Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Joea Wrighta jsem měl zaškatulkovaného jako režiséra úchvatných filmových adaptací literárních klasik - Pokání a Pýcha a předsudek mluví za vše. Tudíž jsem si od Pana sliboval něco víc než od Petera Pana z roku 2003 (který nebyl špatný, ale průměrný), i když mě Wrightova předešlá Anna Karenina moc neuchvátila. Co jsem ale neočekával, byl konečný výsledek, jehož se mi v kině dostalo. Nové převyprávění Barrieho hry je až příliš potrhlá a moderními prvky přecpaná změť čehosi nechutně barevného bez jakékoli vnitřní konzistence, což je opravdu škoda, když vezmu v potaz zvučná jména okolo filmu. Nikdy jsem nebyl fanoušek Nirvany, nicméně i tak mě cover ke Smells Like Teen Spirit v podobném filmu do určité míry iritoval. Hodně velký fail z mnoha stran, který jen tak někdo nečekal - já rozhodně ne. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Doprdele. Tak ale takáto pičovina...Jediné čo mi chodilo pri sledovaní po rozume bolo "celé zle". Pan nefunguje na žiadnej úrovni. Nefunguje humor, nefunguje chémia medzi hercami, nefunguje napätie, nefungujú akčné scény. Výprava je síce pestrofarebná a nákladná, ale dizajn vyšiel zrejme z nejakej omamnými látkami opantanej hlavy. Nemá ani hlavu ani pätu a film je len bezradná koláž toľkých štýlov, až to klove zrak (western, Mad Max, Avatar, Piráti z Karibiku, Pocahontas - fuj). Herci takmer bez výnimky zle obsadení a zle vedení. Všetci teatrálne prehrávajú, čo bol asi Wrightov úmysel a bohužiaľ úmysel, ktorý vo výsledku vypálil katastrofálne. Najhorší je Jackman, ktorého Blackbeard je úplne regulérny a kurevský prúser - nechutný kostým, účes a Jackman svojím úplne šialeným prehrávaním pochováva čokoľvek čo mohlo na úlohe fungovať. Hedlund skoro rovnako - na Hooka je vhodný asi ako Peter Marcin na Jamesa Bonda, otrasne prehráva, jeho prízvuk bol pokus neviem o čo. Malý chlapec čo hrá Petra a Rooney Mara nijak zvlášť nerušia, ale ani nepomáhajú a Mara typovo tiež do celku nezapadá. Najlepšie teda z celej veci vypáli týpeček čo hrá Smeeho a to už teda vyškrabávame z hrnca silno zaschnuté zvyšky. A tie muzikálové vložky a spievanie "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany na začiatku - wow. Ťažký fet. Netuším čo sa dialo počas príprav a počas produkcie (čo si preboha mysleli pri denných záberoch producenti - mne by sťahovalo prdel a žalúdok), ale tu niečo naozaj, ale naozaj silno nevyšlo. Z môjho pohľadu až fascinujúco nefungujúca a sprasená vec. Neviem či sa Wright snažil o rozprávku v štýle Moulin Rouge, resp. či chcel vzdávať hold Bazovi Luhrmannovi, ale nech chcel čokoľvek, chcel veľmi zle. Jedna z najväčších bizarností čo som v mainstreame videl. Zaslúžený prepadák a je mi ľúto toho množstva prachov a práce, ktoré sa do filmu evidentne investovalo. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se nestane stálicí, ale duši v sobě má tak upřímnou, že mi stačil jediný pohled do Petrových očí, abych věděl, že jsem v Zemi nezemi opět oním stejně ztraceným chlapcem jako před lety. Největším překvapením je absence přímého navázání na klasický příběh a motivace postav jsou oproti němu v rámci rodinnějšího přístupu méně vyhrocené, ale přetavení do téměř klasicky střižené dobrodružné podívané charakterům J. M. Barrieho v žádném případě neškodí. Nejzásadovější milovníci předlohy asi u zpívajícího Hugha Jackmana narazí, ale já neměl šanci mu odolat. Pořád totiž věřím na víly a na neopakovatelná kouzla, která jejich prach přináší. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Petr Pan se mi jako pohádka nikdy dvakrát nelíbila, rozhodla jsem se tady tomu dát šanci, protože, no proč ne? A akorát mě to utvrdilo v tom, že Petr Pan se mi asi nikdy líbit nebude. Začátek mě ničím neoslovil, ale tak jsem to přetrpěla s tím, že snad se to rozjede, jakmile se dostaneme do Neverlandu, jenže se to nerozjelo. Vůbec mě to nechytlo a zdálo se mi to hrozně dlouhé. Cast mě pak taky moc nenadchnul, sice jsem se těšila na Garretta v roli Hooka, ale to bylo něco otřesného. Dobře se na něj dívá, ale hrát teda fakt neumí, strašně přehrával a mluvil (s prominutím) jako dement, vůbec jsem nepochopila o co se pokoušel (asi jsem holt zvyklá na kvalitnějšího Kapitána). 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - chtěl jsem jen a pouze vidět, jak v tomhle filmu vypadá Rooney Mara, takže jsem ho jen a pouze proklikal po "jejích" scénách. A možná se teď tedy nějaký šťoural zeptá: "A můžeš hodnotit film, kterým ses jen proklikával kvůli jedné babě jako tupé hovado?" A já odpovídám: Ano, můžu, úplně hravě. Otázka ovšem zní, jestli film pro děti hodnotit jako dospělý, nebo dětskýma očima. No... Vizuál je samozřejmě bombastický a impozantní a jako ca desetiletý bych z něho byl jistě u vytržení. Ale zároveň si vzpomínám i na to, že už jako dítě jsem (možná paradoxně) nesnášel filmy o dětských hrdinech, zvlášť když se tvářili jako uvědomělí pionýrští šprti a mluvili nesnesitelně afektovaně. A taky jsem nesnášel, když se v dobrodružném filmu řešila nějaká love story, protože pak šel celý příběh okamžitě do hajzlu. Takže i když se mi Rooney Mara moc líbila, hážu tuhle shitpohádku bez lítosti do koše a vzápětí ještě vysypávám koš, abych se toho "špílbergovského" svinstva zbavil úplně a definitivně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama