Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (448)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Počítaje libry by matka Jeremyho Clarksona měla říct: „Top Bear!“ Klasická rodinná záležitost postavená na premise „stranger in a strange land“, pršiplášti britské snášenlivosti (nikdo se nepozastaví nad tím, že je v metru medvěd, ale spíše nad tím, že neumí projít turniketem) a nápaditém humoru (například ne tak úplně taxi dodávka). Trošku je záhadou, že někteří herci (H.Bonneville, J.Walters) působili mileji, než ten chlupatý Peruánec, ale to bych přičetl na účet Paddingtonovy marmeládové vlezlosti.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná pohádka pro celou rodinu o méďovi v Londýně. Byla tam řada vtipných momentů, ale dost se mi líbila definice civilizace Královské společnosti pro expedice: v oné civilizaci aby se dala hodnotit jako civilizovaná - musí hrát kriket a pít čaj :-) ! Anglický rukopis se v této rodinné komedii nezapře ! A jelikož se hlavní příběh odehravá v zimě, je z filmu ideální vánoční film pro všechny. A samozřejmě v každém filmu musí být nějaký záporák. V tomto je to Nicol Kidmanová, od které bych se možná i nechal nakonec dobrovolně vypreparovat páč jí prostě můžu (a nebo raději ne)... Každopádně v takovéhle roli jsem ji ještě neviděl a se svojí narkotizační pistolí pobavila. A tak dávám za 4 sklenice marmelády ! * * * * ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film o milém medvídkovi, který se z Peru přestěhuje do Londýna. Je to takový klasický rodinný film, má to hezký příběh, klasického záporáka a vlastně vše co se tam děje, tak vídáme v ostatních rodinných filmech. Je sladké, jaký je Paddington gentleman, nikdy není naštvaný a i když mu je opravdu ouzko, vždy je na každého velice milý. Velice se mi líbí také píseň k filmu od Gwen Stefani - Shine. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je hlavní zápletka jak oprásknutá ze 101 dalmatinů. Jinak je to téměř dokonalý vánoční rodinný film. Některé drobnosti jsou zřejmě ztraceny v dabingu, ale i tak zbyl hodně zábavný film. Vtipná dobrodružství medvíděte v už beztak nepříliš normální anglické rodině si klidně vypůjčují motivy z jiných filmů a s přehledem je parodují (v tomto ohledu vyniká variace na Mission: Impossible – Ghost Protocol). Herecké obsazení bylo samá sázka na jistotu, takže je třeba dobře vidět, že Peter Capaldi by nebyl jen perfektní nadřízený, ale i oblíbený soused. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Postava Mary Brown (Sally Hawkins) se ve filmu živí jako ilustrátorka knih pro děti. Oba hereččini rodiče vykonávají stejné povolání. (Barghest)
  • Medvídka Peddingtona namluvil v ukrajinském dabingu tehdejší komik a herec Volodymyr Zelenskyj, jenž se stal v roce 2019 prezidentem Ukrajiny. Jeho hlas mu propůjčil i v pokračování z roku 2017. (morgos)
  • Postavu Paddingtona měl původně namluvit Colin Firth. Jeho hlas mu ale připadal příliš hluboký pro roli medvíděte, a tak po dohodě režisérem odstoupil. Nahradil ho Ben Whishaw. (Barghest)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama