Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (116)

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák si v dvojke zachoval solídnu úroveň jednotky, čo sa často v pokračovaniach nestáva. Je síce menej zábavný ako prvý film, ale zasa svojou dramatizáciou ho naopak mierne predčí a má aj o čosi lepší príbeh ako iba nejaké (toľkokrát) omieľané preteky. Chýba mu iba viac toho vtipu - 1-2-krát sa zasmiať je trochu málo. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl? To vážně? A čím? Příběh měl v podstatě podobnou pointu - opět tu figuroval nějaký letoun s tajemnou minulostí, jenž se stal hrdinovým koučem a společně se postupem času spřátelili. Opět hromada postav, které pořádně nedostávaly prostor. A na vrch toho až přehršel narážek pro dospělé diváky, které byly tak časté, až vůbec nebyly vtipné. Naprosto nechápu, jak někdo může toto mdlé hasičské dobrodružství považovat za záživnější, než příběh prvního dílu, který pojednával o překonání sebe sama. Ale jak myslí, za mě to byla zkrátka docela nuda. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výrazne lepšie ako prvý diel, už len preto, že namiesto leteckých pretekov sa tu hasia požiare a zachraňujú "civilisti", takže je to dramatickejšie, napínavejšie a efektnejšie. Občas sa urodí solídny vtípek ("Keď sme tu boli na medových týždňoch, zodrali sme všetky gumy!") a scéna s prvým lesným požiarom, šikovne rytmizovaná na AC/DC, je dokonca špičková. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Jistě, stále je to jednohubka poskládaná s pixarovských prefabrikátů, ovšem tentokrát se podařilo poskládat svižný a zábavný kousek, kterému nechybí švih, lehce hrdinský patos, občas nějaký vtípek a dokonce ani opravdové napětí a příjemně nenásilná osudovost. Hlavní poletucha působí mnohem příjemnějším, dojmem než minule, a občas dokonce i sympatičtěji než Blesk McQueen. A jako třešinka lahůdková scéna první akce podkreslená vypalovačkou Thunderstruck od AC/DC, která vyloženě potěšila, stejně jako přeletová scéna, kterou pokresluje Spencer Lee svým Still I Fly. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dětem jsem doma udělal kino a bohudík padl návrh na Letadla. První díl byl příšerný a tak jsme raději navrhl druhý s oblíbenými hasiči. Moc dobře jsem udělal. Dvouletý syn přestal sledovat po půl hodině, pětiletý po hodině. Já nadšeně dokoukal. Scénář jak pro hraný film, až mi to animování trochu vadilo. Silná zápletka, silné emoce a silné osudy postav. Sice je možná v každém třetím animáku snaha nacpat takové ingredience, ale v Letadlech je pomálu jiných blbostí, které by tyto ingredience rozmělnily. A tak jsem si užil silný příběh v pěkné grafice. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama