Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 1
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 1

Recenze (110)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tahle sarkastická zombie Liv mi sedla mnohem víc než potácející se zombíci v obvyklém americkém ztvárnění. Bledost a bílé vlasy jsou skvělý nápad, čím zombie odlišit od obyčejných smrtelníků, a navíc velmi dobrý humor a flashkbacky z mozku obětí dělají z tohohle seriálu něco, čím se liší od jiných zombie seriálů. Povedlo se i herecké obsazení: Liv, patolog Ravi i ten detektiv, který Liv drží při zemi - paráda. Co mi tak úplně nesedlo je jedna z hlavních postav - Major. Je možné, aby chlap byl tak tupý, nechápající a naivní? Zhlédnuta první a druhá série a druhá je snad ještě lepší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak pilot se nadmíru vyvedl. Liv je velmi sympatická a vypadá moc hezky, děj mi taky sedl a ostatní díly si drží také vysokou laťku. Největší problém byl s čtením titulků. Zde se mluví dost rychle a složitější angličtinou, takže kvůli tomu mě to moc nebavilo a nerad jsem se pouštěl do dalších dílů. Proto mi trvalo rok a půl se na všech třináct dílů podívat. :D ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars je jenom jedna, přesto na ni iZombie dává vzpomenout, rukopis jejího tvůrce Roba Thomase se totiž nezapře. I tady je hlavní hrdinka sympatická blondýnka s břitkým jazýčkem a hromadou problémů, která řeší detektivní případy, akorát je navíc.... zombie. Tenhle seriál za VM v podstatě ve všem zaostává, ale nijak mi to nevadí, pořád je to fajn oddychová podívaná, hrdě přiznávající svůj guilty pleasure status, a Rose McIver je strašně fajn holka, která si očividně vychutnává všechny herecké výzvy (především pak ty komediální), které role Liv Moore (get it?) skýtá. 1. série - 70%, 2. série - 75% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

"O zombici, která řeší záhady." // Myslím, že tímhle popisem to bylo naprosto vystihnuto... A vlastně.. Na tom není vůbec nic špatnýho a o tom to vážně je. Je to příjemná oddechnovka, nic co by vás vtáhlo a připoutalo k sedačce a donutilo to sledovat, ale na druhou stranu je to příjemná kulisa a dá se to sledovat, i když Vám nějaké díly utečou. Nápad to má dobrý, postavy sympatické a celkově to na mě dělá příjemný dojem. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

iZombie skvěle překvapilo. Původně mě sice lákaly k vyzkoušení jen dvě věci. Je to podle komiksu a pak Rose McIver, kterou jsem si oblíbil už jako Tinkerbell v Once Upon a Time. A jsem rád, že jsem to zkusil. Liv More je naprosto úžasná. Neztratí se ani její dva parťáci, ale Liv je opravdu super. Velmi povedený byl ale i zbytek pilotu jako zpracování vizí nebo komiksové začátky scén. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Po pilotu 82 % Edit Zbytek série se nese v podobném duchu. Oceňuji Rose za to, jak uvěřitelně zahrála všechny ty osobnosti, které vystřídala. Jinak je seriál skvělá kombinace vtipu, napětí, nadhledu a zombie, kteří nutně nemusí znamenat apokalypsu. Série 1 - 92 % Edit Druhá série víceméně pokračuje pokračuje ve schématu, který nastavila první série, přičemž jde ale u jednotlivých postav víc do hloubky. Opravdu všechny postavy se nějak posunou, ale Rose McIver stále všechny předhání. Za to jak dokáže každý díl zahrát nějak jinou osobnost si skutečně zaslouží uznání. Dokonce ani Major už není tak otravný. Ve skvělého záporáka se pak vyšvihl Vaughn du Clark, který by určitě mohl soupeřit o cenu nejhorší seriálový otec roku. Konec posledního dílu pak naznačuje, že v další sérii se máme skutečně, na co těšit. Série 2 - 100 % ()

Galerie (683)

Zajímavosti (17)

  • Dej seriálu sa odohráva v americkom meste Seattle. V skutočnosti sa však seriál natáčal v kanadskom Vancouveri. (Marceloo)
  • Diváci si velmi oblíbili dějovou linku v první sérii mezi Olive "Liv" Morre, studentkou medicíny (hrála ji herečka Rose McIver), která byla hlavním objektem milostného zájmu hudebníka, a zombie Lowella Traceyho (toho hrál herec Bradley James). Její další „nápadníci“ v dalších sériích údajně diváky už tolik nezaujali. (Lynette)
  • O herci Bradleym Jamesovi (Lowell Tracey) je všeobecně známo, že v reálném životě neumí moc zpívat ani tančit, což mu dělalo velký problém už za jeho hereckých studií, kdy v těchto povinných předmětech na herecké škole dle svých slov prý příliš neexceloval. Proto bylo celkem překvapivé, že v tomto seriálu získal roli hudebníka. Ještě překvapivěji se ovšem zachoval jednoho natáčecího dne, když se točila epizoda Maternity Liv (2015). O pauze, kdy se čekalo na další pokyny režiséra, dostal spontánní nápad, že by mohl začít tančit po místnosti s jeho hereckou kolegyní Rose McIver (Olive "Liv" Morre), se kterou ho pojil v reálu výborný přátelský vztah. Jakmile začali tančit, režisér Patrick R. Norris dal pokyn kameramanovi, ať to točí a tak vlastně vznikla u diváků oblíbená taneční scéna, která v seriálu vůbec být ani neměla. Zajímavé na této scéně je také fakt, že Bradley James odvážně zaimprovizoval a vcelku úspěšně zatančil slavný „moon walk“ jeho oblíbeného hudebního interpreta Michaela Jacksona a herečka Rose McIver ho v tom nenechala samotného, zatančila ho také, a to dokonce v botách na podpatcích. (Lynette)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama