Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 9

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 9

Recenze (491)

predators 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé animáky se vyskytují zhruba jednou za deset let...nebo tak nějak mi to vychází, když zmíním Walleiho. Malý Princ je po příběhové stránce natolik dojemný, inteligentní a zajímavý, že překonává veškerou konkurenci o míle. Další, samostatnou kapitolou je zpracování, animace a hudba. No a tohle všechno stačilo dát dohromady...panečku, hračka! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý princ definuje krásu detského. Pripomína nám prečo tak zbožňujeme rozprávky a nové neprebádané svety. Dovoľuje nám to robiť s ľahkosťou ale dokáže pri tom zostať detsky vážny. Pretože deti berú niektoré veci veľmi vážne. A sú to omnoho podstatnejšie veci pre ich život, než tie na ktoré myslia dospelí. Mark Osborne vytvoril príbeh na pozadí príbehu. Malý princ je tu kulisou pre cestu hlavnej hrdinky za dospelosťou. Je podaný v krásnej animácií a hoci mám knihu rád pretože má väčší emocionálny dopad, tak s touto líniou film narába natoľko šikovne, že som si po pozeraní knihu znova prečítal a nenašiel žiadny výraznejší kaz. Hlavný príbeh je ale rovnako dobrý. Hranica medzi tým čo je magické a tým čo je chladná realita sa tu krásne strieda a dovoľuje vám ako divákovi vybrať si svoju cestu ako k tomuto dielku pristupovať. Mňa si film získal plyšovou líškou. Cesta po asteroidoch a planétach.. snaha vysporiadať sa so smrťou.. uverenie v to úžasné čo nás formuje ako dospelých je hlavnou myšlienkou filmu. A musím povedať, že tam bolo veľa miest, ktoré ma dojali. Za čo som filmu vďačný. A áno netlačí možno na pílu, kde by mal ale to vôbec nevadí. Čakám na druhú projekciu. K piatej hviezde je to skutočne len pár centimetrov. Zimmer zvláštne Montmartovský. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Technicky krásně zvládnutý (několik forem animace) a dojemný film. První polovina je kouzelná a moje pozitivní dojmy pramení hlavně z ní. Bohužel je ale Malý princ ve výsledku příliš natahovaný a roztříštěný. Tak nějak moc je z té druhé poloviny cítit Pixar. Téma toho, jak z dětí příliš rychle děláme dospěláky a efektivní součásti systému, ale měli bychom je nechat hrát si a snít, je jasné, ale přála bych si, aby ten apel na rodiče byl tak nějak... subtilnější. V jádru to měl být film pro děti, s myšlenkami pro rodiče v pozadí. Pro opravdu malé děti je ale tenhle film moc melancholický a místy tak smutný, že jim rodiče budou sušit slzy. Byť o figurku Malého princ nebo plyšovou lišku si možná nakonec řeknou. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dva animáky v jednom filmu, a to nejen příběhem, ale i animací. V klasickém digitálním filmu moderní doby sledujeme holčičku, jejíž život je nalajnovaný a ona je od dětství připravovaná na svět orientující se na produktivitu. V tom druhém je úžasně výtvarně zpracovaný příběh Malého prince. První je odlehčený, druhý nutně melancholický. Malý princ není pohádkou pro děti a tvůrci si to uvědomovali. Prolínání obou příběhů se povedlo a působí sladěně a vyváženě. Problém ovšem nastává v poslední čtvrtině, kdy se obě dějové linky mají protnout. To bohužel nefunguje a kouzlo Malého prince je přebito duchem moderních animáků. Stává se z něm dobrodružný animovaný film, tak jak jej známé z dneška, což působí nevhodně až kacířsky. Atributy z příběhu Malého prince se násilně ohýbají až k prasknutí. Pokud přehlédnu poslední čtvrtinu je to nadprůměrná pohádka, která dokáže nenásilnou formou vytáhnout emoce z nejednoho dospělého. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Od Burtonovy Velké ryby jsem neviděla takhle krásný film o důležitosti snů a vyprávění příběhů. V Malém princi se navíc přidává i smutné téma: co se ze snílků stane, když vyrostou. Jak je semele systém, který snílkům většinou nepřeje. Je to smutné sledovat hlavně pro někoho, kdo se v takovém příběhu vidí. Z toho mi logicky vychází, že toto není film pro malé děti. Technická stránka je ovšem nádherná - líbí se mi dva styly animace na dvě úrovně vyprávění, malé chytré vizuální nápady a ta liška! Ta liška je naprosto boží a hrozně moc bych ji chtěla jako plyšáka! A hlavně: tenhle film má srdce. Je melancholický, zasněný, roztomilý a pocitově udeří přímo do černého. Za mě rozhodně mnohem lepší než pixarovský Upside down ze stejného roku. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Veškeré mluvené rádiové útržky, které ve filmu slyšíme, jsou ve skutečnosti citáty a úryvky z knihy. Například hned na začátku, když jede malá dívka (Mackenzie Foy) s matkou (Rachel McAdams) v autě, tak v rádiu mluví o tom, co je důležité pro dospěláky (bridž, golf, politika a kravaty). (oli009)
  • Malý princ sa vo Švajčiarsku premietal vo francúzskej aj nemeckej jazykovej verzii. (Paldiny)
  • Režisér filmu Mark Osborne se přestěhoval s rodinou do Paříže jen proto, aby mohl na plátně převyprávět svou oblíbenou knihu, která mu kdysi zachránila milostný vztah. Knížku četl až jako dospělý, i tak ale pro něj znamená mnoho. Dala mu ji totiž jeho budoucí žena, v době, kdy oba studovali vysokou školu a snažili se udržet vztah na dálku. „Malý princ nás dal znovu dohromady," přiznává režisér. (Zdroj: A-Company CZ)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama