Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Andersis 

všechny recenze uživatele

To, že ČSFD je plné kritiků a rádoby znalců se ví už dlouho. To, že řada lidí nemá svůj vlastní názor a film odepíšou ještě dřív než ho viděli protože má nízké hodnocení se ví taky dlouho. Bohužel, takových ubožáků přibývá a přibývá. Já osobně kašlu na názory ostatních, raději si ho udělám sám. A to, že když má film nízké hodnocení a lidi to vidí, bud je to u nich automaticky sračka nebo hledají každou chybu aby mohli dát malé hodnocení. Film rozhodně není špatný, jak se říká. Prachař teda není herec, ten to podle mě táhnul dolů. Ale Skamene a Potměšil společně s Jeníkovou mají být na co hrdí. Podali nejlepší výkony za posledních několik let a hlavně Skamene by mohl být nominován na Českého lva. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vtipný absurdní bizár, já se bavil jedinečně. Uznávám, že pokud někdo čekal nějakou realistickou sondu do polistopadového vývoje, mohl být trošku zklamán. Akorát mě mrzí, Olmer tvrdí, že scénář napsal sám, a přitom mu evidentně pomáhaly následující osoby: 1. děti tak maximálně ze třetí třídy, od kterých načerpal hlášku "čuměl jako bacil do lékárny" (z úst bývalého veksláka, nyní tvrdého mafiána a starosty v jednom zněla neodolatelně) 2. ženský z mimibazaru, které ho obohatily o výraz "bombózní" (a opět platí ta závorka jako u bodu 1.) 3. patrně Enšpígl, neboť jen jedinec, co kreativně vymyslel bombózní sousloví "kraví, kozí a slovní hovna nakydaný na sebe a pořádně promíchaný" (mimochodem, doteď přemýšlím, jestli to "slovní" má být hříčka nebo to mělo bejt "sloní") mohl přijít na hlášku, na kterou jsem teda čuměl jak bacil do lékárny a smíchy málem spadl z rotopedu, a to "čuměl jako zapařenej v rozkroku". Ale Olmer je vysoce kreativní taky, to jeho přibližování obrazu, jak kdyby se člověk koukal lupou, je minimálně na založení nového směru "Dogma 2014". Co mě ještě zaujalo: a) Potměšil v prvním díle tahá v mišelince gumy a ve druhém se stává váženým právníkem - vida, jak je vězení prospěšné b) během pár filmových měsíců se po dvaceti letech náhodou sejde v podstatě celá parta. Škoda, že Skamene nešel kolem hřbitova, určitě i Hanák by se pak objevil. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Český průser 21. století. Tohle se hoodně nepovedlo. Herecké výkony, děj, střih, rádoby efekty, atd. Vše úplně mimo mísu. Opravdu jsem tam nenašel jedinou kvalitní, zajímavou či povedenou pasáž či scénu. Aktuálně má Bony 2 22% a 152. místo mezi nejhoršími filmy, což naprosto chápu. Jedinou hvězdičku udílím za to, že jsme měli možnost vidět téměř všechny herce z jedničky po 27 letech, což je zajímavé. 20%. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Pokud je první díl kultovní, tak jako v tomto případě, tak by se dvojka neměla nikdy natočit. Tím nechci říct, že dvojka je megaprůser, ale povedená teda taky není. Začnu s pozitivy: R. Skamene hraje svojí životní roli a i herci jako J. Nedorost a M. Kopečný mě baví. Flashbacky ve filmu jsou dobře udělané, je jich sice moc, ale pro přehled jsou důležité. Někteří herci jsou totiž za ty roky k nepoznání. Soundtrack je opět super. Nejen, že O. Soukup oprášil skvělé megahity z jedničky, ale doplnil je i o nové pecky, např. I Love You od M. Rupperta, Little Happy od Ezyho či Zlatá mince od Boldyho. Tak to je asi vše co se chvály týče. Zbytek totiž moc nefunguje. Zdá se, že V. Olmer, už není tak dobrý režisér co býval. Kameraman se střihačem, také neodvedli dobrou práci. Dále mi vadila častá nelogičnost příběhu. Nevím proč musí film tak často utíkat od reality. Jsou zde i zbytečné postavy, např. postava mladíka Martina nebo i ta jeho Miss Anonymous. Co mi i vadilo, tak je ten častý product placement. Co říci na závěr: Teď už zbývá jen natočit trojku s I. Jonákem v hlavní roli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jediné, co stálo za trochu pozornosti, byly flashbacky do minulosti, což platí zejména pro herce, které na obrazovkách televize či v kinech zase tolik nevídáme. Ale jinak Olmerova snaha vyřídit si to s neduhy dnešní společnosti vyzněla do ztracena. Nemůžu říct, že by mě film nějak urážel, či že bych byl zhnusený, to ne. Jen mě to strašně až zoufale nebavilo. 15% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne v Prahe a v Stredočeskom kraji, ale tiež na zámku Liblice. (BathoryMan)
  • Ve filmu opět zazní píseň "Relax" od skupiny Frankie Goes to Hollywood. V prvním díle dostali tvůrci filmu práva na skladby britské skupiny za symbolickou jednu korunu, v tomto díle už ale platili plnou částku spojenou s autorskými právy. (Lajty)

Reklama

Reklama