Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene stejna kvalitativni uroven jako v pripade prvniho dilu. Ze zacatku to tu je jeden for za druhym, u kterejch se da fakt dobre pobavit, ale postupem casu tomu krapet dochazi dech. Nicmene stejne z toho dejchne takova pohodova vesnicka atmosfera, herci jsou sympaticky a hokejisti nejsou tak rusivy, jak jsem se obaval, takze v zasade spokojenost, proste klasickej Troska. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sprintující drbny mne baví pouze při startování koštěte a abych se s nimi dokázal pořádně pobavit, tak by je ti slavní hokejisti museli minimálně hodinu ostřelovat puky. K tomu sice nedošlo, ale přesto musím ocenit výkon našich hokejových reprezentantů, kteří běhali tak, jakoby to už někdy dělali a jejich herecký projev by dovedl k němému úžasu i Felliniho. Také musím s obdivem podotknout, že i v dnešní době lze natočit film bez děje, který se pokouší získat divákovu pozornost pouze vtípky různého stylu či úrovně. A já rád nějakou tu hvězdu utrousím za vtipné přenášení cedulí, zhulená štěňátka či pohled církevních elit na prosté lidi. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Jako člověk pochválí dítě, že se mu povede nakreslit o trošku míň křivější čáru než minule, i já chválím Trošku, že se v druhém díle vyvaroval takových ukrutně vtipných bžund, jako je kopání do rozkroku a dělání fórků na farářovo jméno. Bohužel, ani tyhle první vlaštovky nejsou schopny vynést film z absolutního dna. Naplácat by zasloužil ten, kdo Troškovi nakukal, že slovo "vole" je samo o sobě vtipné, a on je tak nacpal do každé věty každého dialogu nejméně dvakrát. Určitě není náhodou, že Marek Kališ nemá v databázi uveden rok narození, bych si tipoval, že mu v době točení tohohle filmu bylo tak maximálně pět let. Úroveň dialogů tomu odpovídá. Herecké výkony nemá smysl hodnotit, ale já teď stejně nemám co dělat, tak se do toho částečně pustím. Výkon Vondráčkové jsem už zcela přiléhavě popsal u jedničky, a nutno říct, že se v mezidobí nic nového nenaučila. Langmajer vypadá jak parodie na svého bratra, narozdíl od něj hrát neumí a se svou hlavou by mohl jít do Oxfordu, že by si ji tam naložili do lihu jako kuriozitu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jsem celkem zaskočen...ne snad,že by druhé Babovřesky byly dobré,nebo snad nedej bože vtipné,ale těsně po jejich shlédnutí nemám tendenci vypláchnout si oči savem,tak jako tomu byo po shlédnutí prvního dílu.Dvojka je sice stále nevtipný sled tu více,tu méně ukřičených scének,kde nejlepšími herci je prkenná partička hokejistů,nicméně vydržet se to dá...20% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)
  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama