Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (448)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je docela směšné, že místní diváctvo strhává film za filmem který vnikl už před lety pro děti v Hollywoodu, ale když Anglický tvůrce vykrade hned tři až čtyři filmy a natočí je o roztomilém medvídkovi v dnešní době, můžou se všichni posrat a rozhazujou hvězdičkama jak mentálci po mrtvičce.Paddington je absolutně vybrakovaný prefabrikát 101 dalmatinů, Myšáka Stuarta Littla, Beethovena a všechen tenhle loztomilounký gulášek je slepený jíškou jménem Ted, ale po lobotomii, s uříznutými koulemi a ratingem PG-0.Neřikám, že to nebylo pěkně udělané, že jsem se místy nezasmál nebo že mě to nějak sralo, ale celé je to viděné 100x jinde, podle šablony a hlavně podle již natočené šablony.Např. taková Nicole Kidman, to bylo něco tak zoufalého, až jsem žasnul jak se dá mrhat hereckým potenciálem.Paddington byl roztomilý, příjemně nadabovaný a sympatický, ale podivně po anglicku sterilní a bez tahu na branku, vykradený a ve finále se náš prcek nudil, já místy mrknul na aktuální stav Synot ligy do mobilu a nejvíc se bavila žena, jelikož ze všech zmíněných filmů viděla snad jen Teda.Navíc ta kombinace ohyzdného modrého kabátku a děsného kloboučku byla fakt úchylná.60%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama