Reklama

Reklama

Run! Bitch Run!

Trailer

Catherine a Rebecca jsou studentky katolické školy. Chodí po domech a prodávají zboží, aby si tak vydělaly na knížky a studium. Jejich situace se stává tragickou, když zaklepou na nesprávné dveře v nesprávné lokalitě. Snímek je natočen ve stylu sedmdesátých let. (Macabarman)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

helraiser 

všechny recenze uživatele

No tak to byl docela slušnej mazec. Čuměl jsem na to jak na zjevení, asi tak když jsem poprví viděl Dům tisíce mrtvol od Roba Zombieho. V něčem si to je dost podobný, ale především v šíleným zpracování si to je rovno. Opravdu se jedná o naprosto šílenou jízdu plnou fetu, koz, sexu, špíny, násilí a skvělé hudby. Není to sice pro každého, ale ten kdo si umí filmy typu Poslední dům na levo užít tak bude jistě spokojenej. Já teda byl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

K nesprávným dveřím už přišlo hodně nevinných děvčat… Další z řady brutálních příběhů o ženě (o kámošku přišla záhy), kterou znásilní, poníží a pokusí se zabít, jenže ona přežije a rozhodne se pro krutou pomstu. Násilí, brak a vůbec věci, které většinu normálních diváků urážejí nebo znechutí, však mohou být za jistých okolností poměrně zajímavé pokoukání. Mnoho podobných si vydobylo jistý kultovní status, tohle je exploitation a grindhouse pocta klasickým předobrazům, kterak se klepalo na Poslední dům nalevo nebo Plivalo na jejich hrob. Asi každý tuší, že výsledek je plný obnažených hrudníků, násilí, krve, retro feelingu, béčkových momentů i těch bez překvapení. A mordů trýznitelů, kdy to občas bude fakt bolet. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Parádní exploit natočený ve stylu násilnických fláků 70-tých let. Rape-revenge si zde zakusí dvě školačky Catherine a Rebecca, které při podomním prodeji biblí zaklepou na "špatné" dveře. Zakusí respektive pouze jen jedna z nich, druhá návštěvu u partičky zdrogovaných psychopatů plnou trýznění jentak nerozdejchá. Zbylá drží pevně v ruce svůj růženec a pomalu se smiřuje s osudem, jenže... Snímek vykrádá klasiky žánru, hlavně I Spit on Your Grave, ale naštěstí se nebere vůbec vážně a za pomoci postav a krutých hlášek vytváří perfektní grindhouse jízdu, která optimálně naladěného diváka posadí na prdel. Rape část je natočená ještě s převážně vážnou tváří, působí brutálně, špinavě a nechutně. Revenge part je již natočená s velkým nadhledem, pořádnou dávkou ujetosti a krve. Samotné postavy jsou perfektní - uvěřitelně se tvářící hlavní hrdinka, vůdce psychopatů Lobo, který se nenechá nikým ojebávat a ihned tasí svou bouchačku, popřípadě pořádnej vykošťovák, bisexuální děvka, která když zrovna nesedí na záchodovém zvonu nebo nedrží Lobovi, šňupe a vyhulí, co se dá. Sestavu doplňuje koktavý ňouma sledující nunsploity, který spolu s další řádkou dobře pojatých vedlejších postav podtrhuje zmíněný grindhouse feeling. Téměř všechny ženské postavy pobíhají před kamerou více méně nahé, krvavé scény jsou ucházející a hudební doprovod dílka naprosto luxusní. Jako skalní fanoušek žánru hodnotím Run! Bitch Run! plným počtem. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vám dává jenom dvě možnosti - buď máti rádi grindhouse nebo ne. Nesnaží se o žádné moderní pojetí grindousu jako se o to pokusil Rodrigues (čímž ovšem netvrdím, že jeho pojetí je špatné), tedy takové, které je přijatelnější pro větší skupinu lidí, ale jede si svou oldschoolovou cestou a vzdává tak hold starším snímkům, za kteréžto by koneckonců mohl být celkovým svým laděním snadno zaměněn. Z toho plyne, že pokud jste vyloženými fanoušky žánru, nejspíš nebudete zklamáni. Má to samozřejmě všechny náležitosti, které ke grindhousu patří - sex, násilí a trochu toho gore, všechno servírováno spolu s drogami ve velmi hojné míře. Děj je svižný a postavy zajímavé (zvlášť štětka Marla), i když v některých ohledech možná až moc stereotypní. Jediný problém jsem trochu měla s hlavní hrdinkou, jejíž postava prostě podle mě není napsaná a koneckonců ani zahraná moc dobře. To, že se v mnoha ohledech jedná o vykrádačku jiných podobných snímků (I Spit on Your Grave a další) jsem odsunula během sledování stranou a užila jsem si to od začátku do konce. A říkám - víc takových pokusů! ()

jamesjimbo 

všechny recenze uživatele

trailer je desetihvězdičkový, opravdu zábavný a skvělý, škoda, že se té zábavy nedostalo tolik i do samotného filmu. nicméně, toto je pravý příklad grindhouseu, autoři to takhle stvořit chtěli, a navodit atmosféru fimlu 70. let se jim skutečně podařilo, takže pro znalce a milovníky žánru grindhouse jasných 5*, pro "seriózní" kritiky odpad. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Run Bitch!!! (Dlee)

Reklama

Reklama