Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Moji drahý synáčikovia, vaša matka je na vás veľmi pyšná." Charles Kaufman a Warren Leight sa rozhodli že v roku 1980 napíšu scenár k filmu Mother's Day, ale zabudli na velmi dôležitú vec, a tou je atmosféra a brutalita. Všetko nám je servírované v amatérskej výzbroji, krvi si podstatne neužijeme, akurát tak babičky a jej dvoch podarených synou, jeden je zaostalý a druhý trochu mudrejší. Čo je ale velmi neobjasniteľné je, že to je v produkcii Llloyda Kaufmana a Michaela Herza 40 percent. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kde je to "vraždení, mučení a znásilňování"??? Nie že by nie, ale v tejto produkcii som čakal chutnejšie sústo a spoliehal sa na to, že aspoň tieto prvky z toho urobia zhliadnutia hodnú záležitosť. Typická TROMA atmosféra, zopár úsmevných momentov a na sekundu načasovaná pointa túto hovadinu nazachránia. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nič otrasné na Muttertagu nevidím, dokonca nato, že je to TROMA, to nie je až tak debilne zábavné, no napriek tomu brutálne a surové, exploitation v pravom slova zmysle. Vraždiaci bratia sa podarili (hlavne punker) a ich obete boli dostatočne vynaliezavé, aby sa človek nenudil. Škoda niektorých hluchých miest, mohol to byť slušný nadpriemer. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Snad jedinný TROMA film, který mohu nazvat skutečně "filmem"... Herecké výkony jsou tentokrát naprosto v pohodě. Příběh neexceluje do paradoxně humorných extrémů, ale spíše si drží laťku opravdového explotation horroru, kde jedinné zlo je v matce, která totálně blbne hlavu svým dementním synáčkům a ti pak páchají zlo na každém, kdo jim vleze do "revíru" ... Všechno ve filmu je díky své umírněnosti v podstatě docela reálné a nebýt pár úletů a jména režiséra, vůbec bych neuvěřil, že tohle je od TROMY ... Byl jsem velmi mile překvapen ... Přišlo mi to jako takový mix "Texas chainssaw" + "Vysvobození" (ovšem s holkama) + "Last House on the Left" ... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Podle úpoutávky jsem si představoval úplně něco jiného (a tak jsem si to pustil až skoro po měsíci co jsem to dostal od kamarádky). Překvapilo mě to, jak je to solidně natočené a zahrané (tím myslím tu rodinku sadistů). Bohužel film má nic moc úvod a závěr, ale prostřední třetina je velmi podařená. Den matek je přesně tím filmen, za co lidstvo jednou skončí v pekle, film co musí odsoudit každý normální člověk a filmový fanoušek oněch normálních filmů. Pro milovníka pokleslého braku je však tato podíváná zcela průměrná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Dům použitý ve filmu byl skutečný dům. Nachází se v lesích Newton v New Jersey. (Chatterer)
  • Film stál jenom 150 000 US dolarů. (Halloween9)

Reklama

Reklama