyly naplněny. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tož chtěla utéct se svými dvěma syny před násilnickým manželem, jenže mladá matka (jejíž jméno dosud nevím, jak se vyslovuje :-) Shannyn Sossamon), ve starém domě zjišťuje, že tam někdo naporcoval celou rodinu. Bubák je zpět a řetězec hrozivých událostí je třeba utnout. Scott Derrickson před lety z toho mála dokázal vyždímat maximum. Vznikl solidně hutný kousek. Se scénářem si tentokrát dal stejný tým ještě méně práce, přesto se tvůrci místy docela dobře vyřádili. Klasická duchařina nikdy nebude mým šálkem kávy, tu a tam ale ve správný moment vytáhne nějaké to znepokojivé eso z rukávu. A ano, lekl jsem se. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl byl solidní, ale nic z čeho bych si sedl na zadek. O dvojce platí víceméně to samé, jen je o stupínek horší. Technicky zvládnutý je film velmi dobře, zahrané je to také slušně, přičemž Shannyn Sossamon zraje jak víno a amatérské záběry byly docela fajn, ale po výborné atmosféře z jedničky zbyly jen stíny a na nic jiného hororového nemohla dvojka moc sázet. Přízraky, které se tu proháněly víc, než bylo zdrávo, nepůsobily tak, jak jsme u strašidelných dětí zvyklí a vrchní bubák, který to tu má všechno na starost, je ze všeho nejvíc komediant, ačkoliv přiznávám, že mě jednou docela vylekal, i když lekačka to byla laciná. Myslím, že dvojkou by se měly sinisterovské lapálie ukončit. 55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kukuričné pole, kosáky a drevený kostol sú fajn, zvyšok je ako typický generický videosequel spred 15 rokov ako napr. Candyman 3, či Hellraiser 5-8: nesympatické postavy, neobjavný dej, žiadne prehĺbenie mytológie a opakovanie postupov predošlého filmu no v prevedení netalentovaných remeselne priemerných tvorcov. Jednotka bola napriek svojej prvoplánovosti aspoň remeselne kvalitne nakrútená a postavy mali svoju hĺbku, toto je len stroj na peniaze. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v Illinois na místech Kankakee, Chicago, Joliet, St. Anne, Grant Park, Forest Park a v Chicago Studio City. (noelcoward73)
  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)

Reklama

Reklama