Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 8

Recenze (830)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Dvě solidní lekačky, ale jinak je to kompilace těch nejprovařenějších hororových propriet a postupů, které jsme mohli vidět v desítkách jiných žánrově spřízněných filmů. Navíc horory ze 70.let, na které Wan odkazuje, to uměly lépe. K tomu se tady operuje se scénářem, který je prostě…..hloupý, až to práská dveřmi hlasitěji, než to uměl ten duch. V první půli to Wan ještě kočíruje s přehledem, druhá půle už je jen festival hlouposti a trapnosti. Při některých scénách, třeba toho výslechu ducha ergo dívky s plnou pusou vody, jsem se za tvůrce až styděl. Ale Wana přesto nezatracuju, pořád umí z „prdu udělat kuličku“, třeba v povedeném prequelu, který byl v mnoha ohledech prostě lepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině. Konečně! James Wan je zpátky. A tím myslím, zpátky s jeho nejlepší parketou, a sice: Duchařské horory s mými oblíbenými lekačky. Takže tyhle obdobné duchařiny, co by současné horory, které ne každého nadchnou, mě opravdu žerou. Především od Wana. První dva Insidiousy a první V zajetí démonů – to jsou pecky. Třetí Insidious, coby prequel k předchozími dvěma díly se totálně nepovedl (hmm, to je jasné, Wan za kamerou nestál). V současné době mě zaujme dost novodobých hororů, ikdyž za poslední dva roky se jejich kvalita tak nějak snižuje. No a zde máme po třech letet návrat skvělého Wana k tomuto žánru. Rozhodně jsem očekával hodně, ale přesto jsem měl obavy ze dvou věcí. 1) Přeci jenom jsou tahle témata už poměrně dost ohraná, tak aby snímek nepostrádal určité aspekty. Aby se Wan stále udržel ve svém tempu. No, naštěstí to bylo naopak – vše skvěle šlapalo. 2) Poměrně dlouhá stopáž 134 minut. Dlouhé filmy mi nevadí, když tam není nuda (nezáživné dialogy atd …) Tahle obava také krásně odpadla. Film nenudil ani na minutu. Abych dále pokračoval. Co se týče lekaček, tak těch bylo opravdu požehnaně. Rozložené po celou dobu snímku. Atmosféra byla místy opravdu tíživá. Nápady tu také byly. R-ko bylo přiměřeně využito. Krev tu skoro vůbec není, jen v úvodu. Spíš to bylo asi trochu děsivé, malá holka občas tvrdě přelítla přes místnost proti zdi, takže asi tak. Kamera byla výborná, s tou si opravdu Wan rozumí. Bishara zvládl hudbu opět skvěle – hodila se do každé scény. Příběh tu je poměrně jednoduchý, zaujme od slušného úvodu až po konečné rozuzlení, které mě tak nepřekvapilo, mohlo to být k závěru šokantnější a nápaditější, ale to je detail. Finále nebylo ale špatné, o napínavost tu nebyla nouze. Herci uhráli své postavy výborně. Nejvíc mě samozřejmě bavila dvojice Vera Farmiga a Patrick Wilson. Postava malé dcerky, co zažívala peklo, se také vyvedla – sehrála to uvěřitelně. Takže asi není co dodávat. Nějaké věcičky bych vylepšil, ale to jsou opravdu už jen pouhopouhá minima. Wan nezklamal, doufám, že ještě někdy podobný horor natočí. Loňský trhák Rychle a zběsile 7 se mu pochopitelně povedl, na jeho budoucí počin Aquaman se také těším, ale přesto tohoto rejžu budu vždy znát pod přezdívky typu: Mistr novodobých duchařských hororů. ;-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane si treba vážiť to, čo James Wan robí pre súčasný horor. Žiadne alebo len minimálne a veľmi nenápadné triky, starosvetsky budovaná atmosféra, príjemne "pomalé" scény, dôraz kladený na postavy a tým pádom aj herecké výkony. Dialógy nemá nezmyselné, príbeh fajn a takto by sme mohli pokračovať. Na strane druhej, celé ma to nebaví. Nie je to nič strašné, žiadna smrtiaca nuda, ale skrátka to nie je žiadna bomba, z ktorej by som bol uveličený. Dvojka je približne rovnako dobrá, ako jednotka, ale prikláňam sa k názoru tých, čo tvrdia, že najlepšou scénou je krásne spievanie. mal som slzy v očiach. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Conjuring 2 aneb Espresso lungo taky chutná pokaždé stejně. Marilyn Manson si nasadil klerikální hábit a vyrazil bez Mikuláše a anděla nadělovat uhlí. A docela ho nasírá, když známe jeho skutečné jméno a ne jen pseudonym. Starobylá filmařina triumfuje a mě by zajímalo, kolik jsem spálil kalorií. A proč ten hábit? A proč byl Marilyn tak zlej? Možná proto, že mu nezahráli jeho písničky, ale Elvise a Bee Gees. Wanův styl se prostě neokouká, bude-li mít silný příběh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $102,119,412Tržby Celosvetovo $315,719,412Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,544,448Tržby za predaj DVD v USA $4,869,588║ Ach jaj, škoda, budem sa opakovať ale zas tu máme trošku zbytočné pokračovanie, ktoré už dejovo tak neberie ako prvý diel, prvá polovica ešte ako tak funguje, buduje sa napätie, atmosféra miestami vďaka hudbe príjemne hustá, herci fajn, len škoda že v druhej polovici sa začne viac tlačiť na pílu a dej sa chce niekam viac nasmerovať až zauzľovať, lenže uviazne to v nejakých tých banálnostiach a dokonca niektoré tie ako že odľahčenia nepadnú na úrodnú pôdu a kazia dojem, v podstate sa to akoby pretransformovalo z Exorcistu na neuceleného Insidiousa, kde je ten kameň úrazu, čím tu máme slušný horor ale nie dôstojné pokračovanie. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • O manželoch Warrenovcoch existuje aj kniha, ktorej autorom je Gerald Brittle. Jej názov je "The Demonologist" a pochádza z roku 1980. Autor pak zažaloval tvorcov hororu a žiadal od nich 900 miliónov amerických dolárov. Tvrdil, že exkluzívnu dohodu s manželmi mal iba on a nikto iný. Už len to, že vznikol film V zajatí démonov (2013) a následne aj toto pokračovanie sa mu zdálo poburujúce. Rovnaký problém sa týkal aj hororu Annabelle (2014). (CharLeS41)
  • V pokladnách severoamerických kin vyděšeně zacinkalo 102,5 milionu amerických dolarů, v těch celosvětových dohromady 322,8 mil. (NIRO)
  • Když na konci filmu přehraje Lorraine (Vera Farmiga) vinyl s Elvisovým albem „Blue Hawaii“, song „Can't Help Falling in Love“ je na straně A až 5. v pořadí, přičemž ze záběru je zřetelné, že přenoska přehrává počátek desky. (vojacekr)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama