Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 3
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (74)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 1/10 Výprava 8/10/// PLUS: krásné "historické" prostředí a kulisy, mladí a krásní herci, opět jiný pohled na historii MÍNUS: od drobností jako že služebné a dámy královny Marie nosí až přehnaně "bohaté" oděvy a chovají se jako puberťačky na maškarním (slušně řečeno), přes celkové vyznění celého "moderního zpracování" jako moderní mluva, netypické chování a vystupování postav až po rušivý element z řádu nejhoršího a tím je moderní hudba, například u úvodních titulků mi to nevadí, ty jsou povedené až působivé, ovšem při jakýkoliv jiných událostech v seriálu to působí nevhodně, nevkusně a sráží to celkový dojem z historického seriálu./// Shrnutí: Oblíbil jsem si (takže s oblibou je i vyhledávám) historické seriály. Království nebylo výjimkou. Bohužel však bude první seriál který odpískám. V tomto případě po prvních 5ti dílech. Kdo sleduje jaké seriály sleduji, tak ví že snesu kdeco a zkouknu opravdu cokoliv. V tomto případě snad poprvé mám pocit, že tento seriál je ztrátou mého času a co je nejhorší, nudím se u něj. Neříkám, že zápletky nebudou třebas později zajímavé, snad tvůrci něco poutavého vymyslí, ale zatím mě ani dějem neoslovili. A co na tom že cílovka jsou slečny ve věku 12 až 16 let? Takže pokračování odkládám na neurčito./// Celkem 43%/// ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

CW tentokrát znásilňuje historii. To vezmete hezký mladý tvářičky, navléknete je do kostýmů, necháte je pobíhat po francouzském královském dvoře a pustíte jim k tomu moderní hudbu. Na pozadí historických událostí a života mladičké skotské královny Marie Stuartovny, která se má provdat za francouzského prince Francise, ale tahle omladina řeší víceméně totéž, co v jiných teen seriálech od CW, tedy "vztahy". I když samozřejmě dojde i na intriky a něco vzdáleně připomínající politiku. Mary vypadá ještě jako docela normální milá holka, ale ta její parta komorných-dilinek je na odstřel. A pak se divme, že ta dnešní mládež má úplně mizerný vkus (o vzdělání ani nemluvě), když jim cpou do hlavy takový líbivý tuposti. Kde tohle skončí? Pilot - 20% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Kráľ František II. (Toby Regbo) spomína, že ho považujú za slabého a chorého kvôli obrazu. Myslí tým obraz, na ktorom je namaľovaný spolu so sestrou, ktorá však vedľa neho stojí a on preto vyzerá popri nej príliš malý. V skutočnosti bol ale František II chorý celý život a skonal ako 16-ročný. (Arsenal83)
  • Cieľom kostymérky Meredith Markworth-Pollack bolo, aby kostýmy korešpondovali s ročnými obdobiami, ale aj vekom postáv. Preto svetlejšie tóny majú mladšie dámy a ako starnú prechádzajú k tmavým farbám. (Arsenal83)
  • Väčšina kostýmov bola na začiatku požičaná zo second-handov v Európe a Los Angeles, ale po úspechu seriálu začala Meredith Markworth-Pollack dostávať vintage látky, s ktorými mohla sama pracovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama