Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu

(seriál)
  • USA From Dusk Till Dawn: The Series
Trailer 1
USA, (2014–2016), 22 h 42 min (Minutáž: 41–49 min)

Hudba:

Carl Thiel

Hrají:

D.J. Cotrona, Zane Holtz, Madison Davenport, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Brandon Soo Hoo, Samantha Esteban, Jake Busey, Jamie Tisdale, Don Johnson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Děj seriálu Od soumraku do úsvitu se točí kolem bankovního lupiče Setha Gecka (D.J. Cotrona) a jeho násilného a nepředvídatelného bratra Richarda Gecka (Zane Holtz), kteří jsou hledaní nejen FBI ale také texaskými rangery Earlem McGrawem (Don Johnson) a Freddiem Gonzalezem (Jesse Garcia), kvůli bankovní loupeži a několika mrtvým.
Zatímco jsou na útěku do Mexika, potkávají bývalého pastora Jacoba Fullera (Robert Patrick) a jeho rodinu a vezmou si je jako rukojmí. Zmatek nastane ve chvíli, kdy si uprchlíci i se svými zajatci udělají zajížďku do striptýzového klubu, který provozován hladovými upíry... až do rána se musí udržet na živu (AXN)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (66)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Do sedmýho dílu lehce konkurenceschopný Rodriguezovu filmu, ale potom co se v posledních dílech semlelo byl otřes. Původní film mám moc rád a na to, že upíry nejsou můj šálek čaje, tak zde se mi to moc líbilo. Seriál má novější svěžejší obsazení, trochu jiný náboj, ale vcelku zjistíte, že většina toho je zbytečná a film vesměs shrne všechno hlavní a stačí na tento děj fakt jen ty dvě hodiny. Řekl bych, že to není špatný seriálový počin, ale určitě zbytečný a ke konci hodne zmrvený. Lepší se radši pustit do novejch originálních projektů. 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po počiatočných pochybách, zdesení z mladých pekných tváričiek, strachu z Rodriguezovho postupného úpadku a vidine nehorázneho naťahovania... sa dostavilo milé prekvapenie. A to tu prosím všetky vyššie spomínané aspekty s výnimkou Rdriguezovej tvorivej krízy sú. D.J. Cotrona a Zane Holtz sú príliš mladí a uhladení, lenže za chvíľu si toho už takmer ani nevšimnete. Príbeh sa roztáča pomerne pomaly a strieda súčasné rozprávanie s flashbackmi postáv, ale tempo je príjemné a akurátne odsýpa. K tomu si prihoďte dobrú atmosféru, slušivý vizuálny kabátik, sexi Madison Davenportovú a drsného Dona Johnsona, ktorému odpustíte aj tú patetickú scénu umierania. Šialené hororové vízie Ritchieho Gecka a pár podobných vychytávok sú len čerešničkou na možno na prvý pohľad nie až tak vábnej, a zatiaľ nie až tak dostávajúcej očakávaniam, zato osviežujúcej tortičky, ktorá spoľahlivo zaženie hlad pred hlavným sústom. Pilot: 75% Po prvých 3 epizódach: Nevyzerá to zle, to rozhodne nie, ale nadšenie z pilotu už zo značnej časti vyprchalo. Pohrávanie sa s Ritchieho víziami sa postupne transformuje na racionálne ospravedlňovanie jeho psychopatických sklonov, čo síce funguje, ale práve potrét číreho psychopata bol tým, čo činilo jeho postavu v originále tak zábavnou. Dialógy aj celkový príbeh pomaly naberajú na hlúposti a nelogickosti, ale zatiaľ našťastie v únosných medziach. Zatiaľ nadpriemer, len ten Robert Patrick mi ako Fuller príliš nesedí. 70% ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Na původní Rodriguezův film jsem si jen matně vzpomínala (deja vú jsem zažila před tím motorkářským barem...), takže jsem nebyla handicapována srovnáváním a přemýšlením o tom, jaký smysl má seriálová verze. Nicméně i mě bylo jasné, že nepůjde jen o remake, ale o rozšířenou adaptaci, čerpající inspiraci z originálu. A když už se něco takového uskuteční, je dobře, když za tím stojí samotný tvůrce, tj. Rodriguez. Vytvořil tak zábavný mix hororové akční komedie, kterou tak s Tarantinem rád dělá už několik let. Ústřední duo bratrů zabijáků je dosti charismatické a ujeté, že jim prostě musíte fandit, zvláště když se dají dohromady s netradiční rodinkou, co měla tu smůlu, že jeli karavanem... Ke konci tempo dosti zvolnilo a už vše moc nedávalo smysl, ale i tak je fajn, že příběh bude dál pokračovat druhou sérií. Ještě nepřišel čas opustit Mexiko zamořené sexy upíry... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

(po 5 episodach) Docela příjemné překvapení. Sice jsem si původně představoval, že když Rodriguez slibuje rozvinutí příběhu původního filmu, tak tím má logicky na mysli hlavně tu akční část v bordelu (kam se postavy během úvodních 5 episod ani nedostanou), ale i tohle mě bavilo. Geckové jsou dostatečně charismatičtí, ten flashbackový způsob vyprávění kupodivu funguje, a rozvíjení mytologie za tou nadpřirozenou částí vypadá zatím dost slibně... EDIT po konci serie - bohužel nová mytologie mi přijde vysloveně slabá, naprosto mě to přestalo bavit ve chvíli, kdy se z toho stane skoro až telenovela, škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DÍL PRVNÍ - CITÁT - Od počátku věků jsme žili ve stínu Měsíce - dnes povstaneme. Režie Robert Rodriguez podle filmového scénáře Quentina Tarantina. CITÁT - Bratři Geckovi jsou zpět........... DÍL DRUHÝ - CITÁT - Zabiješ čas dřív, než on zabije tebe........... Tak jsem se bál, že forma seriálu bude nudná a prodlužovaná, ale zatím to jede. DÍL TŘETÍ - CITÁT - El Rey dává bezpečí a ochranu. Místo, kde se nemusíte bát.......... Já věřím v boha, ale ty teď musíš věřit v pohanskou sílu novodobé technologie. Kdo viděl film, tak tuší, kam to všechno směruje a je jasné, že to bude trochu delší cesta. Prodlužování situací, které ve filmu neměly prostor a hlavně spousta vysvětlujících flashbacků nás drží při sledování. Okolo 35 minuty třetího příběhu se Richie (Zane Holtz) a Monika (Samantha Esteban) baví o filmu Sharkyho mašina s Burtem Reynoldsem. DÍL ČTVRTÝ - CITÁT - Oči jsou zdroj naší energie. Věta "Tak tuláci, jdeme se toulat" z úst George Clooneyho je lepší než zde z úst DJ Cotrona. DÍL PÁTÝ - CITÁT - Preferuji Starý Zákon........... Konečně se v tomto díle dostanou tam, kam to celé směřuje. Otevřeno Od soumraku do úsvitu. DÍL ŠESTÝ - CITÁT - Jsme tu, brácho, tak vítej v ráji......... Tak jsem čekal, zda si barmana v baru Titty Twister nezahraje opět Dany "Machete" Trejo, ale bohužel. Sice je mu barman trochu podobný, ale není to ono. Já vím, jsem ovlivněn filmem. DÍL SEDMÝ - Tady se objevuje Santánico Pandemonium, kterou zde hraje nádherná Eiza González. Její tanec není tak povedený, jako ve filmu, ale je tu zpestřen o hudební doprovod houslí v podání Vanessy Del Fierro - a je to nádhera. Až teprve tady v sedmém díle očekávejte gore scény a nějaké napětí. CITÁT - Zničte orgán krve a zemřou..........DÍL OSMÝ - CITÁT - Pocta je tvá......... Zde vyplouvá na povrch pravý příběh rangera Gonzalese (Jesse Garcia). CITÁT - Vidíte tohle? Vypadáto, že přežil blízká setkání třetího druhu............... Obsahově nejhorší díl celé série. DÍL DEVÁTÝ - CITÁT - Tvá část musí zemřít........a to je jen začátek......... Zde se mluví o filmu Osvícení a jeho bludišti. Ikdyž příběh má jít do finále, zdá se, že se to začíná komplikovat. DÍL DESÁTÝ - CITÁT - I slepá veverka občas najde omylem oříšek........... Jdeme do finále a je to celkem prodlužované. Poslední dva díly se mi zdají trochu zmatené, ale to nevadí. Je to ukončené, ikdyž teoreticky to může pokračovat. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (15)

  • Robert Rodriguez, režisér původního filmu Od soumraku do úsvitu (1996), je nejen producentem tohoto seriálu, ale sám také zrežíroval 4 epizody první série, včetně Pilotu, ke kterému napsal i scénář. (gogos)

Reklama

Reklama