Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 12

Recenze (329)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po trpkom sklamaní Burtonovej prvej časti som nemal žiadne očakávania a to, že Bobin nakrútil sequel lepšie ako majster za zenitom, je to najpríjemnejšie prekvapenie sequelu. Ide o tak vizuálne opulentné a prehnané dielo, že to nemôže z princípu fungovať. Kombinácia dadaistického Gilliamovho štýlu, naivity Narnie, monumentality Pána prsteňov, niekedy dokonca Transformers a finále v štýle katastrofického Deň potom (nie, vážne) dávajú poznať, že osobitosť nebude hlavnou devízou filmu, ale aspoň je po celý čas sa na čo sa pozerať. Na to, aby Alica v krajine za zrkadlom mohla fungovať, musel by ju nakrútiť spomínaný Gilliam, keď už Burton ťažko pohorel. Ale pozerá sa na to celkom dobre a Mia si to užíva, ostatní sa skôr nudia. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první Alenku viděl ve 3D, tak jsme u druhého dílu přešel o level víc, a proto jsem na film zašel ve 4DX. Byl to skutečně výborný zážitek, který mohu doporučit. Jinak k samotnému filmu. Je na něm vidět, že se s dvojkou tak nějak nepočítalo, a tak základní pohnutky postav někdy trochu skřípou. Ovšem musím uznat, že tempo má film opravdu dobré a celkový vizuál je neodolatelný. Postav jsou stejně jako v minulém díle fajn a celkem baví. Efekty zvládnuty na výbornou, takže člověka nudit nebudou, i když zobrazují někdy trošku skřípající scénář. Slušné pokračování. 9/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to narovnako s Burtonovým spracovaním Alenky z r. 2010. Po atmosferiickej a technickej stránke to možno nebolo až také dobré ako uvedený príklad, no zato sa mi viac páčila samotná dejová linka. Stále bolo všetko v pohybe, stále sa niekam utekalo, stále sa niečo riešilo a hlavne mám rád námet ohľadom cestovania v čase. Skrátka po obsahovej stránke sa mi to pozdávalo viac. Keby sa toho chytil Burton, mohlo ísť o veľmi kvalitnú fantasy rozprávku. 65/100 ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut se neděje nic než, že Alenka obhajuje myšlenku říši divů. Aneb, že nic není nemožné pokud v to člověk věří. Jenže jakmile se Alenka ocitne v samotné říši divů (v ŘÍŠI DIVŮ!) najednou jde její přesvědčení, že nic není nemožné, stranou. Helena Bonham Carter nechala hraní a jen křičí, Anne Hathaway spoléhá až moc na nesmyslném mávání rukama, ze kterého bolí oči (a to nemluvě o tom, že i svou postavu hraje tak nějak nijak), Johnn Depp podle mě už neví jestli hraje Kloboučníka nebo Jacka Sparrowa... nebo jestli vůbec hraje.. Kdo by to byl řekl, že jeden z nejlepších ve filmu bude Sacha Baron Cohen? Jeho Pán Času se povedl a byl uvěřitelný, i když jeho uvedení na scénu by se bez onoho pádu určitě obešlo. Děj má spoustu, ale spoustu trhlin, Alenka si silně protiřečí, finální zápas "s časem" a rzí je sice hezkou podívanou, ale rozhodně to není uvěřitelná scéna - aneb scéna u které by se divák nějak bál o hrdiny ve filmu. Nedotažený scénář krásné efekty prostě nezachrání. Říše divů za zrcadlem mohla přitom být mnohem lepší, kdyby se na tom líp zapracovalo. Člověk by řekl, že když na to měli šest let vychytají mouchy... Nemohu jinak jak dvě hvězdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez Burtona je pryč jakákoliv vizuální podmanivost a vynalézavost a vše je pouze barevné a kýčovité. Přesto má Alenka několik kladů. Největším je nádherná (dívčí, citlivá, ale i odvážná a půvabná) Mia Wasikowska a vtipný Sacha Baron Cochen. Tahle dvojce ve filmu válí a daleko za sebou nechává někdy až zbytečné "staré známé" (Helena Bonham Carter) a především stále tragičtějšího Johnyho Deppa. Toho by pár let nikdo neměl obsazovat do drahých filmů, aby dostal možnost si vylepšit svou aktuální pověst. Alenka jako druhý díl nedává příliš navíc, oproti prvnímu dílu a osobně bych ve sledování této série pokračoval jen kvůli Mie a myslím, že má na víc. Těším se, kam tohle děvče bude směřovat. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama