Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (432)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dvojka Úžasňákov je naozaj úžasná. Nejen, že se povedlo navázat na perfektní jedničku, podařilo se přijít i s něčím originálním. Propracovaný děj a vypiplaná animace do nejdrobnějších detailů zajišťují parádní podívanou. Přičtu-li k tomu skvěle využitý potenciál Jack-Jacka, který si pro sebe krade pozornost kdykoliv je na plátně, vzniká z dvojky Úžasňáků asi nejlepší animovaný sequel, který si vybavím. Vtipný a i přes téměř dvou hodinovou stopáž svižný film pro celou rodinu, který ani okamžik nenudí, díky příjemnému humoru a vybroušeným akčním scénám, kterých je zde opravdu spoustu. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je na tom snad opravdu ta podvratnost myšlenky hlavního záporáka. O to víc mě mrzí, že poslední desítky minut filmu patří nekonečné záplavě akce, tolik podobné všem otravným superhrdinským filmům posledních let. Bird jakoby tím vlastně vše popřel a pointu myšlenky o potřebě superhrdinů tím znegoval. A to je velká škoda, protože Úžasňákovi 2 mohli tak trochu plavat proti proudu. Ve výsledku se jím naopak unášejí a ještě přesvědčují diváka, že je to tak správně. 6/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem podobné jako v jedničce, jen jsem měl pocit, že tvůrci chtějí najít v postavách Úžasňáků parafrázi někoho utlačovaného ze skutečného světa, třeba jako v X-Menech téma jinakosti a moc mi to sem, do té hravé skoropohádky, nesedlo. Ovšem všechny méně povedené zápletky zachraňoval Pan Úžasňák při trablech s rodinou a ponejvíce s Jack-Jackem. 70%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Emancipace jedné pružné ženy vedla k emancipaci celé rodiny a nakonec i k emancipaci jedné společenské skupiny. Hezká myšlenka a přes svou plakátovitost vtipně natočená. Roztomilý je hlavně prcek a jeho nepřeberné množství zvláštních schopností, z nichž jednu každou bych chtěla mít. Fantastický souboj s mývalem! SHRNUTÍ: Skloubit kariéru a péči o rodinu je složité i pro superhrdinky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)
  • Když rodina večeří v motelu, všimněme si známých krabiček od čínských nudlí, které se poprvé objevili v Životě brouka (1998). (SONY_)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

včera

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Reklama

Reklama