Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Od odpadu třetí díl zachránil pouze fakt, že jsem byl na slavnostní předpremiéře a pobavil jsem se vystoupením tvůrců na živo, které v kině proběhlo. Jinak zoufalství nejzoufalejší, jak jsem se občas v předchozích dílech pousmál, tak zde jsem měl tvář pokrového hráče, po celou dobu promítání. Tohle snad ani nemůžou myslet vážně??? Jediné co mne uklidnilo, bylo Troškovo ujištění, že do 4 dílu se určitě nechystá! Návštěva pouze na vlastní nebezpečí :-)) ()

Ashar

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nakonec na Babovřesky rozhodl podívat. Zatím jsem neviděl žádný díl, odradilo mne špatné hodnocení místních bossů kritiků. Dnes jsem prohlížel kritiky a hodnocení u druhého a třetího dílu a zaujala mne skutečnost, že většina bossů kritiků, ač na první film naplivali tu nejhorší kritiku, čučeli jak na druhý, tak na třetí pokračování tohoto Troškova počínání. Nechápu, když je to taková hrůza, proč čučet na další? Asi to tak špatný nebude, jen některý boss kritik film odstřelí a pak další ovečky aby neztratily glanc se přidávají. Víc napíšu po zhlédnutí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, je vidět, že místní intelektuálská elita si zas může natrhnout triko, aby pohaněla toho nýmanda Trošku, jehož filmy čpí kýčovitostí a podbízivostí a lacinou sexualitou, zhruba asi tak jako verbalovy komentáře. Jenže mně se mnohé verbalovy komentáře i přes jejich lacinou sexuálně laděnou podbízivost líbí. A stejně tak jsem se u tohoto filmu pobavil. Nechtěl jsem filozofické dílo, nechtěl jsem zkoumat ve své mysli záhady a zákoutí vesmíru a nesmrtelnosti duše. Chtěl jsem se pobavit. A toho se mi dostalo v míře vrchovaté. Padlo zde několik dobrých hlášek, jež jsem všechny nestihl pochytat, ale líbily se mi, do kolen mne dostalo „dobrou noc“ u vchodu do kostela, vtipný byl i záběr „mimo kameru“, ale je zde i pár rýpanců k současným poměrům nejen církevním, ale třeba i demokratickým, kdy opět jsou zakazovány a odsuzovány některé písničky. Celkově pohoda, zábava, klídek. Bez intelektuálních přesahů. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že při hodnocení Babovřesek nepřeháním. Přeháněl jsem. Pojmy "absolutní prázdnota" a "neexistence děje a zápletky" až nyní u třetího dílu nabývají konečných hodnot. Nepřeháním, teď už ne. Doufám, že nepřeháním. Prosím, ať nepřeháním! Nejpozitivnější je, že v našem světe nekonečné relativizace se daří najít jeden pevný bod. Filmy Zdeňka Trošky jsou objektivně špatné a líbí se jenom lidem bez vkusu. Hloupým lidem. A to je v podstatě uklidňující. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Teda ne že by to nebyl odpad, ale tohle je úplně nová dimenze čehokoli. Nemá cenu poukazovat na kvalitativní propad od tématicky totožných Sluncí sen. Přiznávám, že od pohádek Z pekla štěstí 1 a Princezna ze mlejna 2 z roku 1999 jsem pak už žádný Troškův film neviděl - žádné předešlé Babovřesky ani žádný Kameňák. A tak, neznalý posledního vývoje, musím konstatovat, že se Troškovi v Babovřeskách 3 podařil epochální průlom. Dno je z definice nejnižší rovinou, pod níž už nic v daném prostoru nemůže být. Dostat se níž dosud nedokázal ani Chuck Noris. Troška to dokázal, čímž ovšem dno naprosto zrušil a tak konečně ozřejmil smysl celého svého tvůrčího vývoje. Tady už neplatí žádné hodnotící kategorie. Tohle už nelze kritizovat. U tohoto filmu vás nenapadne, že je to sračka, protože vás úplně zhypnotizuje, takže jen sedíte, civíte a komplexně degenerujete. Jedna komentátorka zde píše, že cítila, jak jí u tohoto filmu odumírají mozkové buňky - mám tutéž zkušenost. Ďábelský, ďábelský Troška - dosáhl úrovně, na níž o jeho filmu nelze říci nic špatného. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)
  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)

Reklama

Reklama